Lagbanner
2022-04-02 16:00

Charlton - Lincoln City FC

Inför Charlton – Lincoln   

Inför Charlton – Lincoln   

Charlton kommer med tre raka vinster i ryggen, när Lincoln City är nästa som förväntas besöka The Valley.

Det är mycket som har blivit till besvikelse i Charlton Athletic under den här säsongen. Det kommer också (tyvärr) finnas utrymme för att summera det när säsongen är slut om cirka en månad. På senare tid när spelschemat blivit lindrigare har man i alla fall utvecklat en positiv punkt i att samla poäng mot motstånd som är hemmahörande längre ner i tabellen. Två hemmavinster blev det mot Gillingham respektive Burton och nu senast blev det, för en gångs skull, tre poäng på bortaplan. Där var det Doncaster som besegrades med 0-1. Ett resultat som borde varit större med tanke på antalet målchanser som Charlton skapade. The Addicks har genom tre vinster lyckats ”klättra” till en 14:e plats i tabellen och efter en realistisk blick på rådande ställning går det att utläsa att Charlton, som bäst, borde kunna nå en 12:e plats. Det skiljer endast en poäng till Accrington och Cheltenham ovanför men sedan är det ett glapp på åtta poäng till Bolton Wanderers.

Spelartruppen är i stora drag oförändrad sedan de senaste kamperna. Chris Gunter väntas återansluta från sin vecka med det walesiska landslaget, medan Ryan Inniss och Chuks Aneke fortsatt är på skadelistan. Jake Forster-Caskey har varit borta från ligaspel i närmast exakt ett år och blir mer och mer redo för en comeback. I veckan bockades en check av i rehabiliteringen när han genomförde 90 minuter mot QPR i U23-divisionen. Frågan är dock om det värt att chansa med ligaspel under den korta tid som är kvar eller om det mer hade handlat om symbolisk speltid ifall JFC blev involverad i de återstående omgångarna.

Lincoln har på många sätt, liksom Charlton, en kämpig säsong bakom sig. Från förra säsongens resultat har det blivit en rejäl baksmälla och man befinner sig inför stundande omgång på en 18:e plats, precis ovanför den absoluta bottenstriden. Det lär bli fortsatt League One-spel för Lincoln framöver men det är garanterat inte vad man hade räknat med inför säsongen. Till lördagens match väntas Joshua Griffiths, TJ Eyoma, Lewis Montsma och Cohen Bramall vara otillgängliga och råder tveksamheter kring flera andra. Laget har endast vunnit två av sina tio senaste matcher och i förra omgången blev det en tung bortaförlust (1-0) mot den närliggande konkurrenten Shrewsbury.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Doncaster 0-1 (b), Burton 2-0 (h), Gillingham 1-0 (h), Accrington 2-1 (b), Sunderland 0-0 (h)
VVVFO
Bästa målskyttar Charlton
Conor Washington - 10
Jayden Stockley – 9
Elliot Lee – 3

Lincolns fem senaste ligamatcher: Shrewsbury 1-0 (b), Sunderland 0-0 (h), Rotherham 2-1 (b), Wimbledon 0-2 (b), Ipswich 2-0 (b).
FOFVF
Bästa målskyttar Lincoln
Anthony Scully – 8
John Marquis – 5
Chris Maguire/Lewis Fiorini – 4

Avspark: 16.00
Arena: The Valley
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-04-01 21:51:05
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson