Lagbanner
Pride Park Stadium, 2023-02-18 16:00

Derby - Charlton
2 - 0

Derby County – Charlton 2-0

Derby County – Charlton 2-0

The Addicks hade inte mycket att sätta emot Derby County på Pride Park, och förlorade därmed mer än rättvist med 2-0.

På grund av olika omständigheter kommer här en försenad matchrapport från helgens omgång mot Derby County. Det blir inte vad det brukar i skrivväg men för att få ordning på torpet inför helgens match så ska några meningar även om den här matchen avvaras.

Det var tätt matchande med tre matcher inom loppet av en vecka och det tvingade fram vissa förändringar i startelvan från Dean Holden. Från veckoomgången mot Forest Green Rovers kom Michael Hector, Albie Morgan och Macauley Bonne in i Charltons 4-3-3 formation, på bekostnad av Ryan Inniss, Gavin Kilkenny och Chuks Aneke. Samtliga av dessa återfanns istället på bänken. I övrigt var det sig likt.

Matchen
Bortsett från hemmavinsten mot Barnsley har Charlton sett underlägsna ut när det har bjudits på ordentligt toppmotstånd den här säsongen. Närmst i minnet var hemmaförlusten mot ett klart bättre Bolton för några veckor sedan. Det skulle inte heller bli någon ändring på det här när Charlton tog sig till Derby, Pride Park och Derby County. Från första minut syntes det att Derby är numret större än Charlton den här säsongen och att det inte skulle finnas mycket att hämta under 90 minuters fotboll.

1-0 (13) skulle falla relativt tidigt och det var efter att en straffspark tilldelats hemmalaget. En rörig situation i Charltons straffområde ledde till ett skott som tog rakt på startdebuterande Michael Hectors arm. Signalen var klar, protesterna var få, och Derbys skyttekung David McGoldrick var säkerheten själv från straffpunkten.

Målmässigt skulle det inte visa sig någon större överlägsenhet lagen emellan, men spelmässigt var det enorm fördel Derby. Det går säkert att argumentera för att flera Charltonspelare inte kom i nivå för dagen, eller så är det bara ett tecken på att man måste överprestera för att vara där Derby kan vara. Två gånger under matchen går det att påstå att det fanns potentiell nätkänning för Charlton del och då handlade det om att Jesurun Rak-Sakyi och Scott Fraser gjorde varsitt försök. Men med den logiken får man samtidigt acceptera att om Charlton lyckats göra två mål med lite tur, så hade Derby kunnat göra fem.

Utökningen av ledningen lät vänta på sig in i den andra halvleken när 20 minuter av matchen återstod. Hector hade inte någon vidare dag när han blev övermannad i en sammanslagen närkamp och luftduell, där Eiran Cashin mötte upp Conor Hourihanes frispark och nickade in 2-0 (69). Där var matchen definitivt avgjord och The Rams tog både en rättvis och planenlig seger för att haka på i striden om att säkra en play-off plats.

För Charltons del fanns det inte särskilt mycket mer att säga om. Nivån på säsongen och vad det finns att förvänta sig av vårsäsongen känns ganska utkristalliserat och klart. Det kommer krävas helhjärtade insatser för att komma undan mot bottenlagen med tre poäng. Men utan att fall igenom så är man bättre än lag som till exempel Forest Green. Mot mittenlagen handlar det enbart om vem som är bäst för dagen. Det kan bli uddamålssegrar mot Exeter, men det kan också bli uddamålsförluster mot Fleetwood. Sedan krävs det något utöver det vanliga för att rå sig på topplagen. De som just nu ligger och skvalpar från topp 7 och uppåt är helt enkelt bättre än Charlton Athletic 2022/23. Det kan bli jobbiga veckor när Sheffield Wednesday, Peterborough och Plymouth nu väntar på rad.

Omgångens poäng
3p – Scott Fraser

2p – George Dobson

1p – Ashley Maynard-Brewer

Charlton: Maynard-Brewer; Clare, Hector, Ness, Sessegnon (Penney 75); Morgan (Payne 66), Dobson (c), Fraser; Rak-Sakyi, Bonne (Aneke 66), Blackett-Taylor (Campbell 75)
Ej använda avbytare: Wollacott, Inniss, Kilkenny

Derby: Wildsmith, Smith, Forsyth, Cashin, Sibley, White (Roberts 74), Hourihane, Barkhuizen (Dobbin 64), Knight, Mendez-Laing (Springett 79), McGoldrick (Collins 79)
Ej använda avbytare: McGee, Thompson, Davies

Mål: David McGoldrick 1-0 (13, straff), Eiran Cashin 2-0 (69)
Domare: P Howard
Publik: 27,460

COYR!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-02-23 17:40:30
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson