Lagbanner
Charlton – Kilmarnock 0-1
Charlie Kirk var en av de spelare som det var extra kul att få se under fredagens träningsmatch.

Charlton – Kilmarnock 0-1

Charlton har nu på allvar sparkat igång säsongen 22/23, genom att ha avverkat den första matchen för säsongen. Kilmarnock segrade med uddamålet men det fanns andra värden att ta med sig.

Ja, Charlton spelade sin första match för säsongen när man steg ut på planen i Marbella i Andalusiens sommarhetta. På gästsidan stod ett annat lag från öarna, och då närmare bestämt Kilmarnock FC från Skottland. Ett lag som förra säsongen tillhörde landets andradivision men som stod för den svåra uppgiften att vinna en liga och direktkvalificera sig för högsta divisionen.

The Addicks klev ut i den nyligen presenterade hemmatröjan som ska pryda Charltonspelarna under säsongen. Ett kit som definitivt får klart godkänt i sitt utseende. Charlton hade med sig en 22-mannatrupp, där samtliga spelare var garanterade 45 minuters speltid – vilket alltid är trevligt för en försäsongsmatch.

Charlton ställde därav upp på följande sätt i de respektive halvlekarna:

Första halvlek: MacGillivray; Clare, Elerewe, O'Connell, Clayden; Aneke, Morgan, Forster-Caskey (c); Blackett-Taylor, Davison, Jaiyesimi.
Andra halvlek: Wollacott; Henry, Inniss, Lavelle, Egbo; Gilbey, Dobson, Fraser; Leaburn, Stockley, Kirk.

Sett till laguppställningarna finns det inga slutsatser att dra vid det här läget, men det är alltid roligt att se akademispelare få chansen och det fick Charles Clayden i första halvlek, medan Aaron Henry och Miles Leaburn deltog i andra. Både Clayden och Henry fick dock fylla ut de vakanta ytterbacksplatserna på grund av att deras föreslagsgivna utgångspositioner var upptagna av mer etablerade spelare i de båda halvlekarna. Kanske inte optimala förhållanden för att visa upp sig men nu är det som det är. Truppen är överöst av centrala mittfältare men saknar ytterbackar som exempel.

Det ska inte dras några större växlar av insatsen men det finns likväl en del som såg intressant ut. Charlton hade ett spelmässigt övertag under matchen och kom till fler lägen som liknade målchanser än vad skottarna gjorde. I första halvlek stod framför allt Corey Blackett-Taylor ut och gav intentionen att han bara kommer fortsätta växa som spelare. Det finns få spelare som har den självklarheten i en mot en situationer och som kan få dem att se så busigt enkla ut. Även Chuks Aneke fungerade bra i sitt felvända kombinationsspel och nyförvärvet Eoghan O’Connell fick visa upp sin fina vänsterfot ett par gånger. Av akademispelarna ska Charles Clayden lyftas som gjorde det bra på vänsterbacken. Någon som hade en tuff första match var Josh Davison som vid flera tillfällen inte såg ut att vara vän med bollen.

I andra halvlek jämnade det ut sig något i både kriterierna av spel och chanser. Kilmarnock gjorde också matchens enda mål i 62:a minuten, när nyförvärven från Swindon, Mandela Egbo och Joe Wollacott, inte såg ut att känna varandra. En passning från Egbo lyfte från marken och ställde Wollacott, som inte heller var på tårna för att lyckas med en fungerande mottagning. Den rutinerade nordirländaren, Kyle Lafferty, visade att han fortfarande kan göra mål och utnyttjade misstaget för att enkelt peta in 0-1. Charlton lyckades aldrig kvittera på en halvtimmes spel men det fanns spelare som stack ut i den här halvleken med. Jayden Stockley oroade motståndarna med sina rörelser i boxen och det var kul att se Charlie Kirk flyga fram på en vänsterkant. Hoppas verkligen att Kirk får ett lyft av att Ben Garner har kommit in som tränare.  

Framöver väntar nu träningsmatcher mot Dartford (b), Sutton (b) och Swansea (h).
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-07-02 10:58:02
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson