Lagbanner
2021-02-23 20:00

Charlton - Burton Albion

Inför Charlton - Burton Albion

Inför Charlton - Burton Albion

Charlton tar emot jumbon Burton Albion ikväll och gör det med lusten efter revansch, poäng och kanske framförallt en hemmaseger.

Det finns mycket att bevisa när Charlton tar emot Burton Albion på The Valley denna tisdag och inte minst finns det en ganska stor revansch att utkräva. Charlton har förlorat mot fler lag under säsongen men bortamötet i november mot Burton får ändå hittills klassas som säsongens största bottennapp. Det var en kollektiv systemkollaps kombinerat med individuella misstag som vi knappt skådat tidigare. Det är historia nu och det såklart inget som kan åtgärdas men man ikväll åtminstone snygga till poängutdelningen lagen emellan den här säsongen. Hemmaformen är dock anmärkningsvärt svag och det är definitivt inget som inger lugn, trots att Burton fortsatt befinner sig på jumboplatsen som man har haft svårt att lämna.

Det går inte att säga att Burton har ryckt upp sig, men man kan väl ändå argumentera för att det har blivit bättre sedan den förre Charltonspelaren Jimmy Floyd Hasselbaink tog över spakarna i Burton. Förändringen skedde vid årsskiftet när fina Jimmy Floyd ersatte Jake Buxton på tränarbänken. Det är Hasselbainks andra sejeur i klubben då han tränade The Brewers så sent som 2015. Laget kommer senast från en hemmaförlust (0-3) mot ett formstarkt Sunderland, och från den matchen saknas idag Josh Earl då han ådrog sig en avstängning efter lite handgemäng med Charlie Wyke. Vi vet sedan tidigare att poängsamlandet har varit skralt för Burton, men det är också ett rutinerat gäng där offensiva duon Lucas Akins och Josh Parker (även han tidigare Charlton) kan röra till det om de har en bra dag. Burton har trots allt tre segrar på de fem senaste matcherna och av dem resultaten att döma har Hasselbaink lyckats gjuta mer defensiv organisation genom fler hållna nollor. 

I Charlton är Ryan Inniss indisponibel och det verkar även vara för tidigt att slänga in Fortster-Caskey och Alex Gilbey i hetluften. Det finns en möjlighet till rotering i startelvan, dels med tanke på det täta spelschemat men också med helgens insats i baktanke. Det känns bland annat tveksamt att Akin Famewo skulle riskeras med 90 nya minuter så tätt inpå hans comeback. Även om det vore behövligt. Chuks Aneke är däremot gladeligen tillbaka och bara det förbättrar lagets möjligheter i offensiv väg om man tänker på hur laget uppträtt spelmässigt den här säsongen. Aneke är stor och stark i targetspelet likt Stockley men behärskar också att trycka iväg i djupled och det gör han till en mångsidig anfallsspelare.


Charltons fem senaste ligamatcher: - Fleetwood 1-1 (b), Gillingham 2-3 (h), Rochdale 0-2 (b), Portsmouth 1-3 (h), MK Dons 0-1 (b).

Burton fem senaste ligamatcher: - Sunderland 0-3 (b), Northampton 0-2 (b), Hull 1-0 (h), Ipswich 0-1 (h), Gillingham 0-1 (b).

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-02-23 14:29:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson