Lagbanner
2022-08-20 16:00

Charlton - Cambridge

Inför: Charlton – Cambridge Utd

Inför: Charlton – Cambridge Utd

The Addicks ska bygga vidare på tisdagens framgång med en ny hemmamatch redan under lördagen, när Cambridge United välkomnas och tas emot på The Valley.

För den som följer League One, eller den här sidan, någorlunda frekvent så har det knappast undgått någon att Charlton Athletic hade en riktigt rolig tisdagskväll. 5-1 på hemmaplan mot en förväntad toppkonkurrent, och då var ändå den spelmässiga insatsen bättre än resultatet. Det var, i lätt konkurrens, den bästa insatsen under Ben Garner och dennes ”Garnerball”, och det går till och med att argumentera för att det var den bästa insatsen sett över ett par säsonger. Det är i alla fall lätt att hamna i ett sådant konstaterande under veckan som varit sedan dess.

Vinsten mot Plymouth gjorde att Charlton studsade upp på sju poäng och en play-off plats. Mer behövs inte sägas om det, då det är för tidigt att börja prata tabell. Men huvudsaken är att Charlton har börjat samla poäng i ett tufft inledningsschema och det är viktigt ur många perspektiv. Än är man också obesegrade på hemmaplan – vilket kryddar till matchen mot Cambridge lite extra. Återigen, det har bara gått fyra omgångar, men hemmapubliken på The Valley har inte varit bortskämda med spelet på hemmaplan under de senaste två säsongerna.

Truppläget är oförändrat sedan sist. Chuks Aneke och Mandela Egbo kommer inte involveras i någon speltid denna helg heller. Diallang Jaiyesimi missade tisdagens match på grund av en smäll från träning och den skavanken ska vara åtgärdad nu, vilket gör honom aktuell igen. Det är heller inga spelare som anslutit till eller från truppen. Diverse journalister har börjat skriva om att Charlton är ute efter att förstärka försvarslinjen ytterligare, medan fansen upphetsat är sugna på att klubben ska plocka in ett alternativ till forwardspositionen. Mittfältarna Alex Gilbey och Jake Forster-Caskeys framtider är fortfarande oklara. Det har tystats något kring Forster-Caskey, men Gilbey ska enligt uppgifter vara nära ligakonkurrenten Lincoln.

Cambridge var lyckosamma som nykomling under förra säsongen och har öppnat den här på ett bra sätt också. Sex poäng på fyra omgångar, varav poängen har plockats mot motstånd som MK Dons och Exeter. I tisdags fick man sig dock en rejäl omgång på Fratton Park där ett inledningsstarkt Portsmouth vann med 4-1. Mark Bonner har under stort förtroende och fria händer, på kort tid, hunnit snickra samman ett League One-kompatibelt lag. Det är endast andra raka säsongen i divisionen, men enligt min tro och beräkning bör man inte ha med någon nedflyttningsstrid att göra överhuvudtaget. Det är alltså ett lag ämnat för mitten som Charlton ska ta sig an.

Hos bortalaget är offensiven stark med duon Joe Ironside och Sam Smith. Likaså navet på mittfältet med Paul Digby. Mest igenkända namnet är den bulgariska målvakten Dimitar Mitov, som spenderade akademiåren i Charltons verksamhet. Till helgens match ser truppen spelduglig ut, där det endast är George Williams som är osäker.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Plymouth 5-1 (h), Sheffield W 1-0 (b), Derby 1-0 (h), Accrington 2-2 (b)
VFVO
Bästa målskyttar Charlton
Miles Leaburn – 2
Corey Blackett-Taylor -1
Scott Fraser – 1

Cambridge fem senaste ligamatcher: Portsmouth 4-1 (b), Exeter 2-1 (h), Oxford 1-0 (b), MK Dons 1-0 (h).
FVFV
Bästa målskyttar Cambridge
Joe Ironside – 1
Sam Smith – 1
Paul Digby - 1

Avspark: 16.00
Arena: The Valley, London 
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

Come On You Addicks!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-08-19 22:51:49
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson