Lagbanner
Abbey Stadium, 2022-04-19 20:45

Cambridge - Charlton

Inför Cambridge Utd - Charlton

Inför Cambridge Utd - Charlton

Tre omgångar återstår, när Charlton ska riva av säsongens sista veckomatch. Bussen styr mot Abbey Stadium en av säsongens överpresterande nykomlingar i Cambridge United.

Ja, vi börjar närma oss slutet av den här säsongen skönt är väl det. Cambridge på bortaplan ska avverkas i kväll, innan Shrewsbury hemma och Ipswich borta avrundar under de två helgerna som återstår. Sedan väntar så klart intressanta och hektiska playoff-veckor men det är ju Charlton verkligen inte aktuella för att blandas in i. I nuläget ser Rotherham och MK Dons göra upp om vem som ska direktkvalificera sig eller behöva kvala. Resterande tre playoff-platser handlar om Plymouth, Wycombe, Sunderland och Wednesday. Mitt tips ligger i att det blir Wycombe av de lagen som missar, men det är utan tvekan så att Plymouth har tuffast schema kvar med både Wigan och MK Dons i de återstående matcherna.

I andra änden, det vill säga botten, ser det ut att vara tre lag som försöker undvika att hamna på den sista degraderingspositionen. Det handlar om Morecambe (42p), Gillingham (40p) och Fleetwood (39p). Crewe har redan skrivit på kontraktet med League Two till nästa säsong och lär deklareras som jumbo efter omgången i kväll. Wimbledon (36p) och Doncaster (34p) befäster de mellersta nedflyttningsplaceringarna och har fortfarande en teoretisk chans att klara sig, men det ser i praktiken mer eller mindre kört ut. Samtliga lag vars existens fortfarande lever har på ett klassiskt vis även lyckats kryssa mot varandra och det är egentligen inget av lagen som har ett särskilt gynnsamt schema när två omgångar är kvar att spela. Det är matchen mellan Fleetwood och Wimbledon i helgen som är det enda bottenmötet som återstår.

Det var en liten koll på tabellen med kommentarer för den som är intresserad. Nu ska även lite fokus läggas på kvällens ganska ointressanta match i ingenmansland mellan Cambridge United och vårt Charlton Athletic. Vart Charlton står inför matchen är tämligen svårt att spekulera i. Laget visar upp en otrolig skillnad mellan hög- och lägstanivån i prestationerna. En imponerande insats i Rotherham kan bli till en bedrövlig sådan mot Morecambe på bara några dagar. Man vet inte vad man ska vänta sig av laget, utan det är enbart att hålla ut till avspark för att se vilket humör spelarna är på för dagen. Vad vi vet inför däremot är att Sam Lavelle och Ryan Inniss missar matchen, medan Elliot Lee och Scott Fraser alltjämt är osäkra.

Ska vi döma vart Cambridge står efter den senaste tidens resultat så ser det minst sagt ut som att de har prickat in en liten formtopp. Fyra segrar på de fem senaste matcherna gör dem till favoriter i dagens match. Lagen har delat division med varandra sedan säsongen 92-93 och då segrade Charlton på Abbey Stadium med 0-1, efter mål av Alan Pardew. Det senaste mötet, under hösten, slutade som bekant också i seger för Charlton. Då med 2-0. Tar vi oss tillbaka till nuet, så är Cambridge en av säsongens största överraskningar. Laget såg inte ut att ha en så jäkla rolig framtid till mötes inför säsongen men man har överträffat alla förväntningar. Mark Bonner har fått laget att fortsätta på den inslagna vägen från League Two. Målskyttet som var ett stort frågetecken, på grund av Paul Mullins avsked i somras, har uträtats och istället blivit ett utropstecken då Joe Ironside och Sam Smith har stått för 13 mål vardera. Wes Hoolahan har stundtals fått visa upp sin briljans igen men just i kväll rapporteras han vara det enda potentiella avbräcket för Cambridge.
 
The Addicks fem senaste ligamatcher:  Morecambe 2-3 (h), Rotherham 0-1 (b), Wimbledon 1-1 (b), Lincoln 1-2 (h), Doncaster 0-1 (b).
FVOFV
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 12
Conor Washington - 10
Elliot Lee – 3

Cambridge fem senaste ligamatcher: Wigan 1-2 (b), Morecambe 2-1 (h), Wycombe 1-4 (h), Ipswich 0-1 (b), Wimbledon 0-1 (b).
VVFVV
Bästa målskyttar Cambridge
Joe Ironside – 13
Sam Smith – 13
Adam May – 5

Avspark: 20.45
Arena: The Valley, London
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-04-19 16:06:49
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson