Lagbanner
2021-05-09 13:00

Charlton - Hull City

Inför Charlton - Hull

Inför Charlton - Hull

Förutsättningar inför säsongens sista omgång, där Charlton har en play-off plats att vinna.

Omgång 46 är här och åter ska en ny säsong av seriematcher stängas. Det mesta i ligan är redan avgjort och söndagens matcher kommer i merparten handla om lag som kan klättra en eventuell obetydlig placering. För Charlton däremot finns fortfarande möjligheten att nå den fjärde och sista play-off platsen vid ett par hypotetiska scenarion.

Kravet för att söndagen överhuvudtaget skulle betyda något för Charlton var att redan play-off klara Lincoln skulle besegras under tisdagen. Den uppgiften löstes genom en mycket bra halvlek som resulterade i en stark 3-1 seger över den potentiella play-off motståndaren. Därmed klättrade Charlton till 71 poäng och står inför den sista omgången på en 8:e plats i tabellen med samma poängsumma som 7:e placerade Oxford United. I tryggast position för tillfället är Portsmouth som befinner sig på den sista play-off (6:e) platsen med en poäng mer än sina jagande konkurrenter.

Hur ser då förutsättningarna ut? Jo, det är ingen större skillnad för Charlton denna omgång än vad det var senast. Matchen som väntar måste vinnas om Charlton ska kunna nå platsen som kan förlänga säsongen med minst två matcher. Samtidigt som Charlton måste vinna, får inte Portsmouth lyckas med samma sak och Oxford får endast ta en poäng i sin match. I teorin kan även ett kryss räcka för Charltons del men då måste Portsmouth förlora med minst två mål och Oxford får inte ta poäng då de ligger +5 före Charlton i målskillnaden. Vi vet att det är en del som behöver klaffa för att det i praktiken ska sluta lyckligt men samtidigt är verkligen hoppet det sista som lämnar en när det väl är dags. Förra säsongen gick allt emot i denna omgång och vi kan bara hålla tummarna för att det motsatta sker nu.

Vad gäller motståndet får Charltons också klassas som det svåraste. Charlton ställs mot de seriesuveräna titelsegrarna i Hull, medan Portsmouth tar emot Accrington och Oxford välkomnar Burton. Gemensamt för lagen är att ingen av motståndarna har något direkt att spela om. Hull är som sagt redan uppflyttade och har förhoppningsvis krökat ordentligt under veckan som varit. Vad gäller Accrington och Burton så handlar omgången mest om att kunna fina till tabellen och förstöra de preliminärt planerade festerna i Portsmouth och Oxford. Sägas ska det att även Accrington och Burton är luriga lag som båda kommer till sina matcher med hyfsade formkurvor. Det är bara att från 13.00 jobba in efterlängtade måljinglar för de båda bortalagen.

I matchtruppen kommer den största ändringen vara att Jake Forster-Caskey inte är disponibel. Skadan mittfältaren drog på sig i tisdags, har bekräftats vara av det allvarligare slaget och oavsett söndagens konsekvenser kommer inte Jake att kunna spela mer säsongen 20/21. Såklart tråkigt för JFC som varit så fin under hela säsongen och som har en svår skadehistorik bakom sig där han inte minst missade hela den framgångsrika säsongen 19/20. Vidare verkar inte Diallang Jaiyesimi ha repat sig tillräckligt för att vara uttagningsbar. Trolig ersättare till JFC finns i Albie Morgan, och i fallet Jaiyesimi kommer Nigel Adkins behöva välja mellan att fortsätta med 4-3-3-formationen eller att inleda med två raka forwards från start. Med tanke på att mål kommer behövas oavsett så hoppas jag på det senare alternativet. Charlton kommer behöva sätta hög press och spela ett rakare spel där Aneke, Stockley och Millar måste sättas i bra lägen. Det minsta vi kan göra är att se till att Portsmouth och Oxford åtminstone får stress!

Om motsåtndarna i Hull finns det en del att skriva. Den väntade uppflyttningen blev klar för två omgångar sedan och titelsegern firades förra helgen. Klubben har en organisation som är byggd för större sammanhang och trots förra årets jumboplats i Championship behölls tränare Grant McCann och större delen av spelartruppen hade existerande kontrakt. Med andra ord stod Hull väl rustade för en snabb återkomst i näst högsta divisionen och förutom tre raka förluster på en vecka i december, var vägen dit tämligen rak. Spelartruppen innehåller såväl spets som bredd och den har levt upp till de förväntningar som krävs om man ska ta steget upp. Man har inför sista omgången gjort flest mål (80) och, tillsammans med Blackpool, släppt in minst mål (37). Offensiva trion Mallik Wilks/Josh Magennis/Keane Lewis-Potter har gjort 27-(19+8), 23-(18+5), 17(13+5) poäng var. Samtidigt har kreative George Honeyman hittat fram med 13 assist från sin mittfältsposition. Defensiven har inte heller gjort någon besviken och mer behöver inte sammanfattas för att gratulera Hull till en värdig uppflyttning. Man får nu gärna avsluta säongen med att ge den för detta anställde Nigel Adkins en fin present.
  
Charltons fem senaste ligamatcher: - Lincoln 3-1 (h), Accrington 1-1 (b), Crewe 2-2 (h), Peterborough 0-1 (h), Plymouth 0-6.
VOOFV

Hulls fem senaste ligamatcher: - Wigan 3-1 (h), Lincoln 1-2 (b), Sunderland 2-2 (h), Fleetwood 2-1 (h), Plymouth 0-3 (b).
VVOVV

COME ON YOU REDSSSSSS!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-05-08 21:00:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson