Lagbanner
2022-10-25 20:45

Charlton - Milton Keynes Dons

Inför: Charlton – Milton Keynes Dons
Får unge Tyreece Campbell chansen från start igen? Han gjorde inte bort sig i helgen.

Inför: Charlton – Milton Keynes Dons

The Addicks gör sig redo för att ta emot jumbon på hemmaplan mitt i veckan, och går in med säsongens starkaste form. Fem matcher utan förlust, varav tre raka vinster, har bäddat för The Addicks att för första gången på länge vara favorittippade.

Augusti blev en ganska tudelad månad. Charlton spelade bra fotboll och det syntes tydliga tendenser av vad man ville åstadkomma. Somliga resultat imponerade rejält, andra gick att acceptera och vissa var svåra att smälta. September blev sedan en katastrof. Nu var det svårt att göra mål framåt och enkelt att släppa in bakåt – en sällan bra kombination. Insatserna var inte heller något att ta med sig. Oktober månad däremot har det mesta gått vägen. Okej, det krävdes ett korrigeringar – små som stora – och krävdes att första bita i sig två kryss. Men efter det har Charlton gått som på räls och förlängt de två kryssen med tre raka segrar. Ytterligare två omgångar återstår i månaden (MK Dons och Ipswich) men det är klart att Charlton ska försöka kompensera septembermånaden med en obesegrad oktober.

Det är ju ganska få dagar sen senast så sådär värst mycket har inte hunnit ske i spelartruppen. Diallang Jaiyesimi och Miles Leaburn är skadade för en tid framöver. Corey Blackett-Taylor var den skadade spelaren som anonymiserades inför helgens match mot Shrewsbury, men det handlar som tur är bara om en mindre skavank och det är därför möjligt att CBT involveras redan i kväll igen. Oavsett ytterns medverkan eller ej så blir det intressant vilka drag Ben Garner gör för att formera sitt lag och då tänker jag främst offensivt. Blir det fortsatt Charlie Kirk centralt? Får Tyreece Campbell starta igen? Eller har Jack Payne nu gnuggat sig in i elvan för en ny chans från start? I gästande MK Dons är det färre saker att spekulera kring. Liam Manning har slängt ut oförändrade lag på sistone och det ser inte ut att vara särskilt mycket förändringar sedan helgen heller, förutom att Dawson Davoy återvänder från avstängning.

Ska vi hålla det lite kort om kvällens motståndare så får man säga att de genomlider en fruktansvärd baksmälla, om man ser till och jämför med vilken säsong de kommer ifrån. Förra säsongen var Milton Keynes Dons divisionens stora överraskning under Liam Mannings ledarskap och lyckades på kort tid göra sig till en allvarsam uppflyttningskandidat. Det var nära, men man fick nöja sig med en 3:e plats och därifrån lyckades man sedan inte omvandla besvikelsen från missad uppflyttning till att behärska Wycombe i ett playoff-dubbelmöte. Sedan dess har det mesta fortsatt gå fel och MK Dons är inför kvällens omgång faktiskt divisionens jumbo, med 10 poäng på 14 matcher och fem raka förluster. Det har funnits anledning att gnälla över Charlton även denna säsong, men det skulle göras i tystnad i närvaron av någon med sympatier för den osympatiska klubben MK Dons. Spelarmaterialet är så klart bättre än vad placeringen visar men i nuläget har man inte fått ihop det och det sätter Charlton i ett favoritskap som man knappt har fått känna på tidigare under den här säsongen. Det är divisionens formstarkaste lag (tillsammans med Plymouth) mot det formsvagaste som väntar.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Shrewsbury 0-1 (b), Portsmouth 3-0 (h), Exeter 4-2 (h), Lincoln 0-0 (b), Oxford 1-1 (h)
VVVOO
Bästa målskyttar Charlton
Miles Leaburn – 4
Scott Fraser – 3
Corey Blackett-Taylor – 3

MK Dons fem senaste ligamatcher: Wycombe 0-1 (h), Plymouth 1-4 (h), Bristol R 0-1 (h), Shrewsbury 2-1 (b), Peterborough 2-3 (h)
FFFFF
Bästa målskyttar
Will Grigg – 4
Bradley Johnson – 2
Matt Smith – 2  

Avspark: 20:45
Arena: The Valley, London
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

UP THE ADDICKS!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-10-25 17:33:59
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson