Lagbanner
2023-01-14 16:00

Charlton - Barnsley

Inför: Charlton – Barnsley   
Scott Frasers form skojar man inte bort. Förhoppningsvis fortsätter den även den här helgen.

Inför: Charlton – Barnsley   

The Addicks vill fortsätta i den stil som det nya året brett vägen för och nästa utmaning under resan är ett SvenskaFans-möte mot Barnsley.

Charlton avslutade i veckan sitt cupspel för säsongen genom att resa till fotbollens finrum i Manchester. 3-0 blev slutresultatet i Ligacupens kvartsfinal och därmed en hedersam förlust för The Addicks mot de röda djävularna. När säsongen ska summeras lär det här ha varit den höjdpunkt som flest spelare och supportrar lär återkomma till och visst är förhoppningen att den upplevelsen nu ska föra med sig välbehövlig energi när den ny vanlig ligaomgång väntar.

Höstmötet mot Barnsley slutade med en klar 3-1 förlust och det känns som att var ett bra jäkla tag sedan. Mycket har hänt sedan dess kan man minst säga. Trots en klar förlust dominerade Charlton bollinnehavet och det var tydligt att man saknade verktygen för att göra något särskilt kreativt av det. Slutprodukterna var på tok för sällsynta i offensiven. Då hade man en förhoppning om att så småningom för Ben Garner och hans önskade fotboll men nu vet vi alla åt vilket håll det gick istället. För Barnsleys del hade säsongen vid den här tiden inletts lite skakigt, men efter segern mot Charlton började man röra sig mot play-off platserna och har egentligen befunnit sig där sedan dess.

Dean Holden var, likt alla andra, med rätta nöjd över resan till Manchester och hoppas kunna bygga vidare från såväl den matchen som de övriga två ligasegrarna under 2023. Uppryckningen har varit påtaglig sedan haveriet till insats i Oxford innan nyårsafton och situationen att Charlton nu går in i en ligaomgång med två raka vinster i bagaget har man inte som vana att referera till. Joe Wollacott och Mandela Egbo är fortsatt de två spelare som inte kommer finnas tillgängliga för Holdens del. Positivare låter det kring Chuks Aneke som är tillbaka i träning med laget, och i de två senaste matcherna har Eoghan O’Connell börjat matchas så smått. Ett par förändringar sedan bara i tisdags är också att Todd Kane (ytterback, lån från Coventry) och Macauley Bonne (forward, QPR) har adderats som förstärkningar till spelartruppen och båda kan involveras direkt. Craig MacGillivray har samtidigt lämnat klubben för Burton Albion.

Laget som gästar The Valley i helgen är The Tykes från Barnsley och de sitter just nu på en play off-plats i tabellen. 40 poäng är hittills inspelade på 23 matcher, två färre spelade än Charlton. Formen är relativt god med tre segrar på de fem senaste ligamatcherna, men senast bjöds det på en rejäl smocka genom en 0-3 förlust på hemmaplan mot Bolton. Det följdes sedan upp med nya 3-0 mot Derby i FA-cupen. Oavsett vad så har Michael Duff belönats för sina fina tidigare månader genom att erhålla ”månadens manager” i såväl november som december. Inför den här omgången kommer han få klara sig utan Jordan Helliwell, Luke Thomas, Conor McCarthy, Tom Edwards och Slobodan Tedic.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Lincoln 2-1 (h), Portsmouth 1-3 (b), Oxford 3-1 (b), Peterborough 1-1 (h), Bristol R 1-2 (h)
VVFOF
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 6
Miles Leaburn – 6
Scott Fraser – 5

The Tykes fem senaste ligamatcher: Bolton 0-3 (h), Fleetwood 2-1 (h), Accrington 1-1 (b), Burton 2-0 (h), Peterborough 1-2 (b)
FVOVV
Bästa målskyttar
Devente Cole – 7
James Norwood – 5
Adam Phillips – 3

Avspark: 16.00
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-01-13 19:48:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson