Lagbanner
2022-10-01 16:00

Charlton - Oxford

Inför: Charlton – Oxford United  

Inför: Charlton – Oxford United  

The Addicks fortsätter att leta efter vägar som ska att man är bättre än vad man visar för tillfället. Nu väntar spel på hemmaplan, där man trots allt än så länge är obesegrade.

Ja, sviten utan vinst blir bara längre och längre för varje vecka som går. Den är nu uppe i sex matcher i rad utan seger och då exkluderas cupvinsterna mot Walsall (Ligacupen) och Gillingham (EFL Trophy). Inte sedan den 16/8 har man vunnit och det var när man fullkomligt körde över Plymouth Argyle på The Valley – två lag som gått skilda vägar sedan dess. Plymouth leder för tillfället League One och Charlton har droppat ner till en 16:e plats, mycket tack vare just avsaknaden av tre poäng. Men säsongen är ung och vi har inte tid att lipa över det allt för mycket. Tron på att det förr eller senare måste släppa för laget är större än vad den var för ett år sedan när man stod för en katastrofal inledning på säsongen. Ska man vara positiv sett till tabellplacering så är det därmed en klar förbättring den här säsongen…

När Charlton går ut på sin hemmaplan senare idag – där man fortsatt alltså är obesegrade – så gör man det utan några få otillgängliga spelare. Aaron Henry skadade sig i veckans U21-match och kommer inte att vara med. Samtidigt kommer statusen att checkas av på Jesurun Rak-Sakyi för en mindre skavank, och en annan spelare som dragits med sjukdom men som klubben av någon anledning har förhållit anonym till allmänheten. Chuks Aneke har än inte kommit till spel den här säsongen men beräknas gå in i full träning i skedet av kommande vecka.

I Oxford United-lägret är läget lite densamma som i Charlton. Av lagen som inför säsongen tippades på den övre halvan så är det en kvartett som tillsammans inlett säsongen svagt. Charlton, Wycombe, MK Dons och Oxford. Av dessa får dock MK Dons sägas vara störst besvikelse, med tanke på vilka höjder de nådde förra säsongen – den klassiska baksmällan efter (viss) framgång! Oxford parkerar i nuvarande situation på en 19:e plats med 10 poäng, en poäng bakom Charlton. En inledning som Oxford rimligtvis lär vara allt annat än nöjda en och tankarna rör sig ofrånkomligt mot att Karl Robinson kanske har nått sin vägs ände med det här projektet?

Man kommer senast från en förlust mot ett underpresterande MK Dons (1-2) och har säkert ett opålitligt självförtroende efter att två raka vinster snabbt förbyttes mot två förluster – igen. Matchen mot MK Dons utspelade sig dock inte under förgående helg då Oxford erhöll en helgs spelledighet på grund av det dåvarande landslagsuppehållet och den inplanerade matchen mot Fleetwood blev framflyttad. I spelartruppen verkar det enbart vara bekräftat att Yanic Wildschut missar den kommande omgången. Oklarheter råder kring Elliott Moore, Josh Murphy, Sam Baldock och Matt Taylor, men det kan lika gärna vara så att samtliga av dem deltar som att de står över.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Barnsley 3-1 (b), Fleetwood 1-1 (b), Forest Green 1-1 (h), Bolton 3-1 (b), Wycombe 1-1 (b).
FOOFO
Bästa målskyttar Charlton
Scott Fraser – 3
Miles Leaburn – 3
Corey Blackett-Taylor – 2

Oxfords fem senaste ligamatcher: MK Dons 1-2 (h), Plymouth 1-0 (b), Burton 2-1 (h), Cheltenham 1-2 (b), Morecambe 1-1 (h).
FFVVO
Bästa målskyttar
Cameron Brannagan – 4
Kyle Joseph – 2
John Mousinho – 1

Avspark: 16.00
Arena: The Valley, London  
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-10-01 10:18:24
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson