Lagbanner
2020-12-12 16:00

Charlton - AFC Wimbledon

Inför Charlton - AFC Wimbledon
Akin Fameows deltagande är osäkert inför dagens match.

Inför Charlton - AFC Wimbledon

Det väntas en derbymatch när AFC Wimbledon får ett kärt mottagande på The Valley i eftermiddag.

Efter en veckas spelledighet där endast fokus har riktats mot träningsplanen kan Charlton återigen förbereda sig för match, när AFC Wimbledon besöker The Valley i eftermiddag. Charlton kommer med en ojämn formkurva och efter förra helgens poängtapp i Shrewsbury var det nog inte mer än nödvändigt att laget fick några veckodagar på Sparrows Lane tillsammans. Nu inleds däremot hektiska december med tätt spelschema fram till årsskiftet och där det sammanlagt är 18 poäng att spela om.

Som konsekvens av Shrewsburys kvittering i 95:e minuten trillade Charlton ner från en 3:e till 6:e plats i tabellen. Man har endast fem poäng upp till Lincoln och uppflyttningsstriden men samtidigt bara en poäng ner till 7:e platsen, med ett formstarkt Accrington jagandes bakom sig. Accrington har även två matcher mindre spelade. Det är ingen skam i tabellplaceringen utan trots några mindre bra insatser på slutet så är man, och kommer förhoppningsvis fortsatt, vara med i racet. Den suveräna oktobermånaden gjorde nog att förhoppningarna och kraven höjdes, men ser man tillbaka till förutsättningarna inför premiären mot Crewe i september så hade man accepterat dagens tillstånd alla dagar i veckan. Sedan är, som tidigare sagts, League One en oerhört jämn serie och i årets upplaga finns det så pass många bra lag att de positiva tabellplaceringarna inte räcker till alla.

I dagens spelartrupp finns det både bra och dålig fakta. Vi börjar med den dåliga. Ryan Inniss och Alfie Doughty är fortsatt långtidsskadade och Paul Smyth är inte heller redo för spel. Andrew Shinnie, som missade senaste matchen, är även han otillgänglig och det är nya frågetecken kring Akin Famewo som gjorde sig illa under träningsveckan. De bra nyheterna innehåller att Dylan Levitt (Covid19), Deji Oshliaja (självisolering) och Marcus Maddison (sjukdom) är tillgängliga för dagens match.
Matchen får ändå definieras som derbykaraktär när AFC Wimbledon tar sig till vår hemmaarena i eftermiddag. The Dons sliter på efter sina resurser och har under de senaste säsongerna befunnit sig i League Ones nedre regioner när säsongen har sammanfattats. Jag väljer att benämna dem som seriens ”lindansare”. I årets League One ser det dock för tillfället lite annorlunda ut när Wimbledon just nu erhåller en 14:e plats i mittenskiktet. Laget bjuder alltid upp till kamp och är en hård nöt att knäcka. Bara för två omgångar sedan tog man bland annat en fin skalp, när Peterborough besegrades med 2-1. Inför matchen verkar de sakna spelarna Luke O´Neill och Jaakko Oksanen. Samtidigt innehar man vår egna produkt och gamle spelare, Joe Piggott, som gjort åtta mål och fyra assist hittills. En att verkligen hålla ögonen på! I övrigt är det inte många namn i tränare Glyn Hodges trupp som får mig att haja till.

Hur som haver så kommer det bli en intressant match på vår hemmaplan och Wimbledon är lag jag alltid ser fram emot att stöta samman med, när Charlton gör sina visiter i denna serie. COYA!!!

Charltons fem senaste ligamatcher: - Shrewsbury 1-1 (b), MK Dons 0-1 (h), Ipswich 0-2 (b), Burton 4-2 (b), Gillingham 1-1 (b).

Wimbledons fem senaste ligamatcher: - Bristol R 2-4 (h), Peterborough 2-1 (h), Gillingham 2-1 (b), Rochdale 0-1 (b), Doncaster 2-2 (h).
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-12-12 11:57:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson