Lagbanner
2022-09-03 16:00

Bolton - Charlton

Inför: Bolton – Charlton

Inför: Bolton – Charlton

En ny het, klassisk match står i ropet när Charlton åker till Greater Manchesters nordvästra utkanter, för match mot Bolton Wanderers.

För första gången på några veckor kommer Charltons spelartrupp från en behagligare vecka. Matchtätt har det fortsatt varit, men mot Gillingham i EFL Trophy gavs möjligheten till en ungdomlig matchtrupp – vilket gett majoriteten av seniortruppen chansen till att stanna på träningsplanen i veckan. Jake Forster-Caskey, Jack Payne, Diallng Jaiyesimi och Miles Leaburn var de ordinarie seniorspelarna som kom till spel.

Charlton upplevde – utåt sett – en lugn deadline day. Klubben och ledningen var öppna med att en mittback och forward låg i intresset att få in innan fönstret stängde men inget av detta infriades. Närmst ska det varit med en forward genom ett lån av den förre Charltonspelaren Macauley Bonne från Queens Park Rangers. Men där var det något i processen som gick i stöpet mot kvällens sista timmar. Klubben har nu istället medgett att man ska ta sig en kik på den fria marknaden med kontraktslösa spelare. Samtidigt noterade man ett avsked ut. Det har sedan länge varit känt att Charltons centrala mittfält är fullt med alternativ och nu frigjordes en plats, i och med att Alex Gilbey viker av för ett säsongslångt lån hos vår framtida cupmotståndare i Stevenage från League Two. Andra spelare som ryktades ut, som Jake Forster-Caskey och Diallang Jaiyesimi, rörde inte på sig och kommer tillhöra Charlton åtminstone till januari. Det känns ändå tryggt med tanke på att ytteralternativen inte är allt för många som i DJ:s fall, JFC har i mitt tycke fortfarande en roll att spela i Charlton. Jag förstår inte riktigt Ben Garners ställning i att JFC inte skulle passa i lagets sätt att spela.

Till dagens match är det något osäkert hur matchtruppen kommer se ut. Tidigare skadade spelare har funnits med på träningsplanen i veckan och det testas dag för dag vilka som är lämpliga för matchspel. Detta innefattar Conor McGrandles, Corey Blackett-Taylor och Ryan Inniss. Mandela Egbo och Chuks Aneke har haft större bekymmer och hanteras med mer försiktighet i deras rehabilitering. Truppen kommer i alla fall var minst lika stark som den som krigade till sig en pinne i den tuffa bortamatchen mot Wycombe, och förutsättningarna är ganska snarlika när det nu är Bolton på bortaplan som väntar istället.

I hemmalaget Bolton rapporteras det vara tveksamheter kring Declan John och Jon Bödvarsson, när det gäller att delta i matchen. För Bolton har inledningen på säsongen varit mycket upp och ner. Resultatraden 2-2-2 vittnar om det, där segrar har tagits mot Wycombe och Morecambe men tunga förluster mot tippade toppkonkurrenter som Sheffield och Plymouth. Känslan är att Bolton hade förväntat sig mer – även om det inte är katastrof på något sätt. Säsongen är lång och det kriget som ska vinnas – inte slaget. 

The Addicks fem senaste ligamatcher: Wycombe 1-1 (b), Cambridge 1-1 (h), Plymouth 5-1 (h), Sheffield W 1-0 (b), Derby 1-0 (h).
OOVFV
Bästa målskyttar Charlton
Miles Leaburn – 2
Scott Fraser – 2
Jesurun Rak-Sakyi – 2

Boltons fem senaste ligamatcher: Plymouth 2-0 (b), Sheffield W 0-2 (h), Morecambe 1-0 (h), Port Vale 0-0 (b), Wycombe 3-0 (h).
FFVOV
Bästa målskyttar Bolton
Kyle Dempsey – 2
Aaron Morley - 2
Conor Bradley – 1

Avspark: 16.00
Arena: University of Bolton Stadium   
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

Come On You Addicks!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-09-03 11:37:33
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson