Lagbanner
2021-05-04 20:00

Charlton - Lincoln City FC

Inför Charlton - Lincoln

Inför Charlton - Lincoln

Det är inte särskilt många gånger per säsong som man har anledning att skriva det men just kvällens match måste kategoriseras som en måstematch. Charlton måste vinna mot Lincoln om play-off hoppet ska leva till söndagens sista omgång och om man ens ska ha möjlihget att få vara med i racet hela vägen in i mål.

Efter en mysig och lång obesegrad svit på runt tio matcher sedan Nigel Adkins ankomst, verkar smekmånaden nu vara över. Charlton har fortsatt förhållit sig svårslagna med endast en förlust på 14 matcher men på senare tid har trepoängare förbytts mot enpoängare. På så vis har Charlton lyckats tappa de lilla grepp man hade om en den sista play-off platsen. Chansen finns fortfarande till att det ska bli något bra av de men då behöver Charlton ta sex poäng på de två matcher som återstår samtidigt som Portsmouth och Oxford får allt annat än vinna sina matcher under söndagen. För att ta sig dit dock behövs som sagt ett positivt resultat ikväll annars kan det kvitta. Enklare än så är det faktiskt inte.

Att Liam Millar revs omkull, Albie Morgan slog frisparken och att Chuks Aneke kvitterade i 95:e minuten mot Accrington i lördags var alltså handlingar som skruvade till hur förutsättningarna för detta inlägg skulle bli. Ett poäng i Accrington var inte vad som var önskat men det är i grund och botten samtidigt något som man vanligtvis kanske bör vara nöjd över från den bortaresan. Nu satt också poängen lite väl långt inne. Tabellmässigt försvårades läget sedan av att både Portsmouth och Oxford vann sina matcher, vilket gör att det nu skiljer fyra respektive tre poäng mellan dem och Charlton. I laguttagningen kommer troligtvis Diallang Jaiyesimi fortfarande lysa med sin frånvaro, medan Ben Watson kan vara tillbaka sedan han vilades i helgen. I det stora hela är det annars samma spelare från i lördags som finns att tillgå.

Vad gäller motståndarna Lincoln har de redan säkrat en plats i det kommande play-off spelet. I helgen kryssade man mot Peterborough (3-3) och har i det stora hela gjort en mycket imponerande säsong. Lincoln är väl framför allt det topplag som egentligen charmat mig minst spelmässigt och länge hade jag uppfattningen om att de förr eller senare skulle börja tappa. Mer fel kunde jag knappt ha. En topplacering har varit tillhanda för Lincoln från första månaden och de har aldrig gett skäl till att lämna ifrån sig den. Med play-off redan säkrat kanske man har mindre att spela för inför avslutningen men det är klart att de strävar efter att komma före mer meriterade klubbar genom en 3:e plats i tabellen. Annars är en play-off plats tillräckligt att jubla över för Lincoln. Formen på sistone, och då i synnerhet bortaformen, är samtidigt stark för Michael Appletons gäng som tagit tio av tolv poäng på de fyra senaste bortamatcherna.


Charltons fem senaste ligamatcher: - Accrington 1-1 (b), Crewe 2-2 (h), Peterborough 0-1 (h), Plymouth 0-6, Ipswich 0-0 (h)
OOFVO

Lincolns fem senaste ligamatcher: -  Peterborough 3-3 (b), Shrewsbury 0-1 (b), Hull 1-2 (h), Burton 0-1 (b), Bristol R 0-1 (b).
OVFVV

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-05-04 14:36:45
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson