Lagbanner
2022-02-22 20:45

Charlton - Milton Keynes Dons

Inför Charlton – Milton Keynes Dons
Jonathan Leko har blivit ett av få forwardsalternativ i truppen på kort tid. Samtidigt som han inte är renodlad forwards finns det mer att kräva av dennes talang.

Inför Charlton – Milton Keynes Dons

Vinden har snabbt vänt igen och Charlton uppträder rejält risigt för tillfället. Nya möjligheter till förändring finns idag men det är en tuff batalj mot 3:e placerade överraskningen Milton Keynes Dons som väntar.

Snabbt har tre vinster blivit till tre förluster och Charlton har satt sig lite i skiten, igen. Den senaste tidens resultat har flyttat ned laget till en 16:e plats och lag som Cambridge och Cheltenham är nu om igen. Det råder ingen tvekan om att Charlton behöver ta sig ordentligt i kragen. Det är då inte mycket som pekar på att man ska få med sig något mot ett formstarkt MK Dons, vars verklighet är närmast den motsatta, sett till Charltons. Det är svårt att välja med vilka glasögon man ska se på säsongen än så länge. Från dysfunktionell försäsong, till Nigel Adkins inledande kräftgång. Sedan från Jackos tillförordnande intåg och harmoni, till dagens stora frågetecken. Jag skrev för bara några inlägg sedan att det är tillräckligt långt ner till de kritiska tabellplatserna för att känna sig lugn och det står jag fast vid (än…). Men det är spelmässigt så opålitligt och stundtals så undermåligt att frågan vilka förändringar som behöver göras för förändring måste ställas? En formationsändring vore ett steg att testa något nytt. Truppen är inte byggd för 3-5-2 och sett till helheten går det inte att argumentera för att den övertygat den breda massan av åskådare. Lee Bowyers ständiga klyschor om att ”tävla”, ”springa” och ”tacklas” är i allra högsta grad aktuellt igen och Jacko behöver tillsammans hitta vägen för att bara komma dit. Det är inte den roligaste fotbollen att spela men det är grunden för att på något sätt hitta en laganda och resultat som generar poäng och i längden bättre humör.

Skadeskjutet är truppen dock fortsatt och det gäller bara för de spelare som är aktuella att komma igen och ta chansen. Spelarna med långtidsskador står kvar och matchen idag ser ut att komma för tidigt för Scott Fraser, Chuks Aneke och Conor Washington. Sean Clare är samtidigt vida känt avstängd efter sitt solklara och medvetna röda kort i helgen, från vilken kvällens match är den första av tre matcher som avstängningen avser.

Om vi pratar om Charlton i termerna av en regression, så får MK Dons symbolisera motsatsen i en väldigt tydlig progression. Att tränaren Russel Martin lämnade nära inpå ligapremiären fick inga värre konsekvenser för Liam Manning tog vid där Martin lämnade och har gjort det otroligt bra på kort tid. De tunga spelarförlusterna i, numera vår, Scott Fraser och Cameron Jerome har ersatts exemplariskt av Scott Twine och Mo Eisa. Den passningsorienterade fotbollen står kvar och majoriteten av lagen i divisionen har inte kunnat svara upp mot den. 3:e platsen i tabellen är den aktuella placeringen som gäller. Poängmässigt står man sig så pass bra att playoff-känningen ska tas på allvar. Man har endast en förlust på de 12 senaste matcherna så formen är tämligen god inför kvällens avspark.
Två möten har genomförts tidigare under säsongen. Höstmötet på bortaplan slutade 2-1 till MK Dons och åttondelsfinalen i EFL Trophy segrade Charlton i med 1-0 efter Lekos sena avgörande. Oddsen pekar inte på det men en liknande historia hade varit väldigt välkommen ikväll.  

The Addicks fem senaste ligamatcher: Oxford 0-4 (h), Wigan 2-1 (b), Bolton 2-1 (b), Wimbledon 3-2 (h), Portsmouth 1-2 (b).
FFFVV
Bästa målskyttar Charlton
Conor Washington - 9
Jayden Stockley – 7
Ben Purrington – 3

MK Dons fem senaste ligamatcher: Sunderland 1-2 (b), Ipswich 0-0 (h), Fleetwood 1-1 (b), Lincoln 2-1 (h), Wycombe 0-1 (b).
VOOVV
Bästa målskyttar MK Dons
Scott Twine – 13
Mo Eisa – 8
Matt O´Riley – 7

Avspark: 20.45
Arena: The Valley
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-02-22 16:21:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson