Lagbanner
2021-12-07 20:45

Charlton - Ipswich

Inför Charlton – Ipswich Town
Jason Pearce ska vara tillbaka till kvällens omgång.

Inför Charlton – Ipswich Town

Tisdagskvällen förgylls av en spännande match mellan två klassiska klubbar på The Valley. Charlton ställs mot Ipswich Town, vilket blir en match där de båda lagen är angelägna om att ta tre poäng för att förbättra sina rådande placeringar i tabellen.

Ja, Charlton är verkligen angelägna om att snabbt ta sig tillbaka till vinnarspåret i ligan. Under veckan som varit bärgades två segrar och vidare avancemang i såväl EFL Trophy (2-1, Aston Villa U21) som FA-cupen (0-2, Gateshead FC). Men helgen innan de var man med om den första ordentliga motgången sedan Johnnie Jackson tog över rollen som caretaker. Bortamatchen mot Shrewsbury avgjordes till motståndarnas fördel i 93:e minuten och The Addicks obesegrade svit på sex matcher bröts. Omgången innan de kryssade man i Morecambe och därmed har de senaste poängtappen bromsat klättringen uppåt i tabellen tillfälligt. Inför kvällens match ser Charlton sig på den inte särskilt charmiga 16:e platsen i tabellen, med 23 poäng.

Det kan bli lite ändringar i matchtruppen sedan sist. Jackson har avslöjat att kapten Jason Pearce ska vara redo för spel sedan en kort skadeperiod. Raka motsatsen verkar gälla Corey Blackett-Taylor som gjorde sig illa mot Aston Villas U21 och inte kom till spel i FA-cupen mot Gateshead. Han riskerar alltså även att missa en ligamatch och gör det i så fall definitivt tillsammans med Adam Matthews, Sam Lavelle, Ryan Inniss och Jake Forster-Caskey.

I The Tractor Boys har det på kort tid hunnit hända en del. Trots en anmärkningsvärd renovering av klubbens spelartrupp under transferfönstret, och vad som inför säsongen såg ut att vara till det bättre, så har inte resultaten lyckats flyga när matcherna väl började. Med League One mått mätt är förväntningarna alltid höga på Ipswich Town men kanske skruvades dem upp ytterligare med denna satsning. Det kan man åtminstone uttolka av helgens beslut att arbetsbefria tränaren Paul Cook, som uppenbarligen inte hade samma tålmodiga stöd likt Paul Lambert som ändå fick runt tre säsonger på sig. Sedan Charlton gjorde sig av med Nigel Adkins har allt fler underpresterande lag gjort liknande beslut. Tidigare under månaden har Simon Grayson lämnat Fleetwood, Richie Wellens Doncaster och nu senast alltså Paul Cook Ipswich. Gemensamt för dessa fyra yrkesmän är att samtliga anställdes i sina klubbar tidigare under året och ingen av dem lyckades alltså behålla tjänsten i ett år.

Men nu står alltså inte Paul Cook innanför lagets tekniska zon, utan istället har före detta Colchestertränaren, John McGreal, kastats in som interim alternativ under en tid framöver. Vad det ger för effekt kortsiktigt är omöjligt att sia om men det är klart att Ipswich hoppas uppnå den mentala kick som vi vet att en ny röst kan skaka liv i. Säsongens resultat har som sagt varit upp och ner hittills. Det är blandade resultatrader med såväl imponerande demoleringar av motstånd, som mindre smickrande förluster. På de fem senaste ligamatcherna har man två vinster, varav den senaste kom i förra ligaomgången mot Crewe (2-1). Detta följdes dock upp under cupveckan med uttåg i EFL Trophy och kryss mot Barrow i FA-cupen. Till kvällens match befinner man sig på en 11:e plats i tabellen, med 27 inspelade poäng.

I en välfylld spelartrupp, där Charlton bland annat kan ställas mot sin före detta forward i Macauley Bonne (som redan stått för 11 mål!), saknas enbart mittbacken Ryan Edmundson och den offensive mittfältaren Bersant Celina i kvällens omgång.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Shrewsbury 1-0 (b), Morecambe 2-2 (b), Plymouth 2-0 (h), Burton 0-1 (b), Rotherham 1-1 (h), Doncaster 4-0 (h).
FOVVO
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 6
Conor Washington - 5
Ben Purrington – 3


Ipswich fem senaste ligamatcher: Crewe 2-1 (h), Rotherham 0-2 (h), Sunderland 2-0 (b), Oxford 0-0 (h), Wycombe 1-4 (b).
VFFOV
Bästa målskyttar Ipswich
Macauley Bonne – 11
Bersant Celina – 4
Conor Chaplin – 4

Avspark: 20:54.
Arena: The Valley
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-12-07 17:15:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson