Lagbanner
2021-01-08 20:45

Charlton - Accrington Stanley

Inför Charlton - Accrington Stanley
Deji Oshilaja förväntas idag ta en plats i backlinjen.

Inför Charlton - Accrington Stanley

Det vankas ny match för Charlton och detta på en fredag vilket inte hör till vanligheterna. Det är ett Charlton präglat av stor frånvaro och en illavarslande form som tar emot ett av säsongens stora utropstecken i form av Accrington Stanley.

The Addicks kommer senast från en match i Hull, där laget bjöd på en mindre imponerande insats. En seger var aldrig nära utan man blev snabbt på det klara med att istället se fram mot kommande matcher. Sett till formen har Charlton, visserligen, bara förlorat en av de fem senaste matcherna, men av dessa 15 möjliga poäng har enbart sex kunnat räknas in. Laget sitter fortfarande kvar på sin 6:e plats med 32 poäng men till skillnad från för någon månad sedan så är det nu Charlton som i jämförelse med flera andra lag har fler matcher spelade. Accrington ligger två placeringar och poäng bakom Charlton men med hela tre färre spelade matcher.

Ja, det är ett Charlton drabbat av frånvaro som samlas på The Valley senare idag. Sedan tidigare är Alfie Doughty och Akin Famewo borta till februari, och Ryan Inniss, som är tillbaka i viss träning beräknas behöva runt fem till sju veckor innan en återkomst är möjlig. Andrew Shinnie är även han fortsatt indisponibel, och här kan vi addera Ben Watson som tidigt utgick skadad mot Hull. Darren Pratley tilldelades ett direkt rött kort vilket innebär en allvarlig utvisning och han kommer inte att få delta på tre matcher med start från och med idag. Det är med andra ord sex, mer eller mindre, startspelare som inte är tillgängliga. Detta kommer öppna upp för framtvingade förändringar, där bland annat Deji Oshliaja förväntas göra sin första start sedan Sunderland hemma (3/10). Backlinjen var redan tidigare hårt ansatt men med ännu mer bortfall är det ingen omöjlighet att unge Charlie Barker kallas in för att fylla ut en plats i matchtruppen.

Statusen kring de nytillskott som anslöt till truppen i veckan är att Liam Millar ska vara redo för att inkluderas direkt, medan Ronnie Schwartz som inte spelat en minut för Midtjylland under hösten behöver mer träning för att vara fysiskt redo. Det är fritt fram och nästan ett superläge för övriga spelare i truppen att ta chansen att visa vad man går för. Detta då det inte bara är spelare frånvarande utan lagets darriga poängskörd inbjuder även till att någon verkligen kliver fram och ser till att skutan vänder. Det är en underskattat svår match som väntar men om en reaktion förväntas efter matchen mot Hull så är det givetvis bara tre poäng som räknas idag. En spelare som skulle kunna få chansen i och med Watsons frånvaro är Dylan Levitt, som vi inte sett särskilt mycket av sedan han anlände. Den lovande walesiska landslagsmannen gjorde tidigt, efter sin ankomst från Manchester United, två bra starter mot Lincoln och Sunderland. Han gjorde sedan några mindre bra 45 minuter i den kampfyllda bortamatchen mot Northampton och har sedan dess, i konkurrens med just Watson och på grund av Covid-19, inte gjort någon mer speltid. Det har varit samtal mellan Charlton och United om att eventuellt avsluta lånet i förtid, men med dagens förutsättningar kan Levitt i allra högsta grad vara aktuell för speltid.

John Coleman går i år in på sitt sjunde år som tränare för Accrington Stanley och tränaren gör tillsammans med klubben sin tredje raka säsong i divisionen. Laget har sedan ankomsten till dessa nya marker genomfört två stabila säsonger på den undre halvan av tabellen och föreningen mår säkert mycket bra så länge den kan hävda sig på den här nivån. Jag beskrev Accrington ovan som ett av säsongens utropstecken och frågan är om de inte är det främsta sådana i årets säsong. Det finns konkurrens från Lincoln City som tidigt under säsongen etablerade sig som ett stabilt topplag, och nykomlingen Crewe Alexandra som verkligen tagit oväntat många poäng med en positiv fotboll och lokaltförankrad spelartrupp. Accrington däremot är divisionens i särklass minsta klubb, med lägst budget och minst medel att arbeta med. Det var även Accrington som var först ut den här säsongen med att drabbas hårt av framflyttade matcher på grund av Covid-19. Att man då befinner sig på en 8:e plats, med 30 inspelade poäng på endast 16 matcher spelade är mycket, mycket imponerande. Inte nog med det, så skulle full pott på dem efterhängande matcherna innebära en topp två placering i tabellen. Vem hade ens kunnat gissa de? Inför idag har de endast en förlust på dem fem senaste matcherna och man kommer senast från en mållös match mot Blackpool. Precis som Accringtons trupp ska vara så är den, i alla fall för mig, fylld med anonyma spelare. Av dessa anonyma spelare gäller det kanske framförallt att hålla ett extra öga på målglade Dion Charles som mäktat med sex mål den här säsongen.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Hull City 2-0 (b), Plymouth 2-2 (h), Swindon 2-2 (b), Wimbledon 5-2 (h), Shrewsbury 1-1 (b).

Accringtons fem senaste ligamatcher: - Blackpool 0-0 (h), Gillingham 0-2 (b), Wigan 4-3 (b), MK Dons 2-1 (h), Shrewsbury 2-2 (b).

Avspark 20:45, The Valley.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-01-08 15:49:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson