Lagbanner
2021-10-30 16:00

Charlton - Doncaster

Inför Charlton  - Doncaster  
George Dobson var riktigt, riktigt bra i förra omgången. För egen och lagets del hoppas vi att det håller i sig till denna helg.

Inför Charlton  - Doncaster  

Charlton har för första gången den här säsongen något ordentligt bra att bygga vidare på och det ska göras när Doncaster Rovers tas emot på hemmaplan i eftermiddag.

Ja, utan konkurrens så har det här varit veckan som man mått bäst som Charltonsupporter under den här säsongen. Charlton tog sin tredje seger när man bortabesegrade Sunderland på Stadium of Light med 0-1, efter nickmål av Jayden Stockley i den andra halvleken. Sunderlands första hemmaförlust den här säsongen. Detta var Charltons tredje vinst och givetvis en match i mängden, men samtidigt stod Charlton för en heroisk laginsats som vi inte sett skymten av tidigare i höst. Caretaker Johnnie Jackson satte ihop ett kollektiv i en 4-4-2 formation som lade ner ett stenhårt jobb för tre poäng och helt plötsligt uppvisade självförtroende. Jackson ska ha mycket cred för den snabba effekt som fick laget att agera på ett närmast motsatt vis i jämförelse med andra matcher. Det räckte långt i den kanske svåraste bortamatchen på säsongen. Nu vet jag att Charlton haft relativt ”lätt” för Sunderland genom åren men säsongens upplaga är faktiskt det bästa Sunderland jag sett under säsongerna i League One. Genom segern är Jacko även fortsatt hundraprocentig som huvudansvarig, när han nu tar sig an sin sammanlagt tredje match i den här tillfälliga rollen.

Vinsten förde dock även ett och annat problem med sig. Sam Lavelle fick utgå efter en halvtimmes speltid och har, efter undersökningar i veckan, nu anslutit till gänget med långtidsskador. Det är oklart hur länge Lavelle kommer vara borta men det är bekräftat att vi inte behöver räkna med honom på ett tag. Detta ställer till med lite problematik runt mittbackspositionen då Ryan Inniss sedan tidigare är en av dem som också förväntas vara borta ett tag till. I skrivande stund står alltså Charlton med Akin Famewo och Jason Pearce som alternativ. Möjligtvis är det nu Deji Elerewe kliver in som tredje alternativ eller så ska någon av högerbackarna göra sig beredd på att vikariera vid behov.

Det blir spännande att se om Jacko väljer en identisk startelva från förra helgen eller om han väljer att göra någon förändring. Ur en synvinkel går det att argumentera för att det inte ska göras några ändringar i det vinnande laget, medan en annan tankebana är att det kan krävas andra egenskaper på någon position för att möta Doncasters svagheter på bästa sätt. För om Charlton inte var i närheten av att vara favoriter förra helgen så är man faktiskt de denna helg. Harry Arter är den spelare som möjligtvis kan förväntas vara aktuell för en matchtrupp igen efter frånvaro.

Dagens gäster Doncaster kommer till the Valley med sin bästa form för säsongen. Lite typiskt för Charltons del då det kan sägas ha gått lika knackigt för dem som för oss. Förra helgen besegrade man Cheltenham på hemmaplan med 3-2 och i tisdags spelade man en uppskjuten match mot Cambridge som slutade 1-1. Fyra poäng mot nykomlingar som hittills visat sig bättre än vad man kanske trott. Inför dagens match ligger därmed Doncaster på 23:e plats i tabellen med 11 poäng. En placering och en poäng bakom Charlton.

Likt Charlton är det givetvis en missräkning från Doncasters sida att befinna sig där man gör. Under förra säsongen såg man länge ut att gå mot ett play-off men efter att tränare Darren Moore lämnat för Wednesday rasade allt samman och det blev osannolikt nog en 14:e plats istället. Richie Wellens hämtades in som tränare från Salford inför den här säsongen men har än inte fått det att stämma. Det fick han inte heller under sina tidigare sejourer i divisionen med Oldham och Swindon så sent som förra hösten. Trots det har Doncaster, i mina ögon, en rätt bra trupp med spelare som borde kunna ta laget högre. Pontus Dahlberg har imponerat i mål och Tommy Rowe samt Rodrigo Vilca är fina spelare. I truppen finns även tidigare Charltonspelare i form av Matt Smith som är inlånad från Arsenal och Omar Bogle som för tillfället är placerad i frysboxen av Wellens. Smith spenderade förra våren i Charlton utan att lämna avtryck och Bogle minns vi som en rejäl flopprekrytering under förra hösten. I nuläget ser det ut som att Bogle är på väg att spela sig ännu längre ner i seriesystemet.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Sunderland 0-1 (b) Accrington 2-3 (h), Lincoln 2-1 (b), Fleetwood 1-2 (b), Bolton 1-4 (h).
VFFVF
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 5
Jonathan Leko – 2
Josh Davison – 2 

Doncasters fem senaste ligamatcher: Cambridge 1-1 (h), Cheltenham 3-2 (h), Gillingham 1-0 (b), Wycombe 0-2 (h), MK Dons 2-1 (h).
OVFFV
Bästa målskyttar Doncaster
Tommy Rowe – 3
Sju spelare – 1

Avspark: 16.00.
Arena: The Valley, London.
Följ matchen på: CharltonTV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-10-30 10:02:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson