Lagbanner
2022-11-12 16:00

Burton Albion - Charlton

Inför: Burton Albion – Charlton   

Inför: Burton Albion – Charlton   

The Addicks är tillbaka i ligasammanhang och ska avverka den första av två ynka ligamatcher som står inskrivna i kalendern för november månad. Ett bortabesök i Burton upon Trent mot Burton Albion, på Pirelli Stadium, väntar

Ja, det känns som ett tag spel i ligan och League One var aktuellt – och det är det ju faktiskt. En ordentlig cupvecka kom emellan, med tre cupmatcher i tre separata deltaganden. En vecka som också resulterade i två vinster, en oavgjord, men tre avancemang. Lottningen har redan dragits i respektive tävling och det blir följande motstånd: Stockport hemma i FA-cupen, Brighton hemma i Ligacupen, och Plymouth borta i EFL Trophy.

Läget i spelartruppen är aningen oroande inför att ligaspelet nu är tillbaka. Det har hänt en del på kort tid och Charltons redan slimmade trupp har tagit en del skada. Skadelistan är lång med Diallang Jaiyesimi, Miles Leaburn, Eoghan O’Connell, Terell Thomas, Mandela Egbo och Conor McGrandles. Lägg därtill att Sean Clare – som annars är tänkt att spela högerback i stället för Egbo - är avstängd en match på grund av fem gula kort i ligaspelet. Det är tuffa tider på den här fronten och enda spelaren på plussidan är att mittbacken Deji Elerewe är återkallad från sitt lån i National League och Wealdstone.

Hur Charlton tar sig an matchen blir spännande. Trots skavanker i spelartruppen ser formen på pappret tämligen god ut och resultatradens enda plump den senaste månaden är hemmaförlusten mot MK Dons. Senast det begav sig till spel i League One så fick vi ju bevittna den redan klassiska 4-4 matchen mot Ipswich på hemmaplan. Ett spektakel som blir svårt att överträffa under den här säsongen.

För motståndarna Burton Albion började säsongen svagt och satte sig omedelbart i ett jobbigt utgångsläge. Inte för att det var någon överraskning direkt. Jimmy Floyd Hasselbaink förstod tidigt vart åt det barkade, så han tog tidigt sitt pick och pack och lämnade in sin avskedsansökan. Hasselbaink som varit stabil för klubben under sin 1 ½ säsong ville nog inte förstöra sitt eget legacy där. Jobbet gick i stället till någon som ville ha det och där har den tidigare assisterande tränaren Dino Maamria klivit in. Klubben är kvar i tabellens absoluta botten och för tillfället på jumboplatsen, men man har definitivt ryckt upp sig under den senaste tiden och poäng har börjat samlas i ett jämnt bottenträsk.

Det är aldrig lätt att komma till kompakta Pirelli Stadium heller utan det kommer alltid bjudas på hård kamp. Inte minst minns vi förra säsongens bortamöte där Jayden Stockley hamnade i bokstavlig brottningsmatch med den före detta Charltonspelaren och sin före detta lagkamrat Deji Oshilaja. I övrigt innehåller Brewers trupp en klasspelare i Joe Powell och nyförvärven Victor Adeboyejo (Barnsley) och Davis Keillor-Dunn (Oldham) har gjort sju respektive fem baljor. Om jag minns rätt har Adeboyejo redan gjort lika många mål som någon mäktade med under Burtons hela förra säsong. Det är ändå information som har något. Sedan är resultaten ändå sämre.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Ipswich 4-4 (h), MK Dons 0-2 (h), Shrewsbury 0-1 (b), Portsmouth 3-0 (h), Exeter 4-2 (h)
OFVVV
Bästa målskyttar Charlton
Miles Leaburn – 4
Jesurun Rak-Sakyi – 4  
Corey Blackett-Taylor – 3

Burtons fem senaste ligamatcher: Sheffield W 4-2 (b), Bolton 2-1 (b), Cheltenham 1-0 (h), Morecambe 1-1 (h), Peterborough 1-1 (b).
FFVOO
Bästa målskyttar
Victor Adeboyejo – 7
Davis Keillor-Dunn – 5
Gassan Ahadme – 3

Avspark: 16.00
Arena: Pirelli Stadium, Burton upon Trent
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

UP THE ADDICKS!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-11-12 12:03:03
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson