Lagbanner
2021-11-13 16:00

Burton Albion - Charlton

Inför Burton – Charlton   

Inför Burton – Charlton   

Efter en vecka av cupmatcher går Charlton in i ligaspel igen, när man reser till Pirelli Stadium i Burton upon Trent för match med Burton Albion.

Trots att landslagen är samlade runt om i Europa (och världen för den delen) för att slutföra sina VM-kvalgrupper, ska Charlton den här gången samtidigt bege sig in i ligaspel. Landslagssamlingarna brukar innebära en veckas uppehåll för några lag i divisionen men denna gång inkluderades alltså inte Charlton hit.

Det är dock inte så att Charlton lämnas oberörda över att det förbereds nationella matcher runt om på kontinenten. För första gången den här säsongen är the Addicks drabbade av ett ganska ordentligt manfall inför en omgång. Sam Lavelle, Ryan Inniss och Jake Forster-Caskey är såklart kvar på listan över långtidsskadade och definitiv borta är även Conor Washington (Nordirland) och Chris Gunter (Wales) som är lagets representanter i VM-kvalet. Lägg därtill att det råder oklarheter kring huruvida Adam Matthews, Papa Souaré och Jonathan Leko verkligen är redo för speltid efter sina bekymmer.

Frånvaron av spelare kommer innebära att Johnnie Jackson behöver göra en och annan förändring som kanske inte varit kalkylerad tidigare. Med båda högerbackarna borta lär Sean Clare bli alternativet som täcker upp den positionen tillfälligt. Han fick chansen där förra helgen i FA-cupen och gjorde då inte bort sig mot ett lag från sjättedivisionen. Resterande del av backlinjen känns solklar med Jason Pearce, Akin Famewo och Ben Purrington. Det centrala mittfältet känns också givet med George Dobson och Alex Gilbey. Men sedan är det upp till Jackson vilka val han gör för dagen. Med Leko borta till höger känns det som att dagsformen avgör om DJ eller CBT tar den platsen. Sedan blir det spännande om Elliot Lee fortsätter i sin tillbakadragna roll bakom anfallet eller om han ersätter Washington bredvid Jayden Stockley. Gör han det lär det bli Charlie Kirk som spelar bakom anfallarna. Gör han inte det får vi nog se Josh Davison från start som en av två forwards. Det som talar för Kirks fördel är att Davison startade veckomatchen i EFL Trophy mot Leyton Orient och att Kirk vilades efter helgens match i FA-cupen.

I övrigt är formen god hos Charlton som fortfarande kan sägas vara obesegrade i tre raka ligamatcher. Kryssmatchen mot Rotherham var bra mot ett bra lag. Trots att tre poäng uteblev den gången var det inget i prestationen som tydde på att de två lyckosamma omgångarna innan bara var något tillfälligt. Nej, det kändes fortsatt som att Charlton nu har kommit igång på riktigt. Detta har sedan följts upp med 4-0 segern mot Havant & Waterlooville i FA-cupen och sedan alltså en förlust (1-0) mot Leyton Orient i EFL Trophy tidigare i veckan. Derbyförlusten mot Leyton Orient ska det dock inte dras för stora växlar av då det var en avslagen matchen mellan två lag som redan avancerat till nästa omgång och Charlton ställde upp med större delen av ett akademilag. Papa Souaré, Josh Davison och Albie Morgan var undantagen i den trupputtagningen. Inför eftermiddagens omgång ligger Charlton nu på 18:e plats med 16 poäng på 16 matcher.

Motståndarna Burton Albion har blandat och gett under sina första 16 matcher den här säsongen. Laget har sex vinster, fyra oavgjorda och sex förluster, vilket ger 22 poäng och en 12:e plats vid denna stund. En inte helt oväntad placering om jag ser till mina förväntingar på Brewers inför säsongen. Klubben får samtidigt garanterat bättre vid denna situation än vad man gjorde för ett år sedan då man länge befann sig på jumboplatsen och det såg verkligen ut som att Burton var ett lag att räkna med för nedflyttning. Men vi vet sedan vad som hände. Jimmy Floyd Hasselbaink återvände till klubben som tränare vid årsskiftet och fick snabbt ordning på sakerna. Burton landade tryggt på en 16:e plats i förra säsongens tabell och ser ut att ha byggt vidare på det under denna höst. Ja, Hasselbaink har imponerat med det arbete som gjorts under året.

I Burton kommer också en hel del spelare att saknas. John Brayford, Sam Hughes, Kieran Wallace och Louis Moult är skadade. Daniel Jebbison och Terry Taylor är på separata landslagssamlingar och Jonny Smith är avstängd. Därmed är det inte heller helt optimala förutsättningar för den gode Jimmy Floyd. Han brukar formera laget i en 3-5-2 uppställning som innehåller en stark central pjäs i vardera lagdel. Conor Shaughnessy i försvaret, Thomas O´Connor på mittfältet och rutinerade Lucas Akins som en av två forwards. Antingen i försvaret eller på mittfältet finns även Deji Oshilaja, som tillhörde Charlton under två senaste säsongerna.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Rotherham 1-1 (h), Doncaster 4-0 (h), Sunderland 0-1 (b) Accrington 2-3 (h), Lincoln 2-1 (b),
OVVFF
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 6
Conor Washington - 3
Jonathan Leko – 2


Burtons fem senaste ligamatcher: Wigan 2-0 (b), Oxford 1-3 (h), Fleetwood 0-1 (b), Morecambe 3-2 (h), Plymouth 2-1 (b).
FFVVF
Bästa målskyttar Burton
Thomas O´Connor – 4
Lucas Akins – 3
Kane Hemmings – 2

Avspark: 16.00.
Arena: Pirelli Stadium, Burton upon Trent.
Följ matchen på: CharltonTV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-11-13 11:58:51
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson