Lagbanner
Dartford FC – Charlton 1-6
Miles Leaburn stod för två mål och blev näste akademispelare att signera sitt första professionella kontrakt med klubben. Miles är son till före mångårige Charltonspelaren Carl Leaburn (1987-1998).

Dartford FC – Charlton 1-6

Säsongens andra (tränings)match följde upp helgen efter den första, och Charlton fick praktisera offensiven när man gästade Dartford FC i Londons sydöstra utkant.

Ja, Charlton fullföljer sitt försäsongsschema enligt plan och efter ett par veckors hård träning är matchspelet igång för att slipa på taktik och ge spelarna tempo i benen. Träning i all ära men det är matcher gör att flåset aktiveras på riktigt.

Under förra helgen förlorades den första träningsmatchen mot skotska Premier League-laget Kilmarnock på träningslägret i Spanien. Det följdes nu upp med en bortamatch mot lokala förmågan Dartford FC från rikets sjättedivision (National League South). En mångårig klubb – grundad 1888 – som utgår från trivsamma arenan Princes Park, där matchen också spelades. Dartford får klassas som det lindrigaste motståndet Charlton stöter på under försäsongen och det satte förväntningarna på matchen. Det hör också till försäsongen att en av matcherna på försäsongen går mot något av Londonlagen från de lägre divisionerna.

Denna gång var det ingen som garanterades en halvleks speltid, utan det var Ben Garner som fördelade minuterna efter egen vilja. Samtliga uttagna i truppen luftades dock och fick minst 30 minuter i benen. Laget formerades enligt, vad som såg ut som, en 4-3-3 formation. Det som främst stack ut var att akademispelaren Lucas Ness gick in från start på högerbackspositionen. Till vänster fick nyförvärvet Mandela Egbo vikariera, vilket är ett tecken på de fortfarande lediga platserna som vänsterback i truppen. En plats som är ännu mer ledig efter denna träningsmatch då den vikarierande Egbo fick en smäll under matchen och tvingades utgå i halvtid.

Charlton: Wollacott (MacGillivray 61); Ness (Clare 61), Lavelle (Inniss 61), O'Connell (Elerewe 61), Egbo (Clayden 46); Morgan (Gilbey 61), Dobson (Henry 61), Fraser (Forster-Caskey 61); Jaiyesimi (Leaburn 61), Stockley (c) (Aneke 61) , Kirk (Davison 61)

Som förväntat och efterfrågat var det Charlton som dominerade matchbilden kraftigt. Dartford visste så klart vad som väntade och låg lågt, för att snabbt kunna slå ifrån sig bollen när den hamnat inom räckhåll. Charlton hade långa sekvenser med bollinnehav och det var stundtals svårt att utläsa vilken spelare som var försvarare då även de tilläts att ta fram boll väldigt högt upp i planen. Det dröjde dock till att runt halvtimmen var spelad innan Charlton gjorde dagens första mål. Albie Morgan smällde ut en krossboll till vänster till Charlie Kirk och han tog emot, skar in, och sköt mot första stolpen – vilket var lyckosamt. Kul med mål för Kirk, som sett ut att må bättre i Charlton under två träningsmatcher än under hela höstsäsongen. Det fanns mer nätkänning för Charlton i den första halvleken men förvånansvärt nog skulle Dartford i stället lyckas kvittera. De fick precis den fasta situation med det stökiga efterspel som krävdes för att Jayden Stockley skulle råka styra in 1-1 i egen målbur i ett rörigt straffområde.

Charles Clayden var enda spelaren som kom in i halvtid. Och det som vänsterback i stället för en skadad Mandela Egbo. Halvleken skulle bli Charltons för hela slanten, men denna gång inte bara spelmässigt utan även resultatmässigt. Det sattes full fart mot Dartfords mål och kanske gick de nu lite för snabbt för deras del. DJ hittade Stockley i straffområdet, som bökade in 1-2 i 53:e. Sedan byttes resterande del av laget i 61:a men tempot kom inte av sig på grund av det. Snarare tvärtom. Andra generationen av Leaburns presenterade sig på allvar och gjorde 1-3 (65). En framspelning från Aneke togs emot på bröstet av unge Miles och han skottfintade sedan sin ytterback för att till sist lägga in bollen mellan målvaktens ben. En aktion som bli bilden av att Leaburn spelade till sig ett seniorkontrakt – för det är precis vad han bekräftades ha tackat ja till efter matchen. Josh Davison trillade sedan i närkamp med motståndarmålvakten och Sean Clare la in 1-4 (67) från straffpunkten. Leaburn följde upp med sitt andra för dagen och 1-5 (72) genom en retur från nära håll, och en annan ungdom i Deji Elerewe stängde resultat till 1-6 (87) med ett nytt returmål inifrån boxen.

Ben Garner var nöjd med en trevlig eftermiddag i Dartford och såg många fördelar med vad ögonen fått ta del av. Spelare som inte kom till spel var nyförvärven Conor McGrandles (lätt skada), Steven Sessegnon (ej redo) och Corey Blackett-Taylor (säkerhetsåtgärd pga känning).
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-07-10 22:13:28
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson