Lagbanner
2021-03-16 20:00

Charlton - Bristol Rovers

Inför Charlton - Bristol Rovers

Inför Charlton - Bristol Rovers

I den tredje raka hemmamatchen, i loppet av en vecka, står Bristol Rovers för motståndet. Ett möte som inväntats med spänning sedan lördagskväll men som fått ännu större ljus på sig i och med gårdagens nyhet.

Ja, det känns givetvis aningen konstigt att sitta här och skriva att Lee Bowyer inte leder laget i kvällens match. Nyheten om Bowyers avgång basunerades ut igår och en korrekt beskrivning är att nyheten kom som en blixt från klar himmel. Även om det troligtvis var gråmulet på öarna igår….Nä, skämt åsido. Vad som gäller Bowyers framtid på annan ort är än inte än bekräftat men de logiska ryktena om Birmingham City har intensifierats. Idag rapporterades det från Sky Sports News att han ska vara redo för att signera ett 2,5 års kontrakt med det blåa laget. Jag skrev egentligen tillräckligt om Bowyer igår i mitt, vad man ändå får kalla för ett, hyllningsinlägg och kommer endast vidröra det lite ”kort” idag.

Att det är just Birmingham City som ryktena handlar om har vi tidigare konstaterat som synnerligen logiskt. Bowyer är en hyllad person inom klubben och spenderade där ett par framgångsrika år som spelare. Om jag spekulerar fritt, handlar valet också om att Bowyer själv känner att det inte har fungerat optimalt den här säsongen i Charlton. Både spel- och resultatmässigt har det blandats och gett men framförallt spelmässigt har det inte klickat, trots att resultaten ibland trillat in. Han har pratat om att klubben går för play-off och att möjligheten till det lever i en jämn toppstrid. Däremot så vet vi också att det är en tuff väg att gå för att lyckas med det och rent krasst så tror jag inte någon riktigt räknar med att Charlton kommer att nå dit denna säsong. Detta helt begrundat i hur det genomgående har sett ut under säsongen. Så rent spekulativt, har Bowyer denna gång sett till sin egen karriär och kommer ta chansen att styra över lag som redan befinner sig i Championship och som troligtvis kan erbjuda honom ett mer ekonomiskt lukrativt avtal. Jag tror att Bowyer innerst inne räknar med att Charlton spelar i League One även nästa säsong och att han nu hade möjlighet att komma in med positiv effekt för att rädda upp ett Birmingham City. Sedan kan man ju fastslå att Birmingham befinner sig i Championships bottenträsk och att de i allra högsta grad rör sig i riskzonerna för att tillhöra League One nästa säsong, men den risken verkar Bowyer samtidigt vara redo att ta. Vi såg Darren Moore göra samma sak för några veckor sedan när han gick från ett för säsongen framgångsrikt Doncaster, till ett rörigt Sheffield Wednesday. Lite gambling ändå får man lov att säga. Skulle Bowyer hamna i Birmingham City så hoppas jag dock att han reder ut situationen och ser till att både han och klubben stannar kvar i landets näst högsta division till nästa säsong.

Detta har såklart lämnat stora konsekvenser på Charltons organisation. Från och med kvällens match och några dagar framöver kommer, tidigare assisterande, Johnnie Jackson kliva in som tillfällig tränare och leda laget. Ägare Thomas Sandgaard är på sin väg mot London för att omedelbart sätta igång arbetat med att identifiera en ersättare till Bowyer. Han har meddelat att en lösning förhoppningsvis är nådd vid nuvarande veckans slut och att man har två olika vägar att gå. Alternativ A (som han själv väljer att beskriva det) handlar om att hitta en tränare för en långsiktig lösning, medan alternativ B är att satsa på en interim tränare som leder laget till säsongens slut för att sedan få fortsatt förtroende eller ersättas av den långsiktiga lösningen. Det började redan igår ryktas och sättas odds på både realistiska och långsökta alternativ. Gällande interim förslag ryktas det om antingen nämnda Johnnie Jackson eller Jason Euell från klubbens akademiverksamhet. De förslag som bubblat upp med romantisk anknytning till klubben är Alan Curbishley och Chris Powell, medan ett par långsökta sådana är Chris Wilder och Michael Laudrup. Andra förslag som ska vara fria på marknaden är Danny Cowley, Neil Harris, Kenny Jackett och Sol Campbell. Spännande minst sagt och vi får se vart det landar!

Nu till kvällens match. Man får säga att Charlton, trots poängtappet mot Shrewsbury, fick en del positiva resultat med sig från helgen som gick. Hull besegrade Oxford (2-0), ett formsvagt Lincoln gick på en mina mot Rochdale (1-2) och Doncaster tappade poäng mot Northampton (0-0). Kvällens motståndare i Bristol Rovers spelade i sin tur 0-0 mot bottenkollegan AFC Wimbledon. Dagens omgång innefattar flera matcher men nästan samtliga är utspridda från diverse uppskjutna omgångar. Charlton – Bristol skulle spelats i omgång 18 i december men matchen blev som bekant uppskjuten på grund av ett Covid-19 utbrott hos motståndarna. Lagen möttes sedan när serien vände i januari, och Charlton vann då med 0-1 efter mål av Jake Forster-Caskey.

I Johnnie Jacksons första matchtrupp kommer inte Ryan Inniss och Adam Matthews att ingå. Inniss siktar på comeback den 2/4 mot Doncaster på bortaplan. Däremot kommer förhoppningsvis Jake Forster-Caskey kunna vara involverad. I Bristol Rovers finns den relativt nyanställda Joey Barton och han låter hälsa i sina kommentarer att Rovers inte är i position att förväntas slå Charlton, men att de hoppas få med sig ett så bra resultat som möjligt mot ett lag med ojämn form. Det är svårt att än säga om Barton blivit lösningen på Rovers problem men han har samtidigt lyckats hinna med två vinster, en oavgjord och tre förluster på cirka tre veckors arbetstid. Till dagens match har han inte Josh Grant, Josh Barrett, Abu Ogogo och Charlton-lånet Erhun Öztumer tillgängliga.

Inläggets sista nyhet är att Karen Hill har tillsatts som ny tränare för Charlton Athletic Women och att damlaget nu kommer ingå samma ägarskap som herrlaget under Thomas Sandgaard. Damlaget kommer även från julimånad att utgå från heltidsavtal. Ett steg framåt för damorganisationen. Kul!!

Charltons fem senaste ligamatcher: - Shrewsbury 1-1 (h), Northampton 2-1 (h), Oxford 0-0 (b), Wigan 0-1 (b), Blackpool 0-3 (h).
Form: OVOVF

Bristol Rovers fem senaste ligamatcher: -  AFC Wimbledon 0-0 (h), Accrington 4-1 (h), Hull 2-0 (b), Burton 1-0 (b), Shrewsbury 2-1 (h).
Form: OVFFV

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-03-16 16:34:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson