Lagbanner
2022-12-02 20:45

Charlton - Cheltenham

Inför: Charlton – Cheltenham Town
Ben Garner uppges ha hållit allvarliga samtal med ett par spelare p.g.a. den senaste tidens prestationer. Upp till bevis i kväll om det har hunnit ge någon vidare effekt.

Inför: Charlton – Cheltenham Town

The Addicks jagar poäng för att hamna på rätt sköl i ligaspelet igen och tar emot Cheltenham Town under fredagskvällen.

Det hör inte till vanligheterna att Charlton spelar boll på fredagarna. Det händer att en League One-match väljs ut specifikt för att den ska figurera i en huvudsändning på Sky Sports men det gäller endast ett fåtal per säsong. Nu, i kväll, ska ungefär en halv League One-omgång avhandlas och det beror på att morgondagen var en möjlig speldag för England att spela åttondelsfinal. Nu blev det inte så utan England kom 1:a i sin VM-grupp och spelar sin utslagsmatch under söndag i stället. Av den anledningen kompletteras omgång med övriga lag under lördagen, förutom Wycombe och Portsmouth som trots allt spelar på söndag.

Det märks att det har varit en del mellanrum i ligaspelet den senaste tiden. Resultat som fortfarande är synliga som Charltons fem senaste ligamatcher känns som att de var ett tag sedan – och det var det också. Charlton har varvat ligaspel med cupmatcher. Senast blev det 2-2 i FA-cupen mot Stockport, vilket tvingat fram ett omspel lagen emellan på onsdag. För tillfället ligger man på en 14:e plats med 24 poäng och det finns gott om skäl till att försöka förbättra den redan i kväll. Senaste ligaomgången är inget att prata om. 1-0 förlusten mot Port Vale kan ha varit den svagaste prestationen den här säsongen och Ben Garner har låtit sig berätta att det är ett gäng spelare som fått sig en allvarlig uppmaning om att den senaste tiden inte har varit tillräcklig prestationsmässigt.

Otillgängliga spelare inför omgången är Joe Wollacott och Mandela Egbo som förblir skadade för en period framåt. Jayden Stockley avtjänar i sin tur sin andra match av tre som avstängd. En del spelare är tillbaka i någorlunda träning men kommer inte heller att delta p.g.a. skadebekymmer. Detta gäller Terell Thomas, Miles Leaburn, Conor McGrandles och Eoghan O’Connell. Däremot ser Craig MacGillivray och Steven Sessegnon ut att vara tillgängliga och med tanke på situationen så är alla namn välkomna.

Cheltenham är inne på sin andra raka League One-säsong och harvar bakom Charlton i tabellen. Placeringen är en 18:e plats, men med endast två poäng upp till just Charlton. Många – däribland jag – förutspådde en tuff andrasäsong för Cheltenham. Speciellt med tanke på att Michael Duff lämnade tränaruppdraget för Barnsley. Men man har fortsatt på inslagen väg och satte förtroendet till Duffs tidigare assisterande, Wade Elliott. En 18:e plats är alltså inte fy skam ur ett Cheltenhamperspektiv och man uppträder för tillfället tillräckligt bra för att det inte ska behöva oroas över någon nedflyttning. Formen är dessutom tämligen god med fyra raka utan förlust i ligaspelet. Senast blev det en tung tre poängare mot Wycombe och innan dess en pinne mot Ipswich. Grant Horton och Will Ferry uppges vara spelarna som missar kvällens omgång, medan Dan Adshead eventuellt är tillbaka.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Port Vale 1-0 (b), Burton 3-3 (b), Ipswich 4-4 (h), MK Dons 0-2 (h), Shrewsbury 0-1 (b)
FOOFV
Bästa målskyttar Charlton
Jesurun Rak-Sakyi – 5
Miles Leaburn – 4
Corey Blackett-Taylor – 3

Cheltenhams fem senaste ligamatcher: Wycombe 1-0 (h), Ipswich 1-1 (b), MK Dons 0-0 (h), Morecambe 1-0 (h), Burton 1-0 (b)
VOOVF
Bästa målskyttar Cheltenham
Alfie May – 4
Dan N’Lundulu – 3
Ryan Broom – 2

Avspark: 20.45
Arena: The Valley
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

UP THE ADDICKS!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-12-02 18:33:26
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson