Lagbanner
2021-03-09 20:00

Charlton - Northampton

Inför Charlton - Northampton Town
Darren Pratley är tillbaka inför kvällens match.

Inför Charlton - Northampton Town

Veckoomgång på The Valley, när Charlton tar emot ett formstarkt Northampton från tabellens bottenskikt.

Då var det åter dags för hemmamatch dagen innan lillördagen, och vi hoppas fortsatt att Charlton ska lyckas göra något åt sin mycket deppiga hemmasvit. Det kan liknas lite vid ett självskadebeteende att vara så poängsvaga på hemmaplan och det är inget annat än att man kan be för att det tar slut idag, när Charlton har alla möjligheter mot Northampton Town på The Valley.

Vi har nu fått två kollektivt starka insatser i rad av en och samma startelva. Detta när sammanlagt fyra poäng har grävts fram på de två senaste matcherna. Allt har inte sett klockrent ut men den här säsongen tar vi lite vad vi får, men det gör vi givetvis också med baktanken att det börjar dra ihop sig när endast två månader återstår av säsongen. Att vi ska vara så jämnspelade mot Oxford är, rent personligt, inte heller särskilt tillfredsställande. Men, det handlar nog mer om att jag får revidera min föråldrade uppfattning om var Oxford United står som klubb i näringskedjan, i relation till Charlton. Oxford var trots allt i play-off final så sent som i somras.

Till dagens match måste man säga att Charlton har goda möjligheter för att fortsätta fylla i poängkolumnen med positiva resultat. Charlton ska vara ledande i en hemmamatch mot Northampton och med en blick på tabellen och vilka matcher som är kvar att spela, MÅSTE kvällens omgång ses som en ”måstematch”. Det vet i sjutton om Charlton har råd med något annat än full pott ikväll. Jag tror faktiskt inte de, då de avslutande spelschemat nästan enbart innehåller matcher mot lag på den övre halvan och över Charlton för den delen också.

I spelartruppen är Ryan Inniss gladeligen tillbaka i träning igen efter lång skadefrånvaro. Han väntas dock genomföra några minuter i u23 laget innan han traskar in i League One-tempo. Alex Gilbey kan vara redo för spel idag, och Darren Pratley är det definitivt då hans två matcher långa avstängning nu är avtjänad. Han har egenskaper som mycket väl kan behövas i den här matchen. Frågetecken finns kring Adam Matthews som klev av i helgen, och Akin Famewo är fortsatt skör då han matchas varje sekund som han är hel för.

En av årets nykomlingar i Northampton krigar vidare i tabellens bottenskikt (19:e plats). Laget slutade förra säsongen sjua i League One men lyckades charmigt nog kvalificera sig genom att först vända på steken i ett dubbelmöte mot Cheltenham och sedan pulverisera Exeter i play-off finalen. Ett regelsystem som kan röra upp så många olika känslor på en och samma gång. Hur som helst, The Cobblers inledde årets säsong godkänt, för att sedan efter årsskiftet hamna i en sämre period. Detta ledde till det känslosamma och vemodiga beslutet att entlediga Keith Curle från sin tjänst som chefstränare, trots dennes annars så framgångsrika tid i klubben. Men, man leder ett lag på belånad tid och bara för ett dygn sedan presenterades Curle som ny tränare i hopplösa Oldham Athletic. Det är även fem dygn sedan den temporära lösningen i Jon Brady fick veta att han menas ha tjänsten i Northampton säsongen ut. Detta mycket på grund av att resultaten ändå fått ett lyft sedan ledarskiftet.

Det vinröda gänget har nu sju poäng på de fem senaste matcherna, varav två raka segrar på de två senaste (Plymouth, Portsmouth). En uppryckning som gör att jag skruvar på mig lite obekvämt för tillfället. För det var banne mig inte bara jag som ryckte till i helgen när det bekräftades att Northampton kommit undan med en 4-1 seger hemma mot Portsmouth. Sett till det spelmässiga och spelartruppen i klubben är det ingen tvekan, i mina ögon, att Northampton har under strecket att göra, men man är också ett kämpande kollektiv som aldrig ger sig och bara det gör att tre poäng trillar in här och en poäng trillar in där. Det är också det som gör att Northampton mycket väl kan se till att spela League One även nästa säsong. Däremot ska det tilläggas att man är mycket starkare på hemma än vad man är på bortaplan, vilket bara en liten notis för att höja förhoppningarna till 20.00.

Det här blev en lång inför-rapport märker jag, men jag vill också bara kommentera helgens omgång som bjöd på en hel del ögonbrynshöjande resultat. Utöver Northamptons dunderskräll, går Gillingham starkt (3-1 Ipswich) och Wigan (3-0 MK Dons) håller liv i sitt hopp om fortsatt League One-existens. Rochdale är ny jumbo efter en mindre oväntad 2-0 förlust på Stadium of Light mot divisionens formstarkaste lag i Sunderland. Är det i år det händer för den svarta katten? Vidare verkar inte heller Jimmy Floyd Hasselbainks energikick nå någon gräns i Burton Albion. I helgen välte man (tidigare) serieledaren Peterborough med 2-1, och Burton har nu sju segrar på de nio senaste. Tidigare under säsongen tog man endast två segrar på 22 matcher och därmed har man gått från att vara tokjumbo till att nu befinna sig över nedflyttningsstrecket. Han är fin han, Jimmy Floyd.

Charltons fem senaste ligamatcher: - Oxford 0-0 (b), Wigan 0-1 (b), Blackpool 0-3 (h), Burton 1-2 (h), Fleetwood 1-1 (b).
OVFFO

Northamptons fem senaste ligamatcher: - Portsmouth 4-1 (h), Plymouth 2-0 (h), Swindon 2-1 (b), Rochdale 0-0 (h), MK Dons 4-3 (b).
VVFOF

UP THE ADDICKS!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-03-09 17:09:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson