Lagbanner
2022-09-24 16:00

Barnsley - Charlton

Inför: Barnsley – Charlton  
Craig MacGillivray får troligtvis chansen i målet när Joe Wollacott befinner sig på landslagsuppdrag.

Inför: Barnsley – Charlton  

Med fem relativt slarviga insatser utan seger står The Addicks nu inför en svårare uppgift när man ska gästa Oakwell och Barnsley FC.

Nej, Charlton Athletic har inte särskilt mycket att skryta om den senaste tiden. En trevlig start på säsongen, med spelmässig övertygelse och meriterande segrar mot Derby och Plymouth, har nu blivit en rad osmickrande oavgjorda resultat mot Cambridge, Forest Green och Fleetwood.

Senast blev det som sagt den fjärde 1-1 matchen på fem omgångar. Charlton kom inte alls upp i nivå under de första 45 minuterna i Fleetwood och tvingades till att rädda med sig en poäng hem genom en uppryckning i andra. Tyvärr är känslan att Charlton har hamnat i en trend där det krävs otroligt mycket för att göra mer än ett mål och sällan särskilt mycket för att släppa in ett – något som kanske inte heller är helt ovanligt heller utan bara ett tecken på att det mesta varit för dåligt den senaste tiden.

Det är en del spelare som kommer tillbaka inför den på pappret svåra bortamatchen mot Barnsley. Ryan Inniss är tillbaka efter avstängning och Steven Sessegnon uppges klar med sina skadeproblem för den här gången. Dessutom är Ben Garner symptomfri och frisk från covid-19 och kan följa med laget på bortamatcher igen. Mandela Egbo var med i sin första matchtrupp för säsongen i förra omgången och fick 45 pigga minuter i benen. Han har inte råkat ut för något bakslag under veckan och bör vara aktuell igen. Sedan har även Charlie Kirk petats utanför matchtrupperna under de senaste två men det mesta pekar på att han involveras igen och får följa med till Barnsley i South Yorkshire. En som däremot inte kommer finnas med denna match är vår förstemålvakt, Joe Wollacott. Då ett landslagsuppehåll sker parallellt med League One, och varken Charlton eller Barnsley har skäl till att skjuta upp sina matcher, så befinner han sig med Ghanas landslagstrupp. Därmed står platsen öppen för förra säsongens förstemålvakt i Craig MacGillivray att göra säsongsdebut. MacGillivray har av förklarliga skäl inte varit nöjd med sin tillvaro den senaste tiden men lyckades heller inte få till en flytt medan fönstret fortfarande var öppet. Framförallt ryktades det då om de båda klubbarna i Dundee. Nu kan han istället ta möjligheten att slå sig in i startelvan, och i detta nu känns det bra att man har den målvaktsuppsättning som man har i Charlton. Ett VM för Wollacott ligger nämligen inte allt för långt fram i planeringen och då kommer laget bli beroende av MacGillivray igen. 

Barnsley är som bekant ett av tre lag som inför säsongen kom uppifrån. Deras senare år har präglats en del av ett hoppande mellan andra- och tredjedivisionen, men det blev ändå en tre år lång sejour senast i Championship. Här ska det tilläggas att vi inte har glömt hur den sista omgången under säsongen 19/20 avslutades….Vistelsen i League One brukar alltså inte bli särskilt långvarig sett ur en samtida historisk kontext men den riskerar att bli längre än ett år den här gången – åtminstone om jag ska hålla fast vid mitt tips från inför-säsongen.

Det har börjat med lite blandade resultat för Barnsley, vilket säkerligen kan vara den säsong som de har att vänta sig. Höga toppar och djupa dalar. Stundtals slarviga poängtapp, men även ruggigt imponerande segrar – som 0-2 mot Wednesday. I senaste omgången blev det enkla 0-3 mot Cambridge och laget besitter i denna stund en 6:e plats i tabellen, med 14 poäng. Tre poäng är det ner till Charltons 11:e plats och det i en tabell som inte riktigt ännu har börjat skikta sig – även om det redan nu börjar gå att uttyda vissa tendenser till det. Michael Duff hämtades in som tränare under sommaren från Cheltenham och är ditplockad för att styra det nya projektet. Ett ämbete Poya Asbaghi inte fick pånyttfött förtroende för att göra.  

The Addicks fem senaste ligamatcher: Fleetwood 1-1 (b), Forest Green 1-1 (h), Bolton 3-1 (b), Wycombe 1-1 (b), Cambridge 1-1 (h).
OOFOO
Bästa målskyttar Charlton
Scott Fraser – 3
Miles Leaburn – 3
Corey Blackett-Taylor – 2

Barnsleys fem senaste ligamatcher: Cambridge 0-3 (b), Port Vale 1-1 (h), Sheffield W 0-2 (b), Ipswich 2-2 (b), Wycombe 0-3 (h).
VOVOF
Bästa målskyttar
Devente Cole – 3
James Norwood – 2
Josh Benson – 2

Avspark: 16.00
Arena: Oakwell, Barnsley  
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-09-24 12:07:57
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson