Lagbanner
2022-10-29 16:00

Charlton - Ipswich

Inför: Charlton – Ipswich  

Vi är framme vid en av säsongens riktiga höjdarmatcher i kalendern. The Addicks står redo att på The Valley ta emot Ipswich Town, som första gången under sin League One-sejour ser ut att verkligen ha fått ihop det.  

Charlton gick från att byggt upp en form med fem matcher utan förlust, tre raka segrar och en obesegrad resultatrad på hemmaplan, till att bryta samtliga dessa genom att förlora och bli nollade mot MK Dons under tisdagskvällen (0-2). Det känns därför väldigt svårt att uttrycka någon form av förväntan inför helgens omgång, när man nu vågade vara så optimistisk inför en hemmamatch mot jumbon. Givetvis hade det mest typiska nu varit om Charlton svarar upp med att besegra Ipswich på hemmaplan – jag menar, den typen av beteende har vi varit med om förr från The Addicks.

I truppen blir det några framtvingade ändringar. Ryan Inniss är som bekant avstängd efter två gula kort i tisdags och får ej delta i eftermiddag. Vem som går in i hans ställe blir intressant. Sam Lavelle har varit det givna alternativet tidigare men har hållits utanför matchtrupperna på sistone. På bänken har i stället nyförvärvet Terell Thomas suttit men han ses å andra sidan som mer av ett spelande alternativ och en ersättare till Eoghan O’Connell om han går sönder. Diallang Jaiyesimi och Miles Leaburn är sedan tidigare skadade. På det positiva kontot finns en comeback från Corey Blackett-Taylor. Får han göra en bra match så kan han bli poängavgörande i en match av den här digniteten.

I Ipswich ser mittfältsankaret Sam Morsy och den vindsnabbe ytterbacken Kane Vincent-Young ut att vara tillbaka i matchtruppen. Återbud gäller Greg Leigh, Lee Evans, Sone Alko och Gassan Ahadme.

I Ipswich borde det mesta vara uppåt när det gäller humöret den här säsongen. Om satsningen tidigt slog fel i inledningen med Paul Cook under förra säsongen, så kan vi prata om en direkt motsats när Kieran McKenna leder klubben den här hösten. Han tog över redan i vintras och hann fixa till mycket under sitt första halvår, vilket man nu bygger vidare på. Inför dagens omgång befinner man sig på en andraplats och har susat som ett av två stabila topplag. Ipswich och Plymouth har nämligen redan skapat sig ett semi-glapp när till Sheffield Wednesday på playoff-plats. Toppspelare finns det av förklarliga skäl gott om (Marcus Harness, Wes Burns, Freddie Ladapo) och formen är naturligtvis god (fem segrar på de sex senaste). Det blir en intressant match och förhoppningsvis jämnare än den 4-0 förlust som Charlton fick uppleva i förra säsongens sista omgång.

The Addicks fem senaste ligamatcher: MK Dons 0-2 (h), Shrewsbury 0-1 (b), Portsmouth 3-0 (h), Exeter 4-2 (h), Lincoln 0-0 (b)
FVVVO
Bästa målskyttar Charlton
Miles Leaburn – 4
Scott Fraser – 3
Corey Blackett-Taylor – 3

Ipswichs fem senaste ligamatcher: Port Vale 2-3 (b), Derby 1-0 (h), Lincoln 0-1 (h), Morecambe 1-2 (b), Cambridge 3-0 (h)
VVFVV
Bästa målskyttar
Conor Chaplin – 5
Freddie Ladapo – 4
Wes Burns – 4


Avspark: 16.00
Arena: The Valley, London
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

UP THE ADDICKS!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-10-29 10:40:07
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson