Lagbanner
Inför Charlton - Coalville Town (FA Cupen 1:a omgång)
Mandela Egbo är skada på nytt och kommer inte synas till under ett par månaders tid enligt rapporterna.

Inför Charlton - Coalville Town (FA Cupen 1:a omgång)

Vi är nu i november och The Addicks ska sparka igång säsongens sista tävling att deltaga. Sedvanligt är FA-cupen sist ut och hemmaarenan The Valley står värd för ett möte mellan The Addicks och semiprofessionella Coalville Town från sjundedivisionen Southern League Premier Division Central.

Ja, det är en rejäl cupvecka som bekant väntar. EFL Trophys gruppspel avslutades i onsdags med en uddamåls- och övertidsvinst över Brightons U21-lag på The Valley. Jack Payne var sen segermålsskytt då och Charlton verkar ha satt i system att göra mål under matchernas sista skälvande minuter. Nu, i eftermiddag, väntar den första omgången av FA-cupen och senare i veckan blir det Ligacupens tredje omgång mot Stevenage. 

I spelartruppen finns det en del dystra saker att tillägga sett till hur statusen varit under den senaste tiden. Diallng Jaiyesimi och Miles Leaburn är fortsatt långtidsskadade och hit adderas nu även Mandela Egbo för en andra gång den här säsongen. Ytterbacken försvann tidigt under försäsongen och missade inledningen av ligaspelet på sommaren. Han gjorde sedan comeback under hösten och har varit en frejdig injektion längs lagets högerkant. Antingen som högerback eller ytter, det har kvittat. I förra helgens möte mot Ipswich steg han av med en ny skada redan efter en kvarts speltid och det har efter undersökningarna i veckan visat sig att han nu kommer hållas ifrån spel i månaders tid, igen. Tråkigt på alla sätt och det gör alternativen färre på en redan sargad ytterbacksposition. Mer speltid att vänta för Richard Chin och det är möjligt att en återkallelse från Charles Claydens (Bromley) utlåning väntar. Vidare avtjänar Ryan Inniss sin andra matchs avstängning efter det röda kortet mot MK Dons i ligan. 

Då Charlton nu kliver in i FA-cupen så finns det inte särskilt mycket att redogöra för. Detta är ju också cupens första omgång för de professionella klubbarna. Omgångarna som spelats tidigare för lagen i non-league räknas som kvalomgångar till cupens huvudrundor. Till cupens första omgång har ett riktigt non-league och semiprofessionellt lag tagit sig och nu lottats mot Charlton. Tillsammans med klubben Alvechurch är Coalville Town de klubbar med lägst divisionstillhörighet som tagit sig så här långt i tävlingen - och bara det är en saga i sig. I första kvalomgången krävdes det ett dubbelmöte för att parera Shepsted Dyanmo (1-1) (2-0). Sedan har det flutit på och ett återstartat Macclesfield FC (1-0), AFC Sudbury (3-0) och femtedivisionstopplaget Notts County (2-3) har slagits ut på vägen. Notts County som faktiskt ligger etta i National League, en poäng före storsatsande Wrexham. Ja, det är en saga för Coalville från Leicestershire och det är inte mer än att de har visat sig förtjäna en lördagseftermiddag på The Valley i London, framför en förhoppningsvis förhållandevis stor publik (den kan knappas ett lägre antal än i onsdags...).

Annars är det inte särskilt mycket som går att säga om motståndarna. Man ligger 5:a, på playoff-plats, i divisionen Southern League Premier Central. En av fyra divisioner som utgör det engelska ligasystemets sjundedivisioner. Direktkvalificerar man sig eller kvalar sig uppåt i hierarkin så hamnar man antingen i National League North eller South - det vill säga sjättedivisionen. Coalville spelar alltså så långt ner i seriesystemet att de inte är spelbara på Football Manager, vilket borde ge de som pysslar med det en inblick i vart vi befinner oss i den semiprofessionella världen. Förra säsongens fick vi ju möta Havant & Waterlooville och Gateshead som då tillhörde sjättedivisionen. Tränaren heter Adam Stevens, spelaren Jake Eggleton är en inbiten Charltonsupporter, och det rapporteras om ett stort bortafölje. Trevligt, det räcker så. 

COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-11-05 12:14:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson