Lagbanner
2022-01-09 15:00

Charlton - Norwich

Inför Charlton – Norwich City (FA-cupen)
Stockley kan möjligtvis vara tillbaka för speltid i FA-cupen.

Inför Charlton – Norwich City (FA-cupen)

Charlton går in i FA-cupens 3:e omgång och får finbesök på The Valley i form av Premier Leauge motstånd från Norwich City.

The Addicks resa fram till FA-cupens 3:e omgång har varit tämligen bekväm. I de första två omgångarna landade lotten rätt och non-League motståndet Havant & Waterlooville och Gateshead FC fick kapitulera och tacka för sig. Att få Gateshead i omgång 2 slog dock tillbaka när Charlton nu måste ta sig an Norwich från Premier League. En match Charlton så klart står som rejäla underdogs inför.

Norwich City, eller The Canaries, är åter tillbaka i Premier League och har blivit ett så kallat jojo-lag som de senaste säsongerna pendlat mellan två olika divisioner. Man har varit för dåliga för att behålla sin existens i Premier League men samtidigt för bra för Championship. I nuläget ser det inte att bli någon förändring på det här denna säsong heller då Norwich i skrivande stund befinner sig på jumboplatsen i landets högsta division med tio inspelade poäng. Inför matchen mot Charlton har man dessutom fem raka förluster och på dessa har man inte lyckats göra ett enda mål. Det förändringar dock inte förväntningarna på matchens utgång. Norwich är och förblir storfavoriter i denna omgång och ska ta sig vidare till nästa, även om vi såg hur ett League One-lag igår kunde välta en underpresterande jätte (Newcastle – Cambridge Utd 0-1).

Vad det gäller lagets matchtrupper finns det en del att notera. I Charlton kommer Jake Forster-Caskey och Sam Lavelle defintivt att missa matchen på grund av skador och Akin Famewo likaså då han inte kan spela mot sin huvudklubb. Jayden Stockleys medverkan är osäker men det är möjligt att han kan få några minuter. Troligtivis vilas han dock och görs mer redo inför onsdagens ligamatch mot Crewe Alexandra. I Norwich kan lagets förhållandevis nya tränare, Dean Smith, räkna in Tim Krul, Max Aarons, Grant Hanley, Todd Cantwell, Milot Rashica och Teemu Pukki som alternativ till eftermiddagens cupomgång.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-01-09 10:45:18
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson