Lagbanner
Charlton – Coalville Town 4-1 (FA Cupen 1:a omgång)

Charlton – Coalville Town 4-1 (FA Cupen 1:a omgång)

The Addicks fick en lugn resa och tog sig planenligt vidare till FA-cupens andra omgång. Sjundedivisionslaget Coalville Town bjöd annars upp till dans – både på och utanför plan – och bidrog till en gemytlig lördagseftermiddag på The Valley.

Som vanligt när det gäller FA-cupen så valde klubben att ställa upp med ett beprövat val av spelare. Trots att det kan bjudas på svårare motstånd i såväl EFL Trophy som Ligacupen, så är det nästan skrivet i sten att i den mer anrika FA-cupen så ställer man upp med det bästa man har. Chansen att komma långt är dock givetvis lika liten som i Ligacupen och ännu mindre än i EFL Trophy där man faktiskt har en realistisk chans att göra något. Men anor ska inte underskattas och där står FA-cupen bra mycket starkare än de övriga cuperna. Det märks i alla fall tydligt utåt sett.

Nu ställde ändå Charlton upp med en startelva som präglades av en del förändringar sett till vilka som hade startat i en ligamatch. Dessa var dock till stor del framtvingade på grund av de skador som nu drabbat ett par startspelare den senaste tiden. Mandela Egbo blir borta i månader och Eoghan O’Connell lär bli borta någon vecka. Ryan Inniss var sedan tidigare också avstängd denna helg, och det innebar att försvarslinjen formerades med Sean Clare, Sam Lavelle, Terell Thomas och Stven Sessegnon. Joe Wollacott, som snart beger sig till VM i Qatar med Ghanas landslag, var målvakt. Mittfältet utgjordes av George Dobson, Conor McGrandles centralt och med Jack Payne och Tyreece Campbell längs kanterna. Jayden Stockley startade längst fram och fick Albie Morgan för ovanlighetens skull bredvid sig.  

Matchen
Det ska i ärlighetens namn sägas att det inte var något vidare spektakel som utspelade sig på hemmaarenan. En ganska slarvig fotbollsmatch där Charlton givetvis hade bollen för skojs skull men många gånger i stunder utan att göra något av den. Coalville gjorde vad som förväntades av dem – man la sig lågt och fokuserade på försvar. Stämningen var det däremot inget fel på och där ska de 1670 tillresta Coalvillesupportrarna hyllas för sin uppslutning bakom bortalaget. De bidrog till en volymhöjning och en trevlig stämning i tävlingssammanhanget, tillsammans med övriga Charltonanhängare.

Matchen inleddes med en motgång för Charltons del. Det har tydligen inte varit nog med skador under veckan som varit, för det dröjde endast 17 minuter in i halvleken innan Terell Thomas satte sig i marken och signalerade för byte. Ytterligare en mittback som verkar skriva upp sig på skadelistan alltså. Det luktar återkallelse för antingen Deji Elerewe, Charlie Barker eller Lucas Ness. Zach Mitchell som seniordebuterade så sent som i onsdags i EFL Trophy, ersatte Thomas vid avbrottet och fick därmed speltid igen.

Charlton var sedan laget som tog ledningen och skulle göra två mål innan halvtid. Tyreece Campbell hade haft gyllene läge tidigare att spräcka målnollan, men skulle nu istället assistera till 1-0 (24) och gjorde det genom att inlägg som Jack Payne – den kortaste av dem alla – nickade in från nära håll. Payne fortsätter att stå för poäng och är effektiv under den speltid han får. Nu börjar han dessutom leverera när han även får chansen från start och det kommer bara ge honom fler möjligheter. Jayden Stockley hade sedan ett skott i ribban, innan han skulle bli helt omarkerad vid en hörna och nicka in 2-0 (45+2) i tilläggstiden av halvleken. Viktigt för Stockley att börja känna på nätet och Payne assisterade.

En bekväm ledning gjorde att Charlton slappnade av tillfälligt i inledningen av andra. Det slarvades delvis i passningsspelet offensivt och när det snabbt vände åt andra hållet var man inte helt skärpta i defensiven heller. Den rutinerade av mittbackarna, Sam Lavelle, hanterade inte en långboll bättre än att han bjöd på en ogenomtänkt nickskarv hemåt. Wollacott var inte tillräckligt långt ut för att rädda upp situationen utan Ashley Chambers bjöds på ett friläge och lyfte bollen enkelt över Wollacott som hamnat på mellanhand. Situationen hanterades pinsamt dåligt av Charlton, men man kunde unna Coalville ett mål framför sina fans när de ändå gjort resan hit.

En del byten avlöpte sedan varandra. Aaron Henry hade kommit in i paus, och detta följdes sedan upp med Richard Chin, Jake Forster-Caskey och Chuks Aneke. Forster-Caskey var lagets bästa spelare under onsdagskvällen i EFL Trophy och bör få fler chanser att visa upp sig i mer seriösa sammanhang nu av Ben Garner. Det har Jake gjort sig förtjänt av! Coalvilles mål hade gjort resultatet jämnare tillfälligt men det skulle inte få någon större påverkan på hur matchen slutade. Med tio minuter kvar skulle Charlton dubbla sin målskörd och stänga matchen till ett definitivt slutresultat. Jack Payne fick ett instick och drämde in 3-1 (81), mycket tack vare en smidig förstatouch vid utförandet. 2+1 i poäng för Payne. Chuks Aneke gjorde sedan 4-1 (90) och även det var ett distinkt skott sedan han lagt tillrätta med tajmad förstatouch. 4-1, Charlton var vidare till nästa omgång och alla verkade nöjda – även Coalville Town som fått sig en upplevelse på The Valley och under matcherna som tagit dem dit.

Charlton: Wollacott; Clare (Chin 74), Lavelle, Thomas (Mitchell 18), Sessegnon; Payne, McGrandles (Forster-Caskey 74), Dobson (Henry 46), Campbell; Morgan, Stockley (c) (Aneke 68)
Ej använda avbytare: MacGillivray, Dench, Rylah, Kanu

Coalville Town: White, Dean, Putman, Eggleton, Robertson, Thanoj (Wilson 61), Shaw (Chitiza 70), Doyle-Charles (c), Berridge (Kee 56), Chambers, McGilnchey
Ej använda avbytare Laban, Smith, Taylor, Towers

COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-11-06 22:34:44
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson