Lagbanner

-

Inför: Charlton – Exeter City
Chuks Aneke uppges vara tillbaka i matchtruppen inför dagens match och välkomnas med öppna armar - trots oklarheterna kring vad som kan förväntas av honom.

Inför: Charlton – Exeter City

Ikväll väntar den tidigare uppskjutna matchen mot Exeter. Ett fint tillfälle för The Addicks att behålla sin förlustfria svit på hemmaplan men främst att bryta sin allmänna segerlösa svit. Det är dock en pigg och formstark nykomling som väntar.

Charltons svåra inledning fortsätter och säsongen ser i nuvarande skick ut att bli ytterligare en skakig resa. Segersäsongen har inte ljudit sedan augusti och att man skulle befinna sig på 18:e plats med endast 13 poäng kändes svårt att förutse i augusti då man välte både Derby och Plymouth på hemmaplan och spelade ut Sheffield Wednesday på bortaplan – trots förlust. Att man nu hela tiden befinner sig i action i ligaspelet upplevs med både optimism och pessimism. Optimism för att varje match en möjlighet att bryta den deppiga trenden, och pessimism för att varje match är en risk att sätta sig ännu djupare i skiten. Hittills har optimismen varit övervägande inför matcherna, medan pessimismen brukar skölja över en efter – när slutresultatet allt som oftast är en besvikelse. Faktumet - som är svårt att hantera för mig - är att Charlton endast vunnit två matcher den här säsongen och att det endast är Morecambe som vunnit färre, vilka givetvis är tabellens jumbo...

De alltmer negativa resultaten – med den oavgjorda matchen mot Lincoln närmst i tiden – ledde till att klubben gjort en hel del media från i lördags till idag. Ben Garner har bekräftat att han för tillfället har fått lämna sina önskade spelgrunder och letar efter det system som i nuläget passar bäst för det material han har att tillgå. En känga som i sammanhanget inte var riktad mot ledningen som ska förse han med ”rätt” spelare, men det går givetvis att läsa in vilka som ska ha kritik för att Garner tvingas arbeta som han gör – med det sagt är det än ingen med känslor investerade i Charlton Athletic som på något sätt lastar Garner för hur inledningen har varit (eller så har det bara inte nått mig). Bilden av att det är ledningen som misslyckades med sitt arbete under sommaren råder det alltså i hög grad konsensus kring i supporterkretsar. Garner betonar dessutom att han i sinom tid hoppas sitta ner med ledningen (det vill säga far och son Sandgaard) inför det viktiga januarifönstret, för att få ordning på det mest akuta – som han väljer att benämna som en ”hjärtoperation” av klubben. Med tanke på Sandgaard vägval i tränarfrågan inför den här säsongen så känns det väldigt givet att Garner får förtroende genomgående under den här perioden. Annat vore mycket märkligt, men man ska givetvis aldrig säga aldrig i den här världen.

Lite positiva nyheter ska vi också dela med oss av inför kvällens match. För första gången den här säsongen ser Chuks Aneke ut bli involverad i en matchtrupp. Forwarden – vars spetsegenskaper och brister vi supportrar känner väl till – har varit otroligt skadedrabbad under sina två sejourer i klubben. Kanske som mest sedan han återvände från Birmingham City i januari. Hur mycket hans axlar ska lastas nu, innan han ens fått beträda planen den här säsongen, går att diskutera men vi alla vet att en spelsugen Aneke kan förvandla vilken matchbild som helst på den här nivån och det kan vara precis vad som behövs i denna situation. Diallang Jaiyesimi ser dock ut att inte än ha återhämtat sig från sin smäll mot Colchester i EFL Trophy – vilket inte heller är en allt för allvarlig förlust, to be honest.

Mot undertecknads förmodan ser Exeter City ut att vara säsongens främsta nykomlingen. Personligen slog jag ett slag för både Forest Green Rovers och Bristol Rovers inför säsongen, men i nuläget ser både Exeter och Port Vale ut att vara starkare – till min förvåning får man säga. Exeter kan liknas lite vid tidigare nykomlingar som Cheltenham och Cambridge, som är väldigt inkörda i sitt sätt att spela och som över tid fick bygga något starkt i League Two genom kontinuitet på tränarsidan. Den stora skillnaden nu är att Exeter endast fick behålla sin hyllade tränare – den före detta Charltonspelaren Matt Taylor – i två månader av League One. Förra veckan headhuntades han av Rotherham i Championship, som i sin tur tappade Paul Warne till Derby County och som alltså är tillbaka i den här divisionen.

Man har inlett säsongen starkast av nykomlingarna med 18 poäng på 12 matcher och ligger faktiskt i skrivande stund på en 8:e plats inför dagens omgång. Toppspelarna återfinns i försvarslinjen i form av Pierce Sweeney och Cheick Diabate samt på den offensiva mittfältspositionen genom Jevani Brown som hittills stått för mäktiga 7+5 på 11 matcher. Otroliga siffror för en 10:a som garanterat gett eko som kommer hålla i sig till vintern. Det är bara att lyfta på hatten för inledningen och tyvärr är det inte mycket som i detta nu talar för Charlton i en hemmamatch mot nykomlingen Exeter. Förra omgången besegrade dem Barnsley på bortaplan och vi har givetvis inte i närtid hunnit förtränga för hur det gick för Charlton när man besökte den orten.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Lincoln 0-0 (b), Oxford 1-1 (h), Barnsley 3-1 (b), Fleetwood 1-1 (b), Forest Green 1-1 (h).
OOFOO
Bästa målskyttar Charlton
Scott Fraser – 3
Miles Leaburn – 3
Corey Blackett-Taylor – 2

Exeter fem senaste ligamatcher: Barnsley 0-2 (b), Bristol R 2-2 (h), Forest Green 0-4 (b), Burton 0-2 (h), Shrewsbury 3-2 (b).
VOVFF
Bästa målskyttar Exeter
Jevani Brown – 7
Sam Nombe – 4
Harry Kite – 2

Avspark: 20.45
Arena: The Valley     
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

Come On You Addicks!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-10-11 15:21:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson