Lagbanner
2023-01-28 13:30

Charlton - Bolton

Inför: Charlton – Bolton Wanderers
Jayden Stockley ser ut att stanna i Charlton för att kriga om en startplats säsongen ut.

Inför: Charlton – Bolton Wanderers

En rejäl match är att vänta på The Valley när pånyttfödda The Addicks verkligen ska ställas på prov och möta ett formstarkt Bolton Wanderers.

Jaha, då blev det så där ofrivilligt spelledigt igen. Förra helgens omgång mot Peterborough United blev inställd och uppskjuten med endast 90 minuter till avspark och som på ett par andra platser så var det planen som inte ansågs spelduglig på grund av kölden. Ett rimligt beslut att ta men det gjordes också med anmärkningsvärd kort tid till avspark. Spelarna fanns på plats, supportrarna likadant eller om de var på god väg, och så vidare. Till råge på det här hade det kommunicerats dagen innan att ingen planinspektion var planerad till den här matchen. Peterborough har sedan varit transparenta med att det mesta gick fel i det här fallet och har startat en utredning om hur det kunde gå som det gick. Ett gäng Charltonsupportrar kommer dessutom att kompenseras inför den kommande omgången som är framflyttad till sista februari.

Efter förra helgens öde styrde spelarbussen hemåt mot London, medan Dean Holden slängde sig in i bilen för att hinna upp till Pride Park för att scouta denna helgs motstånd i Bolton Wanderers. Matchen slutade med förlust för The Wanderers (2-1) men det var också den första plumpen på ett bra tag. De vitklädda går otroligt starkt för tillfället och uppehåller sig på en play-off plats (5:e, 47 poäng). Det går mest bara att hylla det projekt som Ian Evatt och Bolton tillsammans har drivit sedan en omstart gjordes i och med degraderingen till League Two. Efter att direkt studsat tillbaka till League One och en stabil nykomlingsplacering förra säsongen, kan man nu blicka mot en absolut topplacering. Kanske går det inte hela vägen den här säsongen heller men då blir man definitivt att räkna med under nästa. Det blir lite av historia likt hur Plymouth har jobbat och med det sagt kan man peka på att Bolton ligger året bakom dem i sitt eget arbete.

För Charltons del blev det alltså ingen match förra helgen och spelade inte heller under tisdagen likt flera andra lag. Det gjorde bland annat Bolton, som följde upp sin förlust mot Derby med att direkt hoppa tillbaka till vinstspåret genom 1-0 mot jumbon Forest Green Rovers. Tabellen haltar fortfarande men på grund av Charlton uteblivna matcher har den jämnats ut mer för deras del när det gäller antal spelade matcher. Faktum är att Bolton faktiskt har två fler spelade än Charlton i nuläget. Trots spelledigheten så finns det ingen anledning att tro att något har kommit av sig i Charltonlägret. Istället har man såklart gnuggat på träningsplanen. Däremot är dagens match ett nytt riktigt test för Dean Holdens Charlton. Ett formstarkt Bolton är inte att leka med, så det helt klart en intressant drabbning som väntar med avsparkstiden redan 13.30. Matchen är utvald att sändas genom Sky Sports (Viaplay).

Vi är i januarifönstrets sista dagar och det rört på sig lite i spelartruppen sedan sist inför dagens match – så även i Bolton, får man minst sagt konstatera. I Charlton är vänsterbacken Matt Penney ny som inlånad från Ipswich och då kan vi bocka av punkten ”vänsterback” på önskelistan. Lite mer än sex månader skulle det ta innan en sådan var på plats i den här Charltonupplagan. På kontot ut finns att Conor McGrandles har lånats ut till Cambridge för resten av säsongen, av den enkla anledningen att han behöver få fler matcher i benen och har chans att på det just där.

I Bolton har det hänt mycket i deras offensiva led. Det började med att Dapo Afolayan slutligen såldes till St.Pauli i 2.Bundesliga. Som ett brev på posten följdes det upp med Jon Bödvarsson skadade sig för resten av säsongen och innan dess hade man skeppat Amadou Bakayoko till Forest Green. För att fylla luckorna har nu Dan N’Lundulu (lån Southampton), Shola Shotire (lån Man Utd), Cameron Jerome (Luton) och Victor Adeboyejo (Burton) hämtats in. Jerome är namnet som väcker mest nostalgi, men det är Adeboyejo som är den riktiga tungviktsvärvningen här. Båda presenterades igår och är spelklara till idag.

På frånvarolistan uppges bara Joe Wollacott och Mandela Egbo vara uppskrivna för Charltons del. I Bolton berörs George Thomason, Jack Iredale, Jon Bödvarsson och nyförvärvet Dan N’Lundulu. Sedan är även Elias Kachunga avstängd efter ett fult tilltag i straffområdet mot Forest Green. Linjedomaren pekade dock ut Dion Charles som gärningsman i händelsen, varav han tilldelades det röda kortet. Efter granskning och en pudel från domaren så har omständigheterna korrigerats. Charles är med rätta tillgänglig till idag och Kachunga är avstängd – tyvärr får man kanske lägga till som Charltonanhängare, då man hellre hade sluppit Dion Charles av uppenbara skäl. 


The Addicks fem senaste ligamatcher: Barnsley 2-0, Lincoln 2-1 (h), Portsmouth 1-3 (b), Oxford 3-1 (b), Peterborough 1-1 (h)
VVVFO
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 7
Miles Leaburn – 6
Scott Fraser – 5


Boltons fem senaste ligamatcher: Forest Green 1-0 (h), Derby 2-1 (b), Portsmouth 3-0 (h), Plymouth 0-0 (h), Barnsley 0-3 (b)
VFVOV
Bästa målskyttar
Dion Charles – 10
Conor Bradley – 4
Kyle Dempsey – 3

Avspark: 13:30
Följ matchen på: Sky Sports och Viaplay.

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-01-28 10:08:45
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson