Lagbanner
2021-05-01 16:00

Accrington Stanley - Charlton

Inför Accrington Stanley - Charlton
DJ missar även dagens match.

Inför Accrington Stanley - Charlton

En vecka kvar. Tre matcher. Tre finaler som måste sluta till Charltons fördel om säsongen ska förlängas med ett playoff i maj. Final nummer ett avverkas under lördagen i den mycket tuffa bortamatchen på Crown Ground i Accrington.

Efter en längre tid med fin form och poänggivande resultat blev nu en jobbig vecka rent resultatmässigt. Två hemmamatcher resulterade i en uddamålsförlust mot Peterborough (0-1) och en oavgjort match mot Crewe Alexandra. Under tisdagens match kvitterade Crewe något oväntat i den 96:e minuten och såg då till att Charltons förutsättningar inför fortsättningen blev något knepigare. Om vi då tar oss igenom förutsättningarna så är det på de viset att Charlton ligger på en 8:e och det är framför allt den sista play-off platsen som man tar sikte på. Lag som delar samma intresse av den placeringen är just nu 6:e placerade Portsmouth och 7:e placerade Oxford. Pompey har 69 poäng och Oxford 68. En fördel för Charlton i kampen mot sina motståndare är att man fortsatt har en match till godo. The Addicks kommer inom loppet av en vecka att möta Accrington (b), Lincoln (h) och Hull (h), medan Portsmouth och Oxford har Wimbledon (b), Accrington (h) och Shrewsbury (b), Burton (h). Genom att synliggöra det så här är det lätt att konstatera att Charlton har något svårare matcher kvar. Sett till säsongen i stort är det inte heller någon fördel att två av tre matcher spelas på hemmaplan då det är bortspelet som verkligen varit till belåtenhet.  Sköter Charlton sina kort rätt så kommer man nå en play-off plats men det finns definitivt inte utrymme för slarv. Det går heller inte att förlita sig på att någon av de direkta konkurrenterna kommer tappa särskilt många poäng sett till vilka matcher de har kvar. Rent teoretiskt har varken Sunderland (4:e, 73p) eller Blackpool (5.e, 71p) säkrat sina play-off platser men det kommer i praktiken vara svårt för dem att själva spela bort sig därifrån. Blackpool har dessutom en match som släpar efter.

Till dagens match är det ett fint tillfälle för Charlton att ta lite revansch på motståndarna Accrington Stanley. Man förlorade januarimötet på The Valley med 0-2 och det var i de svängarna som det, spelmässigt, såg mörkt ut för Charlton. Där och då fanns det inte mycket att sätta emot och förlusten var klar. Det är också alltid lite skamligt att se sig helt utmanövrerad av Accrington. Sett till resurser och budget är Accrington utan tvekan divisionens minsta klubb och det ska nästan inte gå att bedriva den verksamheten med de sportsliga resultaten som man gör. Tränare John Coleman har fått pyssla med klubben under lång tid och det visar vad ett inarbetat arbetssätt och kontinuitet kan göra. Laget är inne på sin tredje säsong i League One och det kommer bli en fjärde sådan då man i skrivande stund huserar på en 11:e plats i tabellen. Oavsett vad man tycker om klubben eller hur man vrider och vänder på det så är det imponerande.

Båda lagen verkar inför dagens möte ha friska spelartrupper. Endast DJ Jaiyesimi i Charlton och Ross Sykes i Accrington ser ut att missa matchen. Sedan är det värt att notera Paul Smyths närvaro i motståndarna. Paul var som bekant utlånad till Charlton under första halvan av säsongen och gjorde då 14 (8+6) matcher för klubben men utan att direkt imponera. Det är en lagspelare som ger allt men som inte riktigt kom till sin rätt med poängproduktionen, något som verkar ha fungerat aningen bättre i Accrington.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Crewe 2-2 (h), Peterborough 0-1 (h), Plymouth 0-6, Ipswich 0-0 (h), Sunderland 1-2 (b).
OFVOV

Accringtons fem senaste ligamatcher: - Portsmouth 3-3 (h), Sunderland 3-3 (b), Doncaster 2-1 (h), Rochdale 3-1 (b), Blackpool 0-0 (b).
OOVFO

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-05-01 10:44:51
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson