Lagbanner
2021-02-27 16:00

Charlton - Blackpool

Inför Charlton - Blackpool FC

Inför Charlton - Blackpool FC

Helgens omgång spelas på hemmaplan och efter tisdagens förlust är förutsättningarna mer eller mindre identiska.

Fyra dagar efter senaste besvikelsen på The Valley är det nu (äntligen) dags igen. Fram med läskeblasken, fritera fiskfiléerna och slå upp portarna till hemmaplanen för att ta sig an helgens utmaning i Blackpool FC. Förhoppningarna från i tisdags har inte ändrats sedan dess och med de håller vi fortsatt alla tummar vi kan för att en dyster hemmasvit ska brytas. Att gå närmare 2 ½ månad utan hemmaseger mår ingen människa bra av.

Dagens gäster från Blackpool är ett av de gäng som Charlton lyckades besegra under hösten. Chuks Aneke gjorde sitt första mål, varsin spelare blev utvisad och Alfie Doughty var fortfarande i vår regi när han gjorde allt rätt på sin vänsterkant. Det orangea kustlaget befinner sig idag fyra poäng och fem placeringar bakom The Addicks men har samtidigt fyra matcher färre spelade. Känslan är att Blackpool, trots sin placering nu, sitter ganska lugnt ner i båten för framtiden. Laget har alla möjligheter att gå för en play-off plats och ska med rätt flyt på sin sida var där och nosa också. Neil Critchley är en tålmodig tränare med ett långsiktigt tänk efter sina år inom Liverpools akademiverksamhet och verkar ha stort förtroende inom Blackpools talangfulla spelartrupp. Där finns många spelare som gör sig bra i divisionen. Ethan Robson är skicklig, Matty Virtue och Jerry Yates likaså. Sullay Kaikai gjorde aldrig succé i Charltons färger men är alltjämt ett offensivt hot den här säsongen. Kevin Stewart vet vi också sedan tidigare är en bollvinnare av rang. Sedan har resultatraden ofta bjudit på både det ena och det andra under säsongen. Inför idag står laget däremot på fyra segrar under de fem senaste och vann förra helgen med 0-1 på Fratton Park i Portsmouth. Statistik som det är lätt imponeras av som Charltonsupporter i dessa dagar.

I Charlton har det inte hunnit bli några förändringar att rapportera om i spelartruppen. Det är samma manskap som kommer få chansen att bli uttagna men det kan givetvis bjudas på en del förändringar i en underpresterande startelva. Tisdagens första halvlek såg ganska bra ut under långa stunder och matchen kunde avgjorts redan där. Nu blev det mer av en ”crossbar challange” än en målfest och när målen uteblev framåt blev man istället hårt straffade bakåt. Det känns kanske fel att gnälla över bristen på tur när man möter jumbon från Burton men det är klart att Rowes avgörande mål kan komma att symbolisera mycket av den här säsongen för vår del. Det fungerade tydligen inte heller att försvara ett tidigt ledningsmål, även om man trodde att detta skulle kunna vara nyckeln till att ta tre poäng. För känslan från min egen sida och den som tränger genom tv-skärmen från spelarhåll är densamma och det är att det känns uppgivet så fort laget hamnat i underläge. Bowyer och ledarstaben har här ett viktigt arbete att gjuta nytt liv i gubbarna och ack för den som ger sig. Nu tar vi oss i kragen och gör något vettigt av de här återstående 16 omgångarna!

Charltons fem senaste ligamatcher: - Burton 1-2 (h), Fleetwood 1-1 (b), Gillingham 2-3 (h), Rochdale 0-2 (b), Portsmouth 1-3 (h).

Blackpool fem senaste ligamatcher: - Portsmouth 0-1 (b), Rochdale 1-0 (h), Ipswich 2-0 (b), Northampton 2-0 (h), Wigan 0-5 (b).

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-02-27 11:02:54
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson