Lagbanner
2022-03-12 16:00

Accrington Stanley - Charlton

Inför Accrington Stanley – Charlton
Charlton har inte fått måljubla på en månad. Förhoppningsvis bryts den usla trenden idag.

Inför Accrington Stanley – Charlton

Charlton reser till Accrington i Lancashire för en match mellan två formsvaga lag i ingenmansland.

Nej, man lurar nog sig själv om man tror att strålkastarna är riktade mot Wham Stadium (eller Crown Ground som jag hellre säger) denna eftermiddag. Tabellen har börjat skikta sig alltmer när serien går in på sin näst sista spelmånad och det endast handlar om ett tiotal omgångar kvar. Av den anledningen har respektive toppen- och bottenstrid börjat ta upp övrigas intresse mer, men som supporter är det klart att man ska få njuta av lite placeringsfotboll i ingenmansland när ens favoritlag spelar en helt vanlig ligaomgång. Charlton ligger på en 16:e plats med 40 poäng och Accrington befinner sig ovanför på en 12:e plats med 46 poäng inför dagens match. Charlton har sju poäng ner till en absolut bottenstrid och Accrington har nio poäng upp till närmsta granne, vilket säger det mesta om lagens tabellsituation. Det är alltså någonstans mellan placering 12 – 18 som dessa lagen har att slåss om i slutskedet av säsongen. Även den kampen får ju ses som en tävling!

Charlton uppfyllde ett tillfälligt delmål i förgående omgång när man bröt den fem matcher långa förlustsviten. Det gjordes inte av en vinst men laget krigade hårt och behöll ett 0-0 resultat matchen igenom mot Sunderland på hemmaplan. En god prestation i ett långt mörker som man faktiskt kan bygga vidare på. Rätt karaktärsspelare kom in i startelvan och Craig MacGillivray kände för att storspela genom att bjuda på räddning efter räddning. Nu rör vi oss mot nästa delmål, vilket fortsatt är jakten på tre poäng men också att spräcka en påtagligt lång måltorka. Charlton har inte gjort mål på fem omgångar. Det senaste kom för en månad sedan, den 12/2, mot Wigan på bortaplan. Att som Charlton Athletic inte ha gjort mål på 360 minuter i League One är bara direkt dåligt och pinsamt.

Accrington Stanley gör sin fjärde säsong i League One och sitter återigen tryggt i mittenskiktet, långt ifrån en inblandning i någon bottenstrid. Laget har inte lyckats flyga lika högt som förgående säsong men det är heller inget som det går att förvänta sig av den lilla klubben. Då blandade man stundtals sig i en strid om playoff-platserna men landade på en 11:e plats, och nu sitter man, som tidigare nämnts, bekvämt på en 12:e plats. Ännu en gång har tränare John Coleman lyckats plocka fram det bästa ur mediokra spelare. Colby Bishop har fortsatt vara lagets bästa målskytt och har bakifrån fått god assistans från Harry Pell, Sean McConville och Michael Nottingham. Formen har däremot inte varit särskilt stark hos någon i laget på sistone och det ger resultaten ett sken av. Bortsett en oväntad 3-2 seger över Wycombe på två omgångar sedan, så har laget inom en månad förlorat tre matcher. Senast blev det en dyngtorsk i Portsmouth med 4-0 och då var ändå Accrington en man mer i 70 minuter. Samtidigt är man ett starkt hemmalag och alltid en obehaglig överraskning att komma till som motståndarlag. Något som Charlton är högst medvetna om även denna eftermiddag. Då glider sällan hem från Accrington med tre ”enkla” poäng.
Det är som vanligt ett gäng spelare som inte ser ut att komma till spel i vardera lagen. Ryan Inniss, Jake Forster-Caskey, Chuks Aneke och Stephen Henderson ser inte ut att vara uttagningsbara för Charlton, medan samma sak gäller Mitch Clark, John O’Sullivan, Joe Pritchard, Joel Mumbongo i Accrington. För Charltons del ser en start ut att komma för tidigt för Corey Blackett-Taylor och Conor Washington men Sean Clare är i alla fall tillbaka från avstängning.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Sunderland 0-0 (h), Sheffield W 2-0 (b), MK Dons 0-2 (h), Oxford 0-4 (h), Wigan 2-1 (b).
OFFFF
Bästa målskyttar Charlton
Conor Washington - 9
Jayden Stockley – 7
Elliot Lee – 3

Accringtons fem senaste ligamatcher: Portsmouth 4-0 (b), Wycombe 3-2 (h), Doncaster 2-0 (b), Cambridge 2-0 (b), Crewe 4-1 (h).
FVFFV
Bästa målskyttar Accrington
Colby Bishop – 8
Harry Pell – 6
Ethan Hamilton – 6

Avspark: 16.00
Arena: Wham Stadium
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-03-12 11:06:20
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson