Lagbanner
Inför Charlton – Havant & Waterlooville (FA-cupen)

Inför Charlton – Havant & Waterlooville (FA-cupen)

The Addicks går in för sin första omgång i FA-cupen och får då agera värdar för matchen mot den något främmande motståndaren, Havant & Waterlooville.

Charlton tar sig in i anrika FA-cupen med ett gott självförtroende. Genom tre obesegrade matcher i League One med segrar över Sunderland, Doncaster och oavgjort mot Rotherham, har man på kort lyckats bygga upp ett momentum som ett tung och svårslaget slag. Johnnie Jackson tillfälliga övertagande som huvudansvarig tränare kunde knappt fått mer önskad effekt och om under denna tid har fått spelartruppen bakom sig vore det inte konstigt om han blir alternativet som tillsätts.

På tal om spelartruppen så kommer den vanliga trion Jake Forster-Caskey, Ryan Inniss och Sam Lavelle inte att deltaga. En comeback får Adam Matthews och Jonathan Leko lär också vara för tidigt påtänkt och det finns ingen anledning att riskera dem redan här. Samtidigt lär det bli en bra möjlighet att rotera en del i startelvan. Truppen är bred och ett par spelare har inte erhållit 90 minuters speltid på ett par veckor. Det har roterats tidigare under säsongen när det vankats cupmatcher i Papa Johns Trophy och det med lyckade resultat mot Crawley (6-1) och Southamptons U21 (4-1). Två lag som står sig bättre än vad dagens motstånd gör. Stephen Henderson kan förväntas göra sin första match för the Addicks under sin nu andra sejour i klubben och enligt uppgifter är Harry Arter åter i träning. Detta kan då vara en fin möjlighet för Arter att smyga igång igen.

Faktumet är inte helt oväntat att det är första gången någonsin som Charlton och Havant & Waterlooville, eller the Hawks som de kallas, ställs mot varandra. Klubben grundades under mitt födelseår, 1998, som en sammanslagning mellan Havant Town och Waterlooville FC. Två tätorter som ligger belägna precis nordväst (Havant) och norrut (Waterlooville) om Portsmouth i Hampshire. Sedan sammanslagningen har man mestadels hållit hus i låga divisioner. Som högst var man säsongen 2018-19 uppe i National League (5:e divisionen) men det slutade med nedflyttning per omgående genom en 22:a plats. Sedan tre säsonger hör man hemma i divisionen under, National League South, som är en av landets två 6:e divisioner. En division där man tampas med några klubbar som inger igenkänningsfaktor som Ebbsfleet, Welling, Slough Town och Bath City. För tillfället befinner the Hawks sig på en 11:e plats med 16 poäng och tränare är en herre som heter Paul Doswell.

Medan det är första omgången för Charlton, så har Havant & Waterlooville redan spelat två omgångar av cupen. Först blev det seger mot ett gäng som spelar i Beaconsfield Town (3-5) och sedan mot ett annat som heter Billericay Town (3-2). I senaste omgången ställdes man sedan mot mer bekanta Torquay United från en division upp i National League. Det slutade även där med avancemang efter ett framtvingat dubbelmöte (2-2, 4-2). För Charlton blir det här en fin match för att ta sig vidare till nästa omgång. Att det blev just Havant & Waterlooville måste kategoriseras som en drömlottning men underskattning får inte närvara för då är fallet högre om det skulle gå åt pipan. Förra säsongen föll Charlton i den första omgången på hemmaplan mot ligakonkurrenten Plymouth (0-1). FA-cupen är en tävling som man vill göra bra ifrån sig i och under den resan får eftermiddagens motståndare ses som ett nytt och trevligt motstånd.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-11-06 08:36:20
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson