Lagbanner
2022-03-15 20:45

Charlton - Gillingham

Inför Charlton – Gillingham
JJ behöver dra i alla spakar han kan för att gjuta mod i spelartruppen.

Inför Charlton – Gillingham

En ny förlust på kontot senast och det är inte mycket som ser bra ut inför att Charlton ska ta emot ett Gillingham på uppgång.

Ehm, nej, det är inte mycket som är positivt i Charltonlägret för tillfället. En ny förlust blev det i helgen mot Accrington Stanley på bortaplan och laget har endast plockat en pinne på de sju senaste matcherna. Kvar att spela är tio omgångar och 30 poäng att hämta, vilket är relativt mycket om man leker med tanken vilken skillnad det hade kunnat göra i tabellen. Till Charltons fördel har många av de ansett tuffa matcherna nu avverkats och av tio omgångar ska hälften av dem vara mot lag som ligger under i tabellen. Det behöver inte vara en fördel men jag måste välja att se det så. Och detta startar redan ikväll när Charlton tar emot Gilllingham FC på hemmaplan. En match som många sätt framstår intressant då Charlton har möjlighet att ta sig ur en katastrofal form och distansera sig från lagen under, medan Gillingham har fått en nytändning sedan sitt tränarskifte och i skrivande stund ser ut som bottenlaget med bäst möjlighet att faktiskt klara ett nytt kontrakt i divisionen.

För Charltons del gäller det att sig en rejäl blick i spegeln inför kvällens match. Lågvattenmärkena har avlöst varandra på senare tid och känslan var att spelargruppen hade svårt att ta in hur usel helgens prestation faktiskt var mot Accrington. Förhoppningsvis var det ett wake-up call, om möjligt ett väldigt sent sådant. Vi får ser hur många som har hunnit att ta sig i kragen på dessa få dagar. Det är kanske inte mycket som talar för Charlton på förhand, inte ens i en match som denna, men kan inte en hemmamatch mot Gillingham motivera en i rådande situation så har man inte på en fotbollsplan att göra. Det kan vara aktuellt med att par förändringar. Akin Famewo har varit sjuk och har eventuellt tillfrisknat och Corey Blackett-Taylor uppges också närma sig spel igen. Stephen Henderson, Chuks Aneke och Ryan Inniss är kvar i sjukstugan, medan det är oerhört glädjande att Jake Forster-Caskey gjorde sina första minuter i U23 under tisdagseftermiddagen och dessutom gjorde mål efter 25 sekunder. Han är så välkommen tillbaka!

Ja, Gillingham är det bottenlag som fått upp farten på slutet. Man gjorde en mycket svag inledning och höstsäsong och har egentligen genomgående varit ett av de fyra lag som befunnit sig under strecket. Detta lämnades dock inte utan konsekvenser. Efter att Steve Evans fick sparken och en interim-tid med Steve Lovell, landade Gills det etablerade namnet Neil Harris som tränare. Harris har gjort sina år i Millwall och Cardiff och hamnade något oväntat i League Ones absoluta bottenstrid. Tränarskiften har också gjorts bland flera bottenkonkurrenter men det är Gillingham skiftet fått mest effekt och laget har lyckats vinna fler matcher under Harris än vad man gjorde på hela hösten. I helgen blev det en oerhört tung uddamålsseger mot Doncaster. Man är inför dagens match fortfarande kvar under nedflyttningsstrecket (21:a) men delar nu samma poäng (33p) som Wimbledon precis ovanför och känner sig säkert mer motiverade än någonsin, då känslan att man faktiskt kan överleva borde ha smugit sig in i omklädningsrummet.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Accrington 2-1 (b), Sunderland 0-0 (h), Sheffield W 2-0 (b), MK Dons 0-2 (h), Oxford 0-4 (h).
FOFFF
Bästa målskyttar Charlton
Conor Washington - 9
Jayden Stockley – 8
Elliot Lee – 3

Gillinghams fem senaste ligamatcher: Doncaster 0-1 (b), Bolton 0-3 (h), Lincoln 0-2 (b), Wimbledon 0-0 (h), Plymouth 0-2 (h).
VFVOF
Bästa målskyttar Gillingham
Vadaine Oliver – 9
Danny Lloyd – 5
Robbie McKenzie – 3

Avspark: 20.45
Arena: The Valley
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-03-15 17:00:39
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson