Lagbanner
2022-12-17 16:00

Charlton - Bristol Rovers

Inför: Charlton – Bristol Rovers  

Inför: Charlton – Bristol Rovers  

Efter en ofrivillig men välbehövlig spelledighet återgår The Addicks till ligaspelet när man tar emot nykomlingen Bristol Rovers på hemmaplan. Detta som en prolog till de intensiva julveckorna.

Ja, nu har det hunnit gå en och en halv vecka sedan den senaste tävlingsmatchen men det är fortsatt turbulenta tider i klubben. Det mesta handlar just nu om hur ställningarna står till utanför fotbollsplanen och förtroendet mot Thomas Sandgaard har inte varit lägre än vad det är nu under hans mer än två år långa ägarskap. I veckan hölls det ett möte mellan Sandgaard och Charltons supporterorganisation för att reda ut frågetecken och få någon form av transparens kring vad som för tillfället sker i korridorerna. Arbetet med att identifiera en ny huvudtränare för klubben är igång, men även denna gång kan man förvänta sig att det tar veckor snarare än dagar. Ett namn innan nyår kan dock tyckas vara på sin plats, om nu man ska kunna få ordning på något i det så viktiga övergångsfönstret som väntar. Det är nu ungefär en och en halv vecka sedan Ben Garner fick sparken från klubben.

Den dagliga verksamheten på träningsplanen drivs för tillfället av Anthony Hayes och Jason Pearce. Det är dessa som låtit sig meddela att helgens drabbning kommer för tidigt för att förvänta sig någon speltid från både Terell Thomas och Miles Leaburn. Båda deltar dock ordentligt i träning och närmar sig. Vad det gäller Joe Wollacott, Mandela Egbo, Eoghan O’Connell och Conor McGrandles så är väntan fortsatt längre.

Vad det gäller formen så är inte den heller något att hurra över på SE7. Fem raka ligamatcher utan seger och lägg därtill uttåg ur bland annat FA-Cupen mot League Two-motstånd. Förhoppningen att man i nuläget ska kunna vända det till det bättre – med allt runt omkring och vad det innebär – är inte särskilt stor. Från 18:e platsen i tabellen är det visserligen bara fem poäng upp till Portsmouth på 8:e plats, men det känns heller inte realistiskt att ens kolla åt det håller. I nuläget får man vara inställd på att det väntar bottenstrid för Charlton framöver och det handlar om att hålla sig över ett streck.

Bristol Rovers uppträder stabilt för att vara en nykomling och kanske var inte den ettåriga vändan i League Two särskilt dum för klubben. Nej, Joey Barton har fått den på rätt köl igen och även om man har blandat och gett resultatmässigt under hösten så är en 12:e plats med 28 poäng skapligt när man närmar sig julveckorna. Senast blev det uddamålsseger över en annan stabil nykomlingskollega i Port Vale, och i och med det har man inte förlorat på fyra ligamatcher, vilket inkluderar en seger över Peterborough. Laget innehåller ett par spelare som fortsatt sin utveckling från förgående säsong och som nu utvecklats till toppspelare i den här divisionen. Det handlar om Anthony Evans och Aaron Collins. Utöver det ser vi rutinerade John Marquis i truppen och att Glenn Whelen – tro det eller ej – har börjat göra speltid igen. Det är helt klart Bristol Rovers som får stå som favoriter när man knallar in på The Valley mot Charlton. En mening som inte är särskilt rolig att skriva.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Cheltenham 0-1 (h), Port Vale 1-0 (b), Burton 3-3 (b), Ipswich 4-4 (h), MK Dons 0-2 (h)
FFOOF
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 5
Miles Leaburn – 4
Corey Blackett-Taylor – 3

Bristol Rovers fem senaste ligamatcher: Port Vale 1-0 (h), Bolton 1-1 (b), Peterborough 1-0 (h), Fleetwood 2-2 (h), Derby 4-2 (b)
VOVOF
Bästa målskyttar
Aaron Collins – 11
Josh Coburn – 5
Ryan Loft – 4

Avspark: 16.00
Arena: The Valley
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

UP THE ADDICKS!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-12-17 09:41:30
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson