Lagbanner
2021-03-20 16:00

AFC Wimbledon - Charlton

Inför AFC Wimbledon - Charlton
Shinnie får gärna fortsätta där han avslutade i tisdags!

Inför AFC Wimbledon - Charlton

Ny match och Charlton beger sig till Wimbledon för ett derby.

Efter en nyhetsvarm vecka duggar inläggen tätt på sidan och det är knappt att tangenterna har hunnit vila innan vi ska rapportera lite förutsättningar inför omgång 37 i League One. Charlton reser den korta sträckan till Wimbledon för ett möte med ortens fotbollslag på nybyggda Plough Lane. Det blir första gången Charlton besöker denna nya bekantskap till arena och det blir Charltons första match med Nigel Adkins som ny tränare.

Charlton har brett upp ett hyfsat dukat bord till Adkins med en form på fem matcher utan förlust. Inte för att det alltid varit lysande rent spelmässigt men att vara obesegrade på fem matcher är ett facit vi givetvis tycker om. I tisdags visade laget en fin lagmoral när 0-2 underläge vände till vinst mot Bristol Rovers, och Charlton kom då undan med sju poäng av nio möjliga på tre raka hemmamatcher. Segern tog faktiskt the Addicks till play-off platserna igen och till helgen ser man sig själva på en 6:e plats i tabellen med 55 poäng. Att det fortsatt är ojämnt antal matcher spelade spelar såklart in i detta men hade någon nämnt det efter 0-3 torsken mot Blackpool så hade jag nog bara skakat på huvudet.

Till Adkins första trupp är inte Ryan Inniss och Adam Matthews tillgängliga. I övrigt ser det positivt ut och därmed finns samma spelare att tillgå som i tisdags. Johnnie Jackson kommer finnas med på plats då det nu är bekräftat att han stannar i klubben som assisterande. Ett mycket uppskattat beslut och förhoppningsvis kan samarbetet med Adkins nå framgångar.

I AFC Wimbledon har situationen varit genomgående tuff under säsongen. Likt de senaste åren hör man till i tabellens bottenskikt och sliter förgäves i varje match för att få med sig poäng. Sedan är man en klubb med sämre förutsättningar än de flesta andra i divisionen och därför ska man kanske också vara försiktig med vad man förväntar sig av the Dons. Glyn Hodges har ersatts på tränarbänken av den internt omtyckte Mark Robinson och får ändå sägas ha blivit mer svårslagna sedan dess. På åtta matcher har man endast lyckats vinna en (1-0 Gillingham) men på de fem senaste har man samtidigt fyra kryss och detta blir ofta målsnåla matcher. Varje omgång kommer få fortsatt bli en kamp för överlevnad och av den anledningen kommer det inte bli en enkel uppgift för Charlton. Spelare att hålla koll på är innermittfältaren George Dobson och den hete Joe Piggot, som visserligen har svalnat lite under våren. I spelartruppen finns det oklarheter kring Sam Walker, Ethan Chislett, Jack Madelin och Zach Robinson.


Charltons fem senaste ligamatcher: - Bristol R 3-2 (h), Shrewsbury 1-1 (h), Northampton 2-1 (h), Oxford 0-0 (b), Wigan 0-1 (b).
Form: VOVOV 

Wimbledons fem senaste ligamatcher: - Wigan 1-1 (h), Bristol R 0-0 (b), Burton 0-1 (h), Blackpool 1-1 (b), Shrewsbury 1-1 (b).
Form: OOFOO 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-03-19 20:48:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson