Lagbanner
2021-04-27 20:00

Charlton - Crewe

Inför Charlton - Crewe Alexandra
Washington firar sitt mål när lagen senast drabbades samman. 0-2 blev det då.

Inför Charlton - Crewe Alexandra

Det börjar utan att överdriva dra ihop sig rejält i divisionen. Antalet matcher kvar för Charltons del kan räknas på en hand och för flera lag har dess öden redan börjat avgöras. Mer är även att vänta, kanske redan senare ikväll.

Charlton rök på en hemmaförlust mot Peterborough (0-1) för tre dagar sedan och fick då se sin obesegrade svit bruten. Sett till matchbilden kunde resultatet sluta annorlunda. Jayden Stockley tog bland annat inte vara på en straff och överlag var det i prestationerna kring att få en slutprodukt i offensiven som det brast. Prestationen var däremot i det stora hela bra och det är någonstans det som man får ta med sig till kvällen.

Vad gäller kvällens match så är det Crewe Alexandra som står för motståndet. Ett lag Charlton inte drabbats samman med sedan premiäromgången av årets säsong. En match som Charlton förövrigt segrade i med 0-2, efter mål av Alfie Doughty och Conor Washington. Där och då var det Crewes första match i League One sedan uppflyttningen och får sägas efter de ha genomfört en mycket bra säsong i och med den rollen. Laget har, med sin i höga grad hemvävda spelatrupp, presterat en poänggivande fotboll som under vissa delar av säsongen faktiskt har placerat dem på tabellens övre halva. En något mer ojämn poängproduktion på senare tid har sett till att laget trillat ned till en 15:e plats men med facit i hand kommer the Railwaymen kunna blicka tillbaka på en mer än godkänd säsong. Crewe leds sedan 2017 av den tidigare spelaren och gibraltiske medborgaren David Artell. En nyckelfigur som ska ha mycket beröm för sitt arbete med Crewe. Utöver bra resultat på fotbollsplanen har han verkligen lyckats exponera en rad intressanta egna produkter i klubbens spelartrupp. Ansikten som kommer och redan har börjat ge klirr i kassan. I januari plockades ytterbackarna Perry Ng och Harry Pickering av Cardiff respektive Blackburn (Pickering är utlånad till Crewe säsongen ut), och det vore ingen skräll om Tom Lowery och Charlie Kirk gör liknande resor under sommaren.

För Charlton är det såklart en viktig match som står och väntar. Förlusten i helgen gjorde att man åkte ner till 8:e plats och därmed befinner sig utanför play-off platserna i skrivande stund. För att ändå sitta lugnt ner i båten kan det sägas att man har en respektive två matcher till godo på närmsta konkurrenterna Portsmouth och Oxford, men för att ge sig bästa möjliga förutsättningar krävs det ju då att den efterhängande matchen slutar positivt ur Charltonperspektiv. Det finns varken utrymme eller tid för slarv i resultatkolumnen nu och med de sagt vore en seger på sin plats i kvällens hemmamatch. En förväntade ändring i dagens matchtrupp är att Diallang Jaiyesimi inte är tillgänglig på grund av sitt avbrott i senaste i matchen och att han ersätts av Ian Maatsen som nu ska vara helt återställd från sina bekymmer. I Crewe är det långtidsskador som håller Oli Finney och Josh Lundstram utanför spel.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Peterborough 0-1 (h), Plymouth 0-6, Ipswich 0-0 (h), Sunderland 1-2 (b), Doncaster 0-1 (b).
FVOVV

Crewes fem senaste ligamatcher: - Rochdale 1-1 (h), Fleetwood 0-2 (b), Wigan 2-0 (b), Portsmouth 0-0 (h), Oxford 0-6 (h).
OVFOF

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-04-27 15:56:47
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson