Lagbanner
Inför: Charlton - Brighton & Hove Albion U21 (EFL Trophy)

Inför: Charlton - Brighton & Hove Albion U21 (EFL Trophy)

Sista gruppspelsmatchen väntar i EFL Trophy och förutsättningarna är enkla: The Addicks behöver vinna på sin hemmaplan mot Brightons U21-lag för att avancera till den södra avdelningens slutspel.

Ja, vi rör oss mot ordentliga cupveckor där Charlton ska beta av spel i samtliga cuper som är aktuella under säsongen. Efter kvällens match i EFL Trophy står sedan FA-cupen mot Coalville Town och Ligacupen mot Stevenage på schemat. Matcher som var för sig givetvis kommer behandlas här. 

Men just ikväll är det älskade EFL Trophy som gäller och det är den sista gruppspelsmatchen i den södra avdelningens grupp I. Charlton har tidigare segrat mot Gillingham (3-0) på hemmaplan och snubblat till med en förlust mot Colchester (2-1) på bortaplan. Statistik som i nuläget ger tre poäng och en tredje plats i gruppen. Colchester och Gillingham har redan spelat klart och huserar över Charlton med sju respektive fem poäng. Gillingham hämtade sig från förlusten mot Charlton och besegrade sedan Brightons U21 och Colchester i förra månaden på straffsparkar - som är utgången vid ett oavgjort slutresultat. Brightons U21 är därmed redan utslagna och hittills nollade i gruppen efter två förluster. För avancemang behöver Charlton vinna över Brightons ungtuppar. 

Det blir ingen längre rapport över läget i truppen. Det mesta är sig likt sedan slutvisslan i helgen mot Ipswich. Mandela Egbo och Eoghan O'Connell gjorde sig illa då och lär inte vara med nu. Sedan tidigare är DJ Jaiyesimi och Miles Leaburn skadade. Det lär roteras en hel del och som tidigare lär assisterande tränarna Scott Marshall och Anthony Hayes ta ett större ansvar från sidlinjen. Det blir intressant vilka som spelar och vilka som inte gör det. En del av de unga som brukar få chansen i de här sammanhangen har på sistone faktiskt lånats ut från klubben och lär därmed inte vara tillgängliga just i kväll. Jag pratar bland annat om Nathan Harness som begett till Bromley i National Leauge, där även Charles Clayden återfinns sedan en tid. Sedan har Lucas Ness blivit utlånad för seniormatcher med Torquay i samma division. 

COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-11-02 16:36:27
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson