Lagbanner
2021-01-16 16:00

Bristol Rovers - Charlton

Inför Bristol Rovers - Charlton
Talangfulle Aaron Henry är inkallad från akademin för dagens match.

Inför Bristol Rovers - Charlton

Det finns möjlighet att bygga vidare på en stark andra halvlek från i tisdags, när Charlton beger sig till Bristol för att spela match nummer 22.

Ja, Charlton kommer från en ny besvikelse när hemmamatchen mot bottenlaget Rochdale endast resulterade i en ynka poäng. Visserligen räddades denna genom att en spelmässigt imponerande andra halvlek där ett 2-4 underläge hämtades upp till 4-4. Det finns mycket att slipa på från den matchen, men en del fungerade också mycket bra. Det återkommande problemet för tillfälle är en orolig defensiv som bjuder på för tok för mycket målchanser bakåt. Detta genomsyrar hela laget då alla spelare blir försvarsspelare när motståndarna har bollen. Offensiven däremot blomstrade under stora delen av matchen och fick denna gång verkligen utdelning. Ytterligare kunde, eller borde, ha gjorts och det är verkligen något man behöver ta med sig när nu en bortamatch på Memorial Stadium i Bristol väntar.

The Pirates är ett av de lag som i november genomförde ett tränarbyte och som sedan fått ny energi genom det. Ben Garner försvann, och Paul Tisdale anslöt. Tisdale som firade framgångar under en lång sejour med Exeter City (2006 – 2018) och firade även uppflyttning med MK Dons i sitt nästa uppdrag (2018 – 2019). Sedan en svag säsongsinledning med Milton Keynes på hösten 2019 var han klubblös fram tills erbjudandet med Piraterna dök upp. Efter intåget i Bristol har laget presterat blandade resultat men ändå lyft upp sig gentemot hur säsongen inleddes. Rovers har bland annat tre vinster på de fem senaste ligamatcherna och klamrar sig fast vid en 18:e plats i tabellen med 22 poäng. Inför säsongen var Bristol ett gäng jag tippade högre upp och laget innehåller i mitt tycke en hel del bra spelare. Man har resoluta backar i Max Ehmer och Jack Baldwin, finurlige Erhun Öztumer som är utlånad från Charlton och en vass anfallsduo i Sam Nicholson och Charlton-produkten Brandon Hanlan. Hanlan är en snabb djupledslöpande forward som jag gärna ser återvänder till Charlton och är i nuläget Bristols bäste målskytt med sex mål hittills. Bristol får dock i dagens match klara sig utan James Daly, Anssi Jakkola, Tom Davies och Erhun Öztumer som inte får spela mot sin huvudklubb.

I Charlton är frånvaron återigen hög. En handfull spelare kommer fortsatt hålla sig utanför de kritade linjerna ett bra tag till. Andrew Shinnie och Marcus Maddison missar dagens match men kan återvända till träning kommande vecka och därmed möjligtvis finnas tillgängliga till matchen mot Peterborough. Darren Pratley avverkar sista matchen på sin avstängning och Jason Pearce är även han avstängd efter att ha tilldelats två gula kort mot Rochdale. Detta betyder nya bekymmer i backlinjen där det är Deji Oshlijas tur att prova på en ny partner bredvid sig. Det blir troligtvis Chris Gunter som flyttar in och bildar mittlås med Oshilaja, som varit bra sedan sin återkomst till startelvan. På grund av den höga frånvaron kommer akademispelarna Charlie Barker och Aaron Henry att inkluderas i dagens matchtrupp. Barker är försvararen som fick en del speltid i början av säsongen, och Aaron Henry är en spelfördelare på mittfältet med hög potential som framförallt fått visa upp sig EFL League Trophy.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Rochdale 4-4 (h), Accrington Stanley 0-2 (h), Hull City 2-0 (b), Plymouth Argyle 2-2 (h), Swindon Town 2-2 (b).

Bristol Rovers fem senaste ligamatcher: - Blackpool 2-1 (h), MK Dons 2-0 (b), Plymouth Argyle 3-0 (h), Wimbledon 2-4 (b), Gillingham 0-2 (h).

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-01-16 13:08:45
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson