Lagbanner
2023-03-25 16:00

Charlton - Wycombe
1 - 1

Charlton – Wycombe Wanderers 1-1

Charlton – Wycombe Wanderers 1-1

Det blev delad poäng på The Valley, och det får nog de båda lagen var nöjda med så här i efterhand.

Startelvan bjöd inte på några som helst överraskningar sett till förväntningarna. Försvarslinjen mönstrades efter bästa förmåga och det innebär att den innehöll Sean Clare, Ryan Inniss, Michael Hector och Steven Sessegnon. Lucas Ness är skadad och ser ut att missa resterande del av säsongen, medan det var lite förvånande att Mandela Egbo tog plats på bänken som ryktena annars uppgett att han skulle göra efter sin skada. På mittfältet handlade det om den nu återkommande trion med George Dobson, Albie Morgan och Scott Fraser. Längst fram tog ungdomarna Jesurun Rak-Sakyi, Miles Leaburn och Tyreece Campbell plats.

Med många frånvarande var det dessutom en ung bänk, innehållande fyra akademispelare. Macualey Bonne och Jack Payne får stå som åldermännen, medan Gavin Kilkenny, Nathan Harness, Aaron Henry, Daniel Kanu och Zach Mitchell var de övriga. Med tanke på frånvaroläget och tabellsituationen kan vi nog förvänta oss att allt fler unga löften får sina minuter att visa upp sig nu när vi närmar oss slutet. Att Corey Blackett-Taylor är skada säsongen ut borde, som exempel, innebära att Tyreece Campbell få en av de två ytterplatserna i sin hand. Det gäller även forwardspositionen där unge Leaburn och Kanu har en helt självförtroendelös Bonne att konkurrera med. Där går redan Leaburn långt före.

Matchen
Charlton skulle komma ut och stå för en bra första halvlek, men denna mening hade kunnat se annorlunda ut redan i matchens första anfall. Wycombe attackerade direkt när Charlton uppträdde sömnigt och David Wheeler var nära att nicka in ett vänsterinlägg från Joe Jacobson vid bortre stolpen. En tidig och välbehövlig väckarklocka var det i alla fall, för härefter var det Charlton som fick bra driv i maskineriet. Ett snabbt kombinationsspel tog vid från den offensiva fronttrion och mittfältet låg tätt bakom för att ta duellerna och vinna andrabollarna.

Tyreece Campbell visade upp det självförtroende han skapat sig på senare tid och utmanade sin ytterback varje gång han fick chansen. Det gick att ta sig runt på både in- och utsida och på så vis upplevde övriga lagkamrater att det fanns möjligheter. När minuten mer än kvarten var spelad byggde man upp ett anfall till vänster. Sessegnon var högt upp i planen och bröt in centralt för att krosspela ut mot Rak-Sakyi till höger. Rak-Sakyi gjorde likt Campbell, tog sig an sin gubbe, och spelade sedan på utsidan om sig där Albie Morgan fått för sig att överlappa. Morgan gjorde ett första försök att spela in centralt men det blockerades. I ett andra försök fick Morgan med sig bollen och kunde nu skjuta ett inspel mot bakre stolpen, där Miles Leaburn sträckte fram foten och stötte in 1-0 (16).

Drivet fortsatte vara högt från Charltons sida. Det gick inte vägen för ytterligare ett mål innan halvtid men på sättet som Charlton tog sig fram var både underhållande och satte Wycombe i en dålig sits spelmässigt. Samtidigt krävdes det att Ashley Maynard-Brewer agerade smidigt och snabbt på egen mållinje för att hålla resultatet intakt när Chem Campbell avslutade akrobatiskt från nära håll inifrån straffområdet.

Det mest fortsatte vara bra även i den andra halvleken. Samarbetet mellan Morgan och Rak-Sakyi var framgångsrikt och den förstnämnde kunde sätta upp den sistnämnde i flera bra lägen. Vid två tillfällen bröt Rak-Sakyi in från höger och avslutade men Stryjek klarade. Vid ett annat var det Rak-Sakyi som la upp för Morgan men även där la sig Stryjek åt rätt håll. Samtidigt fortsatte det spelas tufft och hårt över hela planen men framför allt på mittplan. Charlton borde fått med sig en utvisning när Tafazolli gled in sent med båda sulorna och träffade Leaburn klockrent. Den unge forwarden tog en härlig kamp med de resliga mittbackarna men den här var över gränsen. Domaren bekräftade dock faktumet att det stundtals är en annan regelbok för gula och röda kort på öarna och delade endast ut gult till Tafazolli. Sammanlagt skulle det delas ut åtta varningar under matchen.

Dessvärre blev man åter påmind den här helgen om hur skör en uddamåsledning kan vara. Wycombe lyckades inte skapa nämnvärt under halvlekens gång men blev tyngre och tyngre i offensiven mot slutet. När tio minuter återstod av matchen så fick inbytte Freeman ett instick till sig i straffområdet och vred sig loss för att curla ett avslut mot mål. Avslutet kom från nära avstånd men Maynard-Brewer gjorde mer än man kan begära och fick fingerspetsarna för att stöta bollen utanför sin högra stolpe. En chans som borde inneburit ett mål för Wycombe. Nu behövde man inte vänta särskilt länge på det, för belöningen kom på efterföljande hörna. Charlton sorterade och markerade dåligt vid den egna fasta situationen vilket skulle straffa sig. Medan Michael Hector stod utan spelare att hantera så fick Sean Clare ta hand om storväxte Chris Forino-Joseph. Det gick inte alls vägen, och Forino-Joseph nådde överlägset högst i luften och nickade in 1-1 (81).

Charlton fick bästa möjligheten att på den lilla tiden som återstod göra ytterligare ett mål. Den chansen förvaltades inte av Scott Fraser, som krävde med sin något sämre högerfot och sköt utanför. Dean Holden trodde hela vägen på att sin startelva skulle kunna göra det och tog därmed det något ovanliga beslutet att inte genomföra några byten. Således var det startelvan som slutförde matchen när den blåstes av och då bekräftades det att det blev en poäng och den fjärde matchen i rad utan förlust.   

Reflektioner
Hm, det har var lite av en tudelad poäng får man ändå säga. Men först och främst var det en väldigt underhållande match och det kan man ju alltid njuta av i sig. Det var högt tempo i offensiven, hårdföra tilltag i defensiven och det small i varenda närkamp. Kul, för det bevisar ändå att spelarna kan gräva fram en j*kla inställning i omgång 38 när det inte är särskilt mycket som lever för lagen, eller åtminstone för Charltons del. Så matchupplevelsen får faktiskt ett av de högre betygen den här säsongen.

En seger hade betytt en del för Charlton i tabellen. Speciellt med tanke på att både Exeter och Fleetwood lyckades vinna sina matcher. Därav kändes ganska surt att släppa in den där kvitteringen genom ett märkligt markerande på en defensiv fast situation. Slarvigt är väl bara förnamnet. Sedan är Wycombe ett lag som Charlton haft svårt att plocka särskilt mycket poäng av när man var under Gareth Ainsworths ledning. Med det sagt får vi hoppas att detta var en början på att det kan bli något enklare när Matt Bloomfield står där. Skämt åsido. På pappret ska väl annars en poäng mot Wycombe kännas helt okej, vilket det också gör nu i vissa avseenden. Samtidigt ska man väl också nämna att det var ett sargat Wycombe som kom på besök. Deras absoluta nyckelspelare (McCleary, Vokes m.fl.) var inte tillgängliga och således får Charlton sägas ha haft ett gyllene läge att faktiskt slå till och få med sig tre poäng. Den chansen togs inte riktigt, utan det blev en otroligt jämn match där Wycome likväl hade kunnat vinna. Sedan vet vi att även Charlton saknade ett gäng av samma vara. Tudelade tankar alltså, men troligtvis rättvist i slutändan.

Omgångens poäng
3p – Miles Leaburn: Allas vår Miles Leaburn höll sig fram igen och stötte in sitt 9:e mål för säsongen. Utöver det var han inblandad i mycket av det spel som sattes upp på offensiv planhalva och han utgjorde något av ett virus i Wycombes backlinje, där man mer än en gång kände sig rentav tvingade att sparka ner honom. Vilken juvel han är!

2p – Tyreece Campbell: Det har nämnts på senare tid och det kan göras igen – Campbell har på den senaste tiden snabbt utvecklats till mer av en seniorspelare. Fler kloka beslut tas än vad det gjorde tidigare och det medföljande självförtroendet gör att han nu gör saker han aldrig vågat sig på för några månader sedan. Utgjorde ett riktigt orosmoment mot Wycombe från sin vänsterkant och tog sig förbi sin motståndare flertalet gånger.

1p – Ashley Maynard-Brewer: Ashley klev fram och gjorde både de räddningar han skulle göra och de som – nu med facit i hand – räddade poäng åt Charlton. Hans reflexförmåga och sträcka ut sig långt för att nå välplacerade avslut får en ofta att haja till och den här matchen var inget undantag.

Charlton: Maynard-Brewer; Clare, Inniss, Hector, Sessegnon; Morgan, Dobson (c), Fraser; Rak-Sakyi, Leaburn, Campbell
Ej använda avbytare: Harness, Mitchell, Henry, Kilkenny, Payne, Bonne, Kanu

Wycombe: Stryjek, Grimmer, Forino-Joseph, Tafazolli, Jacobson, Wing, Scowen, Wheeler, De Barr (Freeman 67), Campbell (Willis 90+5), Hanlan
Ej använda avbytare:  Cartwright, Young, McCarthy, Pattenden, Ward

Mål: Miles Leaburn 1-0 (16), Chris Forino-Jospeh 1-1 (81)
Domare: S. Oldham
Publik: 15,278 (1,171 från Wycombe)

COYR!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-03-27 15:01:03
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson