Lagbanner
2021-02-13 16:00

Charlton - Gillingham

Inför Charlton - Gillingham

Inför Charlton - Gillingham

Ny match, och en tuff sådan när Charlton tar emot Gillingham på hemmaplan idag. En hemmaseger har inte upplevts sedan i mitten på december och det är förhoppningsvis dags att ändra på den faktan.

Medan den haltande tabellen jämnas ut med både helg- och veckomatcher, får Charlton hålla sig till raka helgomgångar någon vecka till. I tisdags spelades en omgång som gav mersmak på hur det kan se ut när tabellen börjar bli mer likställd. Visst, en del lag (Doncaster, Accrington, Oxford, Ipswich) har fortfarande två eller tre matcher till godo men sannolikheten att alla går rent är inte särskilt stor i den här serien. Enligt min semi-analys kommer Charlton vara i bakvattnet av play-off platserna och med en stor möjlighet att nå en sådan, när tabellen har blivit mer samtalsvänlig. I bottenskiktet har det dock skett en del rockader för lagen utanför plan. Northamptons deppiga form har flyttat ned dem under strecket till en 23:e plats och det betydde att Keith Curle fick lämna sitt arbete i veckan. Samma sak gällde Paul Tisdale i Bristol Rover som anställdes i november och bara fick cirka tre månader på sitt arbete men med uteblivna resultat.

Idag reser Gillingham FC in från öst för att spela match, kl.16.00, på The Valley. Det är ingen vidare överraskning som anländer utan när det är Gillingham som står på andra sidan så brukar man veta vad man möter. Lee Bowyer beskriver det bäst med sina kommentarer inför matchen där han påpekar att det är egenskaper som ”fight and compete” som kommer bli avgörande. Nu är väl egentligen alltid avgörande för att man ska genomföra en bra match men det finns en baktanke med att Bowyer just trycker på orden inför matchen idag. Steve Evans och Gillingham spelar cyniskt och riskminimerande. Det brukar peppras längre bollar mot straffområdet och sedan bjudas på hårdkamp vid mittplan. Det är inte den sexigaste fotbollen men den fungerar likväl och kommer se till att Gillingham även spelar i League One nästa säsong. I skrivande stund befinner de sig på en 16:e plats med 34 poäng.

Jag är hoppfull inför dagens match, även om The Gills alltid är en svår nöt att knäcka. Med spelare in som Jayden Stockley och flera andra välväxta pjäser i laget, har Charlton verkligen höjt sig i det spelet som det troligtvis kommer bjuda på idag. Det kommer bjudas på hård kamp och det ser vi fram emot! Om Charlton bara kan ta upp kampen med Gillingham och sedan utnyttja fria ytor genom Liam Millar, Andrew Shinnie eller Diallang Jaiyesimi så tror jag det här kan bli en ganska underhållande fotbollsmatch. Det vore också på sin plats med en hemmaseger då The Addicks inte vunnit hemma sedan den 12/12 mot Wimbledon…

I spelartruppen kommer Ryan Inniss definitivt hållas utanför sidlinjen. Osäkerhet finns kring Jason Pearce och Jake Forster-Caskey men mycket tyder på att den sistnämnde kommer komma till spel. Sedan är det glädjande att Akin Famewo var tillbaka i matchspel med U23 i veckan. Det är däremot osäkert om det räcker för att slänga in han här redan idag. Det enda som bekräftats gällande startelvan är att Ben Purrington kommer starta som vänsterback igen. All heder åt Ben som gjorde det bra mot MK Dons och ännu bättre mot Rochdale, men det verkar också vara en konsekvens av antalet lånespelare inte för överskridas i en matchtrupp. Jag trodde att Matt Smith skulle vara den som fick svårt att vara med men sedan dennes ankomst har det i stället, mycket oväntat, varit Ian Maatsen som fått flytta på sig. Maatsen som annars varit tokordinarie under det som passerat av säsongen. Purrington har inte gett skäl till att lämna tillbaka platsen och fortsätter så här kan det mycket väl vara så att Maatsen får fortsätta sitta kvist framöver. Någonstans handlar ändå det här valet om på vilken position man känner att man har bäst uppbackning för att välja vilken lånespelare som inte blir uttagen till den aktuella matchen.

I Gillingham ska Dominic Samuel, Christian Maghoma och Henry Wood inte vara tillgängliga enligt uppgifter.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Rochdale 0-2 (b), Portsmouth 1-3 (h), MK Dons 0-1 (b), Swindon 2-2 (h), Peterborough 2-1 (b).

Gillinghams fem senaste ligamatcher: - Lincoln 0-3 (h), Sunderland 2-2 (b), Crewe 4-1 (h), Rochdale 2-2 (h), Accrington 0-1 (b).

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-02-13 10:43:49
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson