Lagbanner
2021-09-28 20:45

Charlton - Bolton

Inför Charlton – Bolton  

Inför Charlton – Bolton  

Charlton ska bygga vidare på förra veckans två kryssmatcher och spelmässiga framsteg, när nykomlingsstorklubben Bolton Wanderers besöker the Valley för en tisdagskväll.

Genom 1-1 i Gillingham för en vecka sedan och 2-2 i helgens hemmamöte mot Portsmouth, kan Charlton nu kalla sig obesegrade i två matcher. Första halvlek i Gillingham och större delen av prestationen mot Portsmouth har visat på spelmässiga framsteg, men samtidigt uteblir fortfarande det stora poängsamlandet och Charlton ligger därav fortsatt pyrt till i League One-tabellen. Divisionens spelschema tuggar sig dock snabbt vidare och redan denna vecka väntar två nya matcher med Bolton Wanderers på hemmaplan ikväll och Fleetwood Town borta till helgen.

Att de senaste matcherna givit några enstaka poäng hänger givetvis ihop med att lagets insatser sett bättre ut, något som i sin tur hänger ihop med att flera spelare höjt sig i sina prestationer. Mot Portsmouth var det i mångt och mycket tre inhoppare som kom in och, med olika antal minuter på plan, kunde vara avgörande till poängen. Sean Clare och Josh Davison gjorde målen i 2-2 matchen och Corey Blackett-Taylor var framspelare till kvitteringen i 87:e minuten. CBT var inte tänkt att spela i helgen på grund av en slitsam insats i Gillingham men hans spetsegenskaper i snabbhet och finess kan hinna göra mycket på bara tio minuter. Sedan inhoppet i Wycombe är han den stora positiva överraskningen på sistone och har därmed på kort tid klivit om både Charlie Kirk och Diallang Jaiyesimi i hierarkin. Hyllas ska också Josh Davison göra som slet hårt som startspelare i matchen mot Gillingham och sedan nu fick agera poängräddare genom kvitteringen mot Portsmouth. Nigel Adkins har hyllat Davison för sitt hårda arbete på träningsanläggningen och Davison har börjat betala tillbaka för förtroendet. Några övriga spelare som lyfte sig under förgående vecka var Adam Matthews, Ben Watson och Elliot Lee som verkligen presterade bra över två matcher. Tycker även Jonathan Leko visade på positiva intentioner under helgen.

Med fler matcher som väntar i ett tajt spelschema är det svårt att spekulera kring hur Nigel Adkins kommer att ställa upp Charltons laguppställning. Inför de fyra senaste matcherna har sammanlagt ett tjugotal förändringar genomförts, vilket inte är någon skönläsning för dem som förespråkar få ändringar och mer kontinuitet. Samtidigt vet vi att resultaten inte gått vägen inledningsvis och att klubben valt att satsa på en bred trupp med många valmöjligheter, något det stora antalet förändringar den senaste tiden pekar på. Förhoppningen är att den breda truppen som Adkins förfogar över verkligen ska komma till användning nu och börja bli poängvinnande. Majoriteten av motståndarna i League One ska inte kunna mäta sig i det avseendet och har inte samma möjlighet att rotera in spelare med samma klass. Det måste börja betala av sig nu! Om inte så är det något annat som verkligen står på tok.

Det känns på många sätt väldigt märkligt att skriva det men Bolton Wanderers är en av de fyra nykomlingar som Charlton ska möta i League One den här upplagan. Det är ett klubbnamn som för mig hör hemma i Premier Leagues mittenskikt med älskvärda spelare som Jay-Jay Okocha, Kevin Nolan, El Hadji Diouf och Kevin Davies. Nu vet vi också att de inte befunnit sig på den scenen på cirka tio år och att de senaste säsongerna handlat om ägarstrul, poängavdrag och skiftande tillhörighet mellan Championship, League One och även League Two under senaste säsongen. För Boltons bästa var det tur att nye tränaren Ian Evatt gjorde proceduren kort i fjärdedivisionen och att the Trotters studsade upp direkt genom en 3:e plats i tabellen.  

Säsongen har hittills inletts med betyget väl godkänt för Boltons del. Tre vinster, tre oavgjorda och tre förluster gör att de huserar bekvämt på en 9:e plats i tabellen, med 12 poäng och bättre placeringar inom räckhåll. Truppen innehåller flera namn att hålla koll på till kvällens match. De mindre överraskande namnen är målskytten Eoin Doyle och offensive mittfältaren Antoni Sarcevic, som båda var starkt bidragande till uppflyttningen. Vidare har nyförvärven Oladapo Afolayan (ytter från West Ham) och Josh Sheehan (central mittfältare från Newport) imponerat på mig och många andra genom sina prestationer. De senaste matcherna har det dock gått tyngre resultatmässigt för Bolton efter två raka förluster. Det kan peka på en nedåtgående formkurva och det får vi hoppas att Charlton ska kunna utnyttja till sin fördel.

I de båda lägren är det ett gäng med spelare som saknas. I Charlton är det alltjämt Jake Forster-Caskey, Ronnie Schwartz och Ryan Inniss som är väck. I Bolton är det samtidigt Lloyd Isgorve, Andrew Tutte, Liam Edwards, Xavier Amaechi och Finlay Lockett som kommer saknas. För Charlton borde Conor Washington vara tillbaka och hos Bolton kan samma sak gälla Amadou Bakayoko medan Elias Kachunga ska vara redo för att starta.


The Addicks fem senaste ligamatcher: Portsmouth 2-2 (h), Gillingham 1-1 (b), Wycombe 2-1 (b), Cheltenham 1-2 (h), Crewe 2-0 (h).
OOFFV

Boltons fem senaste ligamatcher: Sunderland 1-0 (b), Rotherham 0-2 (h), Ipswich 2-5 (b), Burton 0-0 (h), Cambridge 1-0 (b).
FFVOF

Avspark: 20.45.
Arena: The Valley, London.
Följ matchen på: CharltonTV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-09-28 15:49:28
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson