Lagbanner
2021-10-19 20:45

Charlton - Accrington Stanley

Inför Charlton – Accrington Stanley  

Inför Charlton – Accrington Stanley  

Såren tvingas läka snabbt från senaste förlusten då Charlton redan ikväll tar emot Accrington Stanley på The Valley.

Charlton levde inte upp till vare sig förväntningar eller förhoppningar efter ett nytt avverkat landslagsuppehåll. Bussen styrdes mot Lincoln och vände hem med noll poäng. Detta sedan hemmalaget gjort det avgörande 2-1 målet i den första tilläggsminuten. Därmed är Charltons position i tabellens bottenträsk oförändrad sedan sist och man får se sig fortsatt vara kollegor där bak med lag som Shewsbury, Crewe och Doncaster. Det ska dock sägas att tabellen inte riktigt hunnit sätta sig efter 12 omgångar och det får sägas vara jämnt mellan lagen i större delen av den.

Sunderland och Wigan var lagen som tidigt gjorde sig hemmastadda i toppen. Deras placeringar befästes än mer i helgen när Sunderland segrade mot Gillingham med 1-2 och James McClean gjorde två mål när Wigan besegrade Bolton med 0-4 i derbyt om Greater Manchester. Dessa två lag har dock på senare tid fått sällskap av Plymouth och Wycombe, där den förstnämnda mycket oväntat leder serien. Plymouth vann mot Oxford med 1-3 på bortaplan och har spelat till sig 26 poäng, vilket även gäller andraplacerade Wycombe som vann i Doncaster med 0-2. Jojo-mästarna Rotherham är sedan laget som naturligtvis är hack i häl med 23 poäng på 5:e platsen.

För kvällens motståndare Accrington Stanley har säsongen hittills inletts med blandade resultat. Något deras 11:e placering i tabellen kan skvallra om. Likt som vanligt är det imponerande att John Coleman fortsätter göra Accrington till ett stabilt lag för divisionen och man är alltid en lika hård nöt att knäcka när det väl kommer till att mötas. Man kommer senast från en uddamålsförlust mot Cheltenham på bortaplan men helgen innan de besegrade man Ipswich på hemmaplan. Resultatraden på de fem senaste är ojämn och laget har haft ganska lätt för att släppa till mål bakåt, vilket vi hoppas även ska gynna Charlton ikväll. Offensivt är Accrington som starkast med Colby Bishop i spetsen som än så länge gjort tre mål. Bishop kompletterades förra säsongen av Dion Charles men på grund av en konflikt mellan Charles och manager Coleman har inte forwarden blivit uttagen på sistone och den situationen lär inte ha förändrats till ikväll. Övriga lirare som ser ut att missa matchen uppges vara Joe Hardy, Harvey Rodgers, göteborgaren Joel Mumbongo och deras kanske bäste spelare Joe Pritchard.

I Charltonlägret har ändå en del hänt på sisådär två-tre dagar. Utöver frånvaro från Jake Forster-Caskey och Ryan Inniss verkar Akin Famewo, Harry Arter och Elliot Lee också ställas över veckomången. Lee utgick efter 20 minuter sist och är fortfarande präglad av illamående, medan Arter och Famewo verkar ha känningar som inte gör dem aktuella för tre matcher på en vecka. Ersättare finns i truppen för att fylla ut dessa luckor men kan samtidigt sägas vara tre viktiga spelare som har en startplats om de finns att tillgå. Nu gör dem inte de och det är bara att ställa ut de gubbar som är redo för att kriga till sig tre poäng på hemmaplan. För precis som alla andra matcher kommer det behövas krigas ikväll. Varenda en i divisionen vet om vilken kamp och vilket spel Accrington bjuder på och vi får på nytt hoppas att det blir en matchbild som kan få Charlton på banan igen.

För i ärlighetens namn finns det för tillfället inte särskilt mycket som talar för Charlton. Det känns närmast omöjligt att spekulera i vilken formation eller vilken laguppställning Nigel Adkins presenterar inför matchen. Känslan är att han för tillfället inte själv vet vad han ska välja. Förmågan att Charlton skulle spela ut ett motstånd har inte funnits än den här säsongen och det vill jag inte fästa mig vid för då blir det ännu tydligare hur stor avsaknaden av en konkret spelidé är. Vi får sätta hoppet till att Adkins väljer rätt lag för dagen och att stjärnorna står rätt för att Charlton ska lyckas få med sig en seger från ett hemmamöte med Accrington Stanley.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Lincoln 2-1 (b), Fleetwood 1-2 (b), Bolton 1-4 (h) Portsmouth 2-2 (h), Gillingham 1-1 (b).
FVFOO
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 3
Jonathan Leko – 2
Josh Davison – 2  

Accringtons fem senaste ligamatcher: Cheltenham 1-0 (b), Ipswich 2-1 (h), Oxford 5-1 (b), Morecambe 3-3 (b), Wigan 1-4 (h).
FVFOF
Bästa målskyttar Accrington
Colby Bishop – 3
Michael Nottingham – 3
Matt Butcher – 3

Avspark: 20.45.
Arena: The Valley, London.
Följ matchen på: CharltonTV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-10-19 16:17:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson