Lagbanner
Inför Charlton – Aston Villa U21 (Papa Johns Trophy)
Stockley är tillbaka från avstängning i kvällens cupmatch.

Inför Charlton – Aston Villa U21 (Papa Johns Trophy)

Charlton följer upp en platt insats mot Shrewsbury i ligan med en ny rejäl cupvecka, där Aston Villas akademilag väntar i kväll i EFL Trophys 16-delsfinal och senare är det Gateshead i FA-cupen som gäller på fredag.

Ja, för redan tre veckor sedan avslutades det mysiga gruppspelet i EFL Trophy, eller Papa Johns Trophy som den numera ska tilltalas. Charlton gjorde annorlunda från förra säsongen och tog sig denna gång vidare från gruppspelet. I grupp O hanterade två roterade startelvor först Crawley (6-1) och Southampton U21 (4-1) ganska bekvämt, medan en akademibetonad elva inte gick segrande ur derbyt mot Leyton Orient (1-0). Detta gav Leyton Orient första platsen i gruppspelet genom full pott och Charlton tog sig vidare på andraplats med sex poäng och en imponerande målskillnad sett till antalet matcher.

Nästa steg i cupen är en 16-delsfinal. Ett moment som nostalgiskt skickar en tillbaka till ungdomsårens deltagande i Gothia Cup. Denna omgång har Charlton inte spelat sedan säsongen 17/18, vilket alltså är senaste säsongen Charlton tog sig vidare från cupen gruppspel. Då besegrades Swanseas U21 med 2-3, efter två mål av Reeco Hackett-Fairchild och ett av Karlan Grant. Det äventyret tog sedan slut omgången efter, i åttondelsfinalen, mot Oxford United. I årets upplaga har Charlton lottats mot ett nytt akademilag från högre ort och denna gång är det Aston Villas U21 som blir första motståndare i utslagsrundorna.

Aston Villas U21 från the Midlands ingår också i cupens södra avdelning och gick starkt obesegrade genom grupp K i gruppspelet. Motståndarna, i en på pappret svår grupp, bestod av enbart motstånd från League One. Wycombe, Burton och MK Dons fick samtliga åka på stryk av Villas ungtuppar och det med resultatraden 1-3, 2-4 och 2-4. Viktig segerarrangör har forwarden Cameron Archer varit med sex mål på tre matcher, varav ett hattrick i omgång två mot Burton. Likt för Charlton har alltså cupen även varit en målfest för Villas del än så länge.

I Charlton borde vi kunna förvänta oss några ändringar i startelvan sedan sist. Det är i stora drag samma matchtrupp sedan helgens ligaomgång som kommer att finnas att tillgå. Enda ändringen är att Jayden Stockley är tillbaka från avstängning och borde rimligtvis vara sugen på att spela ett antal minuter idag. Något han också borde må bra av att göra. Sett till resultaten känns det som att Aston Villas U21-lag kan vara en lurig motståndare och att de ligger längre fram i sin utvecklingskurva än vad Southamptons verkade göra. Personligen ser jag hellre att Charlton ställer ut en stark startelva i denna utslagsmatch än den som väntar i FA-cupen på fredag. Aston Villas akademilag är dels en svårare motståndare än National League-representanten Gateshead och oavsett hur mycket en anglofils hjärta håller FA-cupen kärt så har Charlton en betydligt större möjlighet att faktiskt göra något av sitt deltagande i EFL Trophy än vad man kommer lyckas med i FA-cupen.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-11-30 17:05:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson