Lagbanner
2021-02-20 16:00

Fleetwood - Charlton
1 - 1

Fleetwood - Charlton 1-1

Fleetwood - Charlton 1-1

Det var ingen vidare match när Charlton kom undan med ett oavgjort resultat från ett stormigt Fleetwood.

Ytterligare en lördagseftermiddag förvandlades till en jobbig och slitsam pärs. Det var ingen vacker insats när Charlton kom undan med ett oavgjort resultat uppe i ett blåsigt Fleetwood och detta med stark betoning på orden ”kom undan”. Ett tidigt mål av Jayden Stockley skulle visa sig oerhört viktigt. För under matchens utveckling var Charlton hårt tillbakapressat och fick bara freda sitt mål, vilket man misslyckades med att göra vid ett tillfälle.
Några saker hann man glädja sig åt innan de 90 minuterna sparkades igång. Främst att Akin Famewo klev in i backlinjen efter sin långa skadefrånvaro men även att Matt Smith fick debutera från start och att Ronnie Schwartz fick chansen från minut ett. Ian Maatsen var också tillbaka i startelvan, och flyttade där på Ben Purrington som annars gjort det okej under sina två senaste matcher. Lagen såg ut på detta vis:

Charlton: Amos; Gunter, Oshilaja, Famewo, Maatsen (Purrington 60); Shinnie, Pratley (C) (Watson 56), Smith (Morgan 56), Millar; Stockley, Schwartz (Washington 56)
Ej använda avbytare: Harness, Pearce, Jaiyesimi

Fleetwood: Cairns, Andrew, Connolly, Duffy (Camps 90), Rossiter, Madden (C), Vassell, Donacien (Burns 76), Batty, Holgate, Hill
Ej använda avbytare: Coleman, Morris, Saunders, Biggins, Rydel

Första halvlek
Det mest positiva i matchen, eller nästan det enda positiva, för Charltons del kom redan i minut sex. Liam Millar och Ian Maatsen drev igång ett anfall från vänsterkanten och Millar lämnade över till Shinnie som stod placerad utanför straffområdet. Han skottfintade, vred, vände och placerade ett vänsterinlägg mot bortre stolpen. Där tryckte sig Jayden Stockley fram och nickade in 0-1 (6). Känslan var först att Shinnie skulle spela ut till Millar igen efter sin skottfint men med en tittfint och ett perfekt inlägg, stod han för en prestation som innebar att Stockley kunde göra sitt tredje mål för klubben.

Charlton lyckades däremot inte bygga vidare på en annars ganska fin intention vid ledningsmålet. Istället började det slarvas i passningsspelet och felbeslut överlag gjorde att Fleetwood tog sig till avslutlägen. I 16:e chockade en djupledsboll Charltons backlinje där kom Kyle Vassell fri men han sköt i burgaveln efter att Famewo stört honom tillräckligt i rätt tid. I 24:e sköt Vassell igen men då räddade Amos, och i 27:e kom en lyftning till Vassell som släppte tillbaka till Daniel Batty som inte fick till avslutet.

Det var väl ändå relativt jämnt spelmässigt efter en halvtimmes spel, men det var Fleetwood som vållade klart övervägande problem.  Charlton slarvade i enkla situationer och kunde vara utan bollinnehav i en tio minutersperiod. När bollen sedan var erövrad chansade man snabbt med en avgörande boll mot hörnflaggan som man menade att Schwartz eller Stockley skulle springa på. Nog för att man vill hitta Stockley i sitt spel med bollen men det läser motståndarna snabbt. Schwartz var å andra sidan helt osynlig i matchen men han är inte eller en djupledslöpare utan snarare en avslutare som ska döda anfall i och runt straffområdet.

I 41:a minuten kom så även kvitteringen. Fleetwood tryckte ner Charlton på sin högerkant och väggspelade sig förbi Shinnie in mot straffområdet. Shinnie halkade efter och hann inte blocka det kommande inspelet som hittade till Paddy Madden och han sköt in 1-1 (42) från nära håll. Fleetwood var bättre vid tillfället och personligen kände man sig definitivt inte bekväm inför andra halvlek.

Andra halvlek
Del två tog fart där del ett lämnat vid. Charlton fortsatte slarva än mer och detta framförallt vid fel ställen runt eget straffområde. En felpass, en dålig touch eller en bra press från hemmalaget var ofta orsaken till detta. Tidigt började också Lee Bowyer göra förändringar och byten genomfördes men utan önskad effekt. Samtidigt fortsatte avslut riktas mot Amos målbur och detta i ganska rask takt. Vassell sköt rakt på i ena läget, Madden sköt över i andra, och Ben Amos gjorde en mycket bra räddning i tredje när han nådde ner till sin vänstra stolpe sedan Vassell vikit in från vänster. Det låg helt klart ytterligare ett mål i luften, när Fleetwood kröp närmre och närmre.

En tydlig del i spelet som låg till stor grund för att Fleetwood kunde komma till anfall på anfall var inte bara en lyckosam press utan även att man vann varenda andraboll. När Fleetwoods innermittfältare fick tid att brösta ner insparkar på mittplan på mittplan och sedan sätta igång nya anfall, då var en signal på att mycket inte fungerade för Charlton. Man letade efter sina positioner på planen och såg allmänt virriga ut. Försvarsspelet arbetade dock bra under den hårda press man hade mot sig. Oshilaja och Famewo rensade undan mycket när de ständigt fick handskas med nya försök till anfall och råkade man släppa förbi något avslut så var det, tur nog, ofta dålig skärpa i detta.

Antalet gånger Charlton var på offensiv planhalva i andra halvlek kan man nog räkna på en hand och skottstatistiken slutade 22 – 4 till hemmalaget. Försvaret höll dock tätt och en fin benparad från Amos fick bli symbolen för den här räddade poängen. 1-1 slutresultat på Highbury Stadium.

Efter match
Det här var inte bra. Det här var verkligen inte bra alls. Man kan säkert skylla på de yttre förutsättningarna då planen var dålig, absolut. Det blåste även som attans men det gör det väl å andra sidan alltid i Fleetwood i februari. Nej, prata om sådant är vi för bra för och faktum är att Fleetwood hanterade detta på ett mycket bättre sätt. Det är faktiskt svårt att analysera eller ens kommentera en sådan här insats. Någonstans i ens tankevärld eller självbild har man hela tiden uppfattningen under gårdagens match att man bara väntar på att Charlton ska höja sig och bli bättre med tiden. Vi är Charlton och ska kunna hantera Fleetwood borta, Gillingham hemma eller Swindon i båda riktningarna. Eller, som sagt, så tänker jag i alla fall. Jag har också skrivit tidigare att det har sett bättre ut den senaste tiden än vad det gjorde runt årsskiftet men igår kändes det bara som en lång tillbakagång till ruta ett. För helgens Charlton var inte bra och ser det ut så där så borde det inte, och det kan inte, gå särskilt bra. Det fanns inte en idé eller en intention till att kunna göra något bättre och då tänker jag mest på offensiven. Långa bollar skickades i blindo mot forwards som inte är djupledslöpare och duell- eller andrabollsspelet existerade inte från mittfältet och framåt. Det enda hoppfulla som fanns var att Millar skulle få bollen vid mittcirkeln och spurta ner mot kortlinjen för att få in, typ, ett inspel. Jag är däremot uppriktigt glad att Charlton klarade försvara sig så länge som man gjorde. Jag är uppriktigt glad över att man inte mötte en mer effektiv offensiv än Fleetwood. Och jag är, på riktigt, uppriktigt glad över att Charlton fick med sig en poäng från denna match. Däremot är jag också redan orolig, för det måste bli bättre och det snart. På tisdag väntar jumbon Burton på hemmaplan men spelar man inte bättre då kommer inte poängutdelningen vara bättre. För gårdagens insats räcker inte långt någonstans.

Omgångens poäng:
3p – Ben Amos: Hade som referatet avslöjar en del att stå i och räddade utifrån de, mer eller mindre, det resultat som det till slut blev. Dyker ner bra i hörnet vid ett avslut och gör en snabb benparad vid ett annat som främsta aktioner. Skönt att åtminstone han vaknade på rätt sida denna lördag.

2p – Akin Famewo: Så kul och så skönt att se Akin tillbaka i backlinjen. Från lång frånvaro kommer han också in och gör en bra insats. Stor och stark i luftduellerna och även snabb och följsam. Riskerar nu att missa tisdagens match men är det kanske värt i det långa loppet. En annan som måste anses vara orsaken till den vunna poängen.

1p – Jayden Stockley: Poängen borde kanske egentligen gå till Deji Oshilaja för hans typ 876 rensningar i matchen, och Stockley gör i det stora hela inte någon vidare insats. Framförallt inte i andra halvlek. Men han gör trots allt det där målet som skulle visa sig oerhört, oerhört viktigt. Det är en fin passning från Shinnie och sedan vräker han sig fram, som vi lärt oss att han gör, när han nickade in sitt tredje mål för klubben. Har bara genom detta ersatt Omar Bogle på mer än ett godkänt sätt.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-02-21 21:22:59
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson