Lagbanner
2022-02-19 16:00

Charlton - Oxford
0 - 4

Charlton – Oxford Utd 0-4
Påtaglig och förståelig frustration i Charlton, som i Sean Clares fall hanterades på fel sätt.

Charlton – Oxford Utd 0-4

Säsongens mest smärtsamma eftermiddag (hittills...) utspelade sig under lördagen på The Valley, där Charlton blev totalt utskåpade av Oxford United med 0-4 som slutresultat.

Med en handfull spelare indisponibla fanns det inte möjlighet att göra vilka ändringar som helst i startelvan. Jacko nöjde sig med att sätta tillbaka Albie Morgan från start och flyttade ut Mason Burstow till bänken,

Lagen ställde upp så här:
Charlton: MacGillivray; Clare, Inniss (c), Purrington; Matthews, Dobson, Morgan, Jaiyesimi (Burstow 46); Gilbey, Lee (Campbell 88); Leko (Famewo 65).
Ej använda avbytare: Harness, Pearce, Lavelle, John.

Oxford: Stevens; McNally (Brown 56), Moore (c), Long; Sykes, Kane, Brannagan, Williams; Taylor (Winnall 77), Whyte, Baldock (McGuane 72).
Ej använda avbytare: Eastwood, Seddon, Forde, Holland.

Domare: Carl Boyeson.
Publik: 14,029 (1,987 from Oxford).

Första halvlek
Det vore att ta i om man skriver att Charlton öppnade matchen bäst men sett till hur allt senare skulle utveckla sig så var inledningen helt okej. Man lyckades hota framåt ett par gånger om genom Alex Gilbey, och DJ hade ett avslut i Jack Stevens burgavel sedan Adam Matthews levererat ett inlägg från höger. Det var dock det närmaste något roligt Charlton kom och det på hela matchen.

För i 21:a minuten var Oxford framme och tog ledningen. En speluppbyggnad på sin vänsterkant fick med sig ett vunnet motlägg och sedan ett kombinationsspel strax utanför Charltons straffområde. Matty Taylor fick ett instick av Gavin Whyte och kunde ur högervinkel dunka in 0-1 (21) i bortre krysset.

Det var jobbiga minuter för Charlton där Cameron Brannagan hann träffa ribban med ett skott, innan Matty Taylor dubblerade lagets ledning och sin egen målskörd. Sju minuter efter ledningsmålet spelades Charlton bort i sin press som inte alla lagdelar deltog i. En omställning startade från vänster genom Ryan Williams som satte fart, vann sin duell mot Adam Matthews och skar in för att hitta Matty Taylor med en djupledsboll. Charltons försvar var inte samlat och denna gång kunde Taylor, ur högervinkel igen, prickskjuta 0-2 (28) mellan MacGillivrays ben. Redan här började ridån nära på nere. Matty Taylor fortsätter leverera säsong efter säsong.  

Charlton hade svårt att hämta sig från den jobbiga perioden som varit och Oxford kontrollerade ställningen fram till halvtidsvilan.

Andra halvlek
Jacko gjorde en ändring när matchen startade upp igen. Charlton behövde bli mer offensiva för att ens närma sig poäng och därför offrades DJ till förmån för Mason Burstow. Forwarden var snabbt framme och nosade på en reducering. Dobson och Lee samspelade bra och den sistnämnde försökte nå Burstow som nekades av Herbie Kanes resoluta försvarsagerande.

I stället för en reducering skulle ridån dras ner fullständigt. Efter cirka tio minuter i första halvlek kontrade Oxford ännu en gång från sin vänsterkant men denna gång mot ett samlat Charltonförsvar. Det förändrade dock inte saker och ting för Sam Baldock utmanade Matthews och skar enkelt in i planen för att stiligt curla in 0-3 (54) i bortre hörnet. Undertecknad brukar passa på att hylla Matthews för sin jämna prestationsnivå men helgens insats kan ha varit dennes sämsta i Charltontröjan. Rutinerade Baldock fick fira sitt första mål i den gula tröjan.

Sean Clare skulle sedan se till att laget reducerades. Man lyckades alltså inte reducera på resultattavlan utan reduceras i form av antalet spelare på plan. Om ridån nu var neddragen så var det Clare som även passade på att häfta ihop den. I 62:a minuten startade Ryan Williams långboll en löpduell mellan Clare och Matty Taylor. En antagligen redan nu frustrerad Clare kanaliserade sin ilska först på rekommenderat sätt genom att vinna en ärlig axel-mot-axel mot Taylor. I sitt fall till marken drog Taylor med sig Clare. En situation hann troligtvis skulle fått en frispark med sig ifrån men någon signal hann inte komma. På mindre en sekund stod Clare ovanför Taylor och, vad det såg ut som, riktades både en spark och ett grepp togs runt dennes huvud. Taylor förblev liggandes, tumult uppstod och Clare fick ett sällan skådat tydligt fuck-this-shit rött kort. Clare som tillhörde Oxford hösten 2020 har varit tydlig med att hans tid i klubben inte var den bästa, men det uppstod givetvis en märklig situation mellan honom och sina forna lagkamrater.

Med en man mindre och ett 0-3 underläge fanns det inte mycket för Charlton att göra under den sista halvtimmen. Hålla nere siffrorna blev prioritet. Oxford kontrollerade matchbilden och slog av på takten något men en sista utökning skulle hinnas med. En lång sekvens av bollinnehav på högerkanten luckrade upp Charlton och när Cameron Brannagan hittades i en ledig yta centralt sköt han in 0-4 (83) genom ett fenomenalt distansskott.

Den avslutande höjdpunkten och det mest positiva denna helg var att en ny spelare från de egna leden fick debuter och bekänna färg. Tyreece Campbell ersatte Lee i 88:e minuten och gjorde sina första seniorminuter i League One.

Efter match
Vet inte vad som ska analysera eller kommenteras efter den här insatsen. Fullkomligt uruselt och en stor besvikelse. Nästa match är redan på tisdag mot MK Dons på hemmaplan.

Omgångens poäng
3p – Albie Morgan: Han kämpade bäst, i mina ögon.

2p – Akin Famewo: Inte lätt att komma in med en man mindre och ett 0-3 underläge. Tröstpoäng.

1p – Mason Burstow: Försökte göra något under de knappa tio minuter som matchen fortfarande levde.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-02-21 14:50:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson