Lagbanner
2023-02-11 16:00

Charlton - Fleetwood

Inför: Charlton – Fleetwood Town       
George Dobson har gladeligen förlängt sitt kontrakt med klubben och stannar till 2024.

Inför: Charlton – Fleetwood Town       

The Addicks är hemma för match igen, och välkomnar redan denna helg Jayden Stockley tillbaka till The Valley med sitt nya lag – Fleetwood Town – bakom sig.

Ja, det är dags för hemmamatch igen när Charlton tar emot 17:e placerade Fleetwood Town FC i vad som blir de båda lagens 29 omgång för säsongen. I en haltande tabell står nämligen båda lagen på samma antal matcher, men med 37 respektive 29 poäng och fem placeringar mellan sig.

Charlton kommer senast från en tung bortaseger i Devon och Exeter, där det verkligen krävdes en kämpainsats för att komma undan med tre poäng. Defensiven uppträdde solitt och två fina mål från dubbelnamnen på ytterkanterna (Blackett-Taylor & Rak-Sakyi) räckte den här gången. Segern förfinade lagets skrala bortastatistik och fortlöpte samtidigt den mer skrytsamma segerraden sedan nyåret. Det innebar alltså säsongens tredje bortaseger och året 2023:s fjärde vinst på fem ligamatcher.

Fleetwood är i sin tur inne i en tudelad period där man dels har sin resultatmässigt svagaste trend i ligan hittills (fyra raka förluster och sex förluster på de sju senaste) och har på samma gång precis slagit ut Sheffield Wednesday ur FA-cupens fjärde omgång. En cupframgång kontra plötsligt indragen i bottenstriden, hur förhåller man sig till det som Fleetwood supporter? Scott Brown kommer för evigt vara förknippad som en Celticikon och verkar sitta säkert som manager. Han har ett ungt och talangfullt lag till sitt förfogande och adderade nyligen rutinerade anfallsduon Jayden Stockley (Charlton) och Jack Marriott (Peterborough) till sitt lagbygge för att gå mot ett nytt säkrat kontrakt framåt våren. En mycket fin dubbelvärvning för ett lag av Fleetwoods storlek. Stockley gjorde omedelbart mål på Stockley-vis inifrån straffområdet i förlustmatchen mot Burton. En match som i sin tur avgjordes 96:e minuten av Charlie Kirk, en annan nyligen Charltonflyktad spelare. Det har skämtats om det på sociala medier och vi lär kunna vänta oss en revanschlysten Stockley under lördagen. Det känns givet att han vräker in en balja framför the covered end. Josh Vela är annars den enda spelaren som rapporteras missa omgången. Detta på grund av en avstängning från förra helgen.

I Charltonlägret finns det en del att vidarebefordra. Ytterbackarna Todd Kane och Mandela Egbo anses vara de enda spelare som inte är aktuella för en matchtrupp. Trion Joe Wollacott, Michael Hector och Chuks Aneke deltog samtliga i veckans U21-match mot Bournemouth för att få någorlunda matchtempo i sig inför där vi står idag. Om det räcker till speltid redan nu återstår att se men igång är dem. Den gladaste nyheten av dem alla är annars George Dobson har utnyttjat en option i sitt kontrakt som innebar att hans avtal förlängs ytterligare en säsong, det vill säga till sommaren 2024. Dobson är numera vår kapten och troligtvis den spelaren som Dean allra först klottrar ner när en startelva ska bestämmas. Han är spelaren som vinner flest tacklingar i divisionen och som allra tydligast spelar med hjärtat utanpå kroppen. Det hade varit långt ifrån omöjligt att han eventuellt skulle dra till sig intresse i sommaren som ett potentiellt bosmanfall och just därför är det mycket glädjande att vi redan nu ska kunna utgå från att Dobson utgör en minst lika viktig del i truppen inför nästa säsong med.

Om veckans nyhet gällande Dobson var glädjande, så fanns det en annan som får kategoriseras som numret större. Under fredagen läckte först uppgifterna ut och sedan bekräftades dem av ägare Thomas Sandgaard att den planerade försäljningen av klubben har kraschat. Sandgaard meddelade konsortiet under torsdagen – med Sunderlands före detta delägare Charlie Methven i spetsen – att försäljningen, eller uppköpet, är avblåst och att det inte blir någon affär parterna emellan. Planen var annars att genomföra igår (fredag) och allt var förberett för att så skulle vara fallet. Sandgaard hänvisade beslutet till att det fanns överenskommelser som inte hållits längs vägen och att han nu blickar mot en annan plan för att få in ytterligare finansiärer till klubben. Vad det gäller personalen som de tilltänkte nya ägarna var med och tillsatte så är Dean Holden givetvis kvar som manager i förbindelse till sitt avtal som gäller säsongen ut. Sandgaard bekräftade att man är mycket nöjda med Holdens arbete och att en förlängning ska ligga i fatet – till alla supportrars glädje. Däremot ska den kraschade affären inneburit att trion Andy Scott, Jim Rodwell och Ed Warrick nu inte blir kvar och redan har lämnat sina minst sagt kortlivade roller inom klubben.

Ska jag följa upp följande stycke med en kommentar så är det svårt att veta vad man ska tycka. Det är inte mycket som går rätt under Thomas Sandgaards ägarskap, men varningsklockorna och kommentarerna om Charlie Methven var allt annat än förtroendeingivande. Vissa menar att man bara vill få till en ägarförändring, andra att vi precis duckade en ännu större kula. Det är svårt att navigera i såna här processer som supporter och det är svårt att avgöra om man går från något sämre till det bättre eller vice versa. Det vet nu är i alla fall att klubben är tillgänglig för nya intressenter, eftersom den tidigare varit låst i relation till det uppköp som då pågick i kulisserna.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Exeter 1-2 (b), Bolton 1-2 (h), Barnsley 2-0, Lincoln 2-1 (h), Portsmouth 1-3 (b)
VFVVV
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 8
Miles Leaburn – 6
Corey Blackett-Taylor – 5  


Fleetwoods fem senaste ligamatcher: Burton 2-3 (h), Portsmouth 0-2 (h), Sheffield W 1-0 (b), Oxford 1-2 (h), Shrewsbury 0-3 (b)
FFFFV
Bästa målskyttar
Carlos Mendes Gomes – 5
Shaun Rooney – 4
Admiral Muskwe – 3

Avspark: 16.00
Följ matchen på: CharltonTV

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-02-11 11:07:11
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson