Lagbanner
Inför Charlton - Huddersfield. Sky-sänd seriefinal i League One (nu med kuriosatillägg)
Charlton hoppas på stor uppslutning trots måndagskväll och TV-sändning

Inför Charlton - Huddersfield. Sky-sänd seriefinal i League One (nu med kuriosatillägg)

Sky har valt ut toppmötet mellan Charlton Athletic och Huddersfield Town för en av sina fåtaliga TV-sändningar från League One. På måndagskvällen tar alltså the Addicks emot the Terriers på The Valley, och det lär bli en match i rasande tempo.

Yorkshirelaget Huddersfield Town, ofta kallat ”Town” eller ”The Terriers”, och på hemsidan benämnt just “The Yorkshire Club”, kommer till sydöstra London med en imponerande förlustfri svit i bagaget – de har satt Football League-rekord med 43 matcher i rad utan nederlag. De har varit och nosat på både playoff-final och direktuppflyttning i ett par säsonger nu, men ännu inte tagit steget. Glansdagarna ligger en bit bakom dem – på 1920-talet vann de First Division tre år i rad, och var både vinnare och finalister i FA-cupen flera gånger. Nu är de alltså obesegrade sedan en lång tid tillbaka, och trea i League One, en poäng efter Sheffield Wednesday, och en match tillgodo. Huddersfield saknar Alan Lee men har skaffat en ny anfallare från Cardiff, nämligen Jon Parkin, som Charltonförsvaret lär få se upp med.

Senast de två lagen möttes i SE7 blev det förlust för hemmalaget med 0-1, efter en frispark av Joey Gudjonsson. Jag var på plats och kunde inte mycket annat än att begrava ansiktet i händerna. Frisparken kom på en hands efter ännu en frispark, och det syntes riktigt lång väg att Charlton skulle förlora ännu en match under Powells svåra första vår vid rodret. Det sved rejält, eftersom laget trots allt gjort riktigt bra ifrån sig i matchen. Det är inte många kvar i truppen sedan den gången, men inför morgondagen ser det å andra sidan ljusare ut för Charlton. Grabbarna står dock inför en riktigt tuff match – det är inte för inte som Huddersfield dels är obesegrade i år, och dels kallas för Terriers.

Charlton saknar sin ordinarie kapten Johnnie Jackson, efter att denne dragit på sig en sträckning i baksidan av låret. Det är bara att hoppas att han kommer igen snart, då han varit tongivande i laget under säsongen hittills. Vicekapten Matt Taylor drar på sig bindeln mot Hudds. Dale Stephens har en ankelskada och står också utanför truppen inför matchen, men Powell har varit förutseende och lånat in Hogan Ephraim från QPR och Darel Russell från Preston North End, båda mittfältare. Det är hård konkurrens på de positionerna, men chansen är nog stor att det blir just Ephraim som kommer att vara med från start på vänsterflanken. I övrigt tror jag att startelvan ser i stort sett likadan ut mot det formidabla motståndet ifrån norr.

Charlton ligger fem poäng före Patrick Stewarts/Jean-Luc Picards favoritlag inför morgondagens drabbning, och kommer alltså att behålla sin topplacering oavsett resultat. Blir det vinst är avståndet hela sju poäng ner till närmsta lag, som alltså är Sheffield Wednesday. I övrigt är det McDons och det andra Sheffieldlaget som gör sitt bästa för att haka på i toppen.

Dra ifrån nu Charlton, och bryt yorkshiremännens rekord! Vi följer på liveström, eller för de som har en bra sportbar, på TV! Wow!

Trolig laguppställning:
Hamer

Solly
Taylor
Morrison
Wiggins

Green
Hollands
Hughes
Ephraim

Kermorgant
Wright-Phillips

---

P.S. Man kan ju alltid hoppas på en repris av 2nd Division-matchen mellan Charlton och Huddersfield den 21:a december 1957, då Bill Shanklys elva ledde med 5-1 med 27 minuter kvar av matchen, mot ett Charlton som spelat med tio man sedan tidigt i första halvlek. Publiken hade redan börjat lämna The Valley i regnet när hemmalagets Johnny Summers började komma igång i lervällingen på plan. Efter en makalös upphämtning gjorde Charlton 6-5, bara för att fem minuter senare släppa in en kvittering. I matchens sista anfall slängde Summers in en crossboll som Johnny "Buck" Ryan förpassade till nätmaskorna. Slutresultatet blev alltså 7-6! En rejäl bedrift, där matchens lirare onekligen blev Johnny Summers med hans fem mål och två assist. Kanske fotbollens mest fantastiska comeback.

Nils-Martin Lundsgård2011-11-27 19:06:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson