Lagbanner
2022-12-21 20:45

Charlton - Brighton

Inför: Charlton – Brighton & Hove Albion      
Miles Leaburn gjorde comeback senast och är i behov av ytterligare minuter för att kunna börja göra avtryck igen sedan sin skada.

Inför: Charlton – Brighton & Hove Albion      

Som enda kvarvarande Londonlag får The Addicks in i Ligacupens fjärde omgång och tar emot Premier League-motstånd på The Valley, i form av Brighton & Hove Albion.

Ja, för ovanlighetens skull ska det skrivas en införrapport som handlar om spel i Ligacupen sent in i decembermånad. Det hör inte till vanligheterna, för det är minsann längesen som Charlton Athletic befann sig så här långt fram i tävlingen. Faktum är att det inte har hänt sedan den senaste Premier League-säsongen 06/07, då man tog sig till kvartsfinal och förvånansvärt nog blev utslagna av dåvarande League Two-laget Wycombe Wanderers med 0-1. Spelarna i Charlton hette då bland annat Jonathan Fortune, Djimi Traore, Amdy Faye, Dennis Rommedahl och Marcus- och Darren Bent. Nostalgi.

Vägen till den fjärde omgången har handlat om att ta sig förbi Queens Park Rangers (5-3), Walsall (0-1) och Stevenage (4-5), varav det första och den senaste omgången avgjordes genom straffsparksläggningar. Lottningarna kunde ha varit mindre gynnsamma på vägen och det är väl den stora anledningen att man tagit sig så här långt, men nu ska det också bli roligt att verkligen få ett storlag på besök. Det är ändå inte rimligt att vare sig tro eller hoppas att Charlton ska gå mycket längre och då är det bästa för klubben att man får en match på hemmaplan mot ett Premier League-lag som kan locka en större publiksiffra till SE7, trots den stökiga tid Charlton befinner sig i just nu. Dean Holden presenterades som klubbens nya manager under tisdagen men kommer inte redan att leda laget ikväll, utan den uppgiften lämnas till interimtränaren Anthony Hayes för en sista match.

Brighton & Hove Albion har inte varit tävlingsaktiva på ett bra tag på grund av världsmästerskapets intrång mitt i säsongen. Senaste matchen var den 13/11 mot Aston Villa, vilken slutade med förlust 1-2 på hemmaplan. Sedan dess har en del av klubbens spelare gnuggat på träningsplanen, medan andra har testat på att lyfta VM-bucklan (Alexis Mac Allister). När Premier League-säsongen nu har varit på paus och alldeles strax återupptas så befinner sig fiskmåsarna på en 7:e plats i Premier League och har lag som Chelsea bakom sig. Förhoppningsvis har den långa spelledigheten gjort att många Brightonsupportrar är hungriga på att uppleva livefotboll igen och tar sig till The Valley.  

Tränas gör man av italienaren Roberto De Zerbi och truppen innehåller flera världsstjärnor än Mac Allister. Eller vad sägs om Tariq Lamptey, Leandro Trossard, Adam Lallana, och även den gamle Charltonspelaren Jeremy Sarmiento. På vägen hit har man skickat ut Forest Green Rovers (0-3) och i senaste omgången Arsenal (1-3).

I bägge lagens spelartrupper finns det en del skavanker att ta hänsyn till. Stora som små. I Charlton är fortfarande ligan med Joe Wollacott, Mandela Egbo, Eoghan O’Connell och Conor McGrandles skadade. Lägg därtill att Sean Clare är avstängd i cupen på grund av antal plockade gula kort. Tillbaka från sjukdom är Craig MacGillivray och Diallnang Jaiyesimi, medan oklarheter råder kring Terell Thomas. Miles Leaburn gjorde comeback i helgens ligaspel och kan få fler minuter i benen här. I Brightons läger ryktas det om att man blir utan Adam Webster, Jakub Moder och Danny Welbeck, samtidigt som nämnda Alexis Mac Allister befinner sig i Argentina för fortsatt firande av VM-guldet.

Senast lagen stötte på varandra var i april 2016 och då segrade Brighton med 1-3 på The Valley. Klubbarna får sägas ha gått åt vitt skilda håll sedan dess. Medan Charlton spenderat majoriteten av åren i League One, så har Brighton på allvar rotat och etablerat sin närvaro i Premier League. Man har blivit ett föregångsexemplar för många klubbar som Charlton, som bara kan drömma om att göra den resan Brighton har lyckats med.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-12-21 16:46:26
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson